Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Cheltuielile asupra bunurilor de lux

Cheltuielile asupra bunurilor de lux

🕔13.Jul 2015

Impozitele asupra cheltuielilor bunurilor de lux, cel puţin la prima vedere, par că îi afectează pe cei bogaţi, care îşi pot permite să achiziţioneze astfel de bunuri. În plus ele pot avea randament ridicat, astfel de bunuri având preţuri ridicate. În general, însă, datorită randamentului lor redus, aceste impozite, în unele state au dispărut. Așadar este mai mult decât necesar ca atunci când achiziționați astfel de produse, indiferent dacă este pentru scop personal sau pentru afaceri să se apeleze la servicii de contabilitate unde un specialist va ști să vă sfătuiască legat de ceea ce aveți de făcut, cum se impozitează și așa mai departe.

Conform  specialiștilor ce oferă servicii de contabilitate avantajele unor astfel de impozite sunt iluzorii, astfel că împotriva impozitelor sunt aduse mai multe obiecţii.

Conform specialiștilor ce oferă servicii de contabilitate dar și cei din domeniul financiar și fiscal noţiunea de consum de lux este imprecisă, interpretarea ei schimbându-se de-a lungul timpului. Astfel, de exemplu, zahărul era un bun de lux în sec XVIII, devenind apoi un aliment de primă necesitate. Interpretarea noţiunii depinde de întrebuinţarea produsului într-o anumită perioadă. Aşa de exemplu, un autoturism este indispensabil pentru un medic care îşi desfăşoară activitatea la ţară, dar nu este absolut necesar unuia care profesează în oraş cu o reţea de transport public bine pusă la punct. Așadar aceste bunuri sunt necesare a fi trecute diferit în contabilitate, conform specialiștilor ce oferă servicii de contabilitate.

Impozitul asupra consumului de lux este în realitate puţin productiv din cel puţin două motive: mai întâi pentru că acest consum are totuşi o pondere redusă în consumul generaral.

Al doilea motiv este acela că atâta timp cât aceste bunuri de lux oferă un nivel ridicat al impozitului face ca acesta să fie ocolit prin renunţarea la consum.

Impozitul asupra consumului de lux nu este echitabil deorece el nu atinge doar pe consumatorii acestor bunuri ci se repercutează şi asupra producătorilor lor.

Așadar serviciile de contabilitate sunt necesare în acest caz deoarece cu ajutorul specialiștilor veți putea analiza dacă aceste bunuri de lux pe care le dețineți afectează sau nu contabilitatea personală.

Serviciile de contabilitate specializate vă oferă tot instrumentarul contabil necesar pentru a putea intreprinde în condiții legale o contabilitate sănătoasă a intreprinderii și, astfel să reușiți să fiți la zi cu toate cerințele. Este foarte complicat să încercați să vă descurcați singuri așadar este mai mult decât esențial ca tot ceea ce puteți externaliza cum ar fi contabilitatea și să apelați la servicii de contabilitate prin intermediul căruia să vă asigurați de funcționarea corespunzătoare a firmei.

Am dat drept exemplu cheltuielile de impozitare a bunurilor de lux deoarece este un exemplu destul de cuprinzător mai ales atunci când vine vorba despre gestionarea averilor unei persoane, unde, de regulă se regăsesc și aceste bunuri de lux.

Apelarea la servicii de contabilitate profesioniste vă asigură faptul că bunurile de lux deținute sau proaspăt achiziționate sunt contabilizate corect fără să afecteze alte elemente din cadrul situațiilor financiare ale firmei.

Detalii pe www.tpa-horwath.ro

Similar Articles
Dezinsectie de la firmele specializate in domeniu

Dezinsectie de la firmele specializate in domeniu

Firmele care sunt de specialitate si care pun clientilor la dispozitie serviciile specifice de dezinsectie

Imprumut IFN

Imprumut IFN

Creditul ce e acordat pana la salariu este un anumit tip de serviciu oferit de

In cautarea unor materiale publicitare calitative? Apelati cu incredere la firma TMP Custom Products!

In cautarea unor materiale publicitare calitative? Apelati cu incredere la firma TMP Custom Products!

  Materialele publicitare sunt, de cele mai multe ori, cele care asigura continuitatea unei firme, prin

Cani personalizate

Cani personalizate

Pentru majoritatea, ziua incepe la o cafea sau la un ceai la fel de bun.

Firma curatenie Bucuresti

Firma curatenie Bucuresti

Curatenia se face si in centrele comerciale care sunt in Bucuresti. Operatiunile care se executa de