Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Chitare ieftine

Chitare ieftine

🕔21.Mar 2016

Chitara este un instrument care are mai multe componente in constructia sa, dintre acestea facand parte capul, tastiera si corpul propriu-zis.

Capul

Aceasta parte componenta a chitarii e situat la extremitatile departate fata de de instrumentist si e dotat cu chei care maresc, prin rotire si deasemni micsoreaza tensiunea care este aplicata corzilor elastice, avand ca scop acordarii instrumentului.

Tastiera

Tastiera ori griful reprezinta in partile componentele ale unei chitare, o bucata de lemn care are integrate benzi din metal si care reprezinta partea cea mai de sus a gatului. Aceasta parte este una plata pe o chitara clasica dar care este pe latime si usor curbata, atat pe chitarele acustice cat si pe cele electrice. Curbura tastierei se poate masura prin raza pe care o are tastiera, aceasta fiind raza unui cerc, ipotetic vorbind, cerc din care suprafata pe cre o rae tastiera constituie un segment. Daca se apasa o coarda pe o  benda de metal care se afla  pe tastiera se va scurta lungimea de vibratie pe care o are coarda si in acest fel se va produce o frecventa de sunet, mai inalta. Tastierele sunt cel mai adesea realizate din lemn de palisandru sau dupa cum se mai numeste in termenii de specialitate, rosewood, din abanos sau din artar si doar uneori are materiale compozite, ca de exemplu HPL-ul ori rasina.

Corpul unei chitari

Cosrpul poate sa aiba o diversitate de forme si asta pentru ca nu trebuie sa  indeplineasca un rol de amplificator pentru vibratiei, deoarece amplificarea se face folosindu-se componentele electrice. In cazul acesta, un mare accent  se pune pe doze, aceste componentele ce capteaza vibratiile pe care le au coardele.

Corpul chitarei poate fi confectionat numai din lemn. El este prevazut asa dupa cum are si chitara numita- rece un cordar si un inaltator care sunt reglabile. Pe corp se gasesc montate, dozele electromagnetice. Deasemeni, in interiorul corpului se afla instalatia electrica, iar in afara sunt butoanele de reglaj. Tot pe corp exista si o mufa, cu ea putand sa se faca legatura intre instalatia pe care o are chitara si amplificatorul.

Istoricul chitarei

Aparitia chitarei este  o inventie tarzie, care apartine de epoca Renasterii , undeva in secolul al XVI-lea.

Dar, inventarea tehnologiilor care a avut o importanta covarsitoare in construirea instrumentelor si care are un descendent direct, dateaza chiar din  timpuri si mai vechi. Istoricul chitarei face referire inclusiv la instrumentele cordofone, cele care au purtat una cate una, acelasi nume, fara sa aiba prea multe in comun din punct de vedere al constructiei. Deoarece au la baza o etimologia comuna, instrumentele si chitara sunt puse oarecum fortat impreuna. Dar, studiile care au fost facute de Michael Kasha in jurul anilor 1960 au avut rolul de a aduce argumente definitive in directia aceasta si a aratat  ca etimologia nu atesta nici un fel de indicii de rudenie ale acestor instrumente, aratand cel mult modul in care au ajus ele sa desemneze o denumire comuna pe ntru varietati diverse pe parcursul timpului si al spatiilor geografice pe care le-au traversat.

Cititi mai multe pe www.MuzicaStore.ro.

Similar Articles
Nunta, momentul acela in care muzica buna va trebui sa ridice toti invitatii de la masa

Nunta, momentul acela in care muzica buna va trebui sa ridice toti invitatii de la masa

Exista sanse minime ca doi viitori miri sa nu isi doreasca ca nunta lor sa

Formatie evenimente din cele mai diverse de la Zestrea Lautarilor, rafinament si talent in orice situatie

Formatie evenimente din cele mai diverse de la Zestrea Lautarilor, rafinament si talent in orice situatie

  Fiecare eveniment in parte merita cea mai buna pregatire, atat din prisma mancarurilor si locatiei,

Mixer audio si calitatea serviciilor in magazine

Mixer audio si calitatea serviciilor in magazine

Daca doriti sa achizitionati un mixer audio trebuie sa stiti ca din fericire aveti mai

Un magazin instrumente muzicale poate fi solutia la multe probeleme

Un magazin instrumente muzicale poate fi solutia la multe probeleme

Momentele in care un magazin instrumente muzicale poate fi exact ceea ce aveti nevoie sunt

Chitara clasica de la Muzicastore.ro – muzica dezvolta creativitatea

Chitara clasica de la Muzicastore.ro – muzica dezvolta creativitatea

In ziua de astazi, tot mai multi parinti isi indruma copiii spre activitati creative, punand