Avantajele si dezavantajele unghiilor in gel: tot ce trebuie sa stiti!

Ce sunt unghiile in gel ?

Unghiile in gel sunt extensii plasate pe unghiile naturale cu diverse tehnici sau materiale care ne permit sa avem unghiile intotdeauna in stare perfecta.Ele sunt mai rezistente decat unghiile naturale si mai groase. Nu se rup usor.

Avantajele unghiilor in gel:

Protejati unghiile naturale de efectele daunatoare ale altor agenti.

Din punct de vedere estetic, ele sunt mai frumoase decat cele naturale si li se poate da orice forma si lungime, ca sa nu mai vorbim de posibilitatile de decorare.

Ele sunt foarte rezistente si evita craparea unghiilor, astfel incat acestea sunt perfecte pentru femeile cu unghii mai slabe sau care tind sa se rupa.

Intretinerea sa este la fiecare 15-20 de zile (depinde de cresterea unghiei) si sunt foarte durabile.

Puteti reconstrui unghiile rupte.

Dezavantaje ale unghiilor in gel:

O aplicare slab gestionata poate provoca infectii, deci este important sa aveti referinte si sa monitorizati ca igiena adecvata sa fie la locul ei.

Indepartarea lor necesita o tehnica buna pentru a nu deteriora unghiile naturale sau a cauza raniri. Ca intotdeauna, este important ca un bun profesionist sa o faca.

Unele dintre produsele chimice folosite in proces au un miros rau si nu sunt bune pentru sanatate.

Recomandari si sfaturi:

Trebuie sa cantarim toate avantajele si dezavantajele inainte de a decide daca vrem sa purtam unghii in gel.

Mai intai de toate, alegeti un salon de unghii bun (putem cauta opiniile pe internet) sau cereti recomandari de la oameni apropiati care au purtat sau poarta unghii in gel.

Alegerea unei culori potrivite este importanta, deoarece va dura cel putin 15 zile. De asemenea, forma si lungimea sunt importante. Daca nu suntem obisnuite sa purtati unghii lungi, recomandarea este ca prima data sa nu fie prea lungi, deoarece este nevoie de o perioada de adaptare. Unghiile sunt mai grele si mai groase si la inceput le puteti gasi ciudate.

Materialele ieftine sau de slaba calitate se reflecta in starea unghiilor naturale si, de asemenea, in aspectul unghiei in gel.Cosmeticianul trebuie sa aiba intotdeauna materiale sanitare. Daca aveti dubii, intrebati-l cum le sterilizeaza. Asigurati-va ca poarta manusi de latex. Asigurati-va mai intai ca nu sunteti alergic la nici o componenta.

Scoaterea unghiilor acrilice:

Nu va scoateti niciodata singure unghiile in gel, este o eroare foarte grava pe care o puteti plati scump, cu leziuni si malformatii care pot fi ireversibile. Un tehnician de unghii bun o va face cu profesionalism, igiena si ingrijire. In acest fel, unghiile voastre vor suferi cat mai putin posibil.

Purtarea unghiilor in gel este o decizie personala care nu ar trebui luata cu usurinta.  Incercati sa le faceti in centre specializate cu profesionisti calificati si cu un mediu bine ventilat. Intotdeauna analizati orice schimbare, indispozitie sau simptom in unghiile si degetele dvs. Daca este posibil, lasati-va unghiile „sa se odihneasca” din cand in cand, pentru un anumit sezon, pentru a le oxigona si intari. Sanatatea este mai importanta decat toate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *