Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Ciocanul rotopercutor – unealta ideala pentru orice lucrare de gaurire

Ciocanul rotopercutor – unealta ideala pentru orice lucrare de gaurire

🕔01.Apr 2013

In domeniul constructiilor un rol foarte important il au uneltele cu care constructorii lucreaza. Acestea sunt de diferite tipuri si folosesc tehnologii de ultima generatie. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, constructiile se ridica intr-un interval mult mai scurt de timp. Luam drept exemplu cazul Dubaiului. Acesta era in urma cu cateva zeci de ani o intindere foarte neprimitoare, iar in decurs de cativa zeci de ani a devenit una dintre cele mai vizitate destinatii turistice de pe Pamant. Acest lucru s-a datorat tehnologiei de ultima generatie folosita pentru remodelarea acestor suprafete de pamant neprimitoare, dar si priceperii ingineresti a oamenilor ce au lucrat la ridicarea constructiilor.

Exista o gama foarte diversificata de unelte si masinarii de constructii, insa, noi, in cele ce urmeaza vom discuta pe larg despre ciocanul rotopercutor.

Ciocanul rotopercutor este folosit pentru gaurirea diferitelor tipuri de materiale. Acest dispozitiv electronic este prevazut cu un accesoriu de gaurit, deobicei purtand numele de burghiu, care este atasat la un mecanism ce imprima burghiului o miscare de rotatie. Datorita formei burghiului si datorita presiunii folosite asupra materialului, acesta va forma o gaura in material.

Ciocanele rotopercutoare sunt foarte des folosite in industriile de prelucrare a lemnului, in metalurgie, constructii dar pot fi folosite si pentru uzul casnic (amenajari interioare, finisari etc.). Cu ajutorul lor se pot da gauri in beton de pana la 19 mm in adancime, in functie de tipul betonului. Acest fapt dovedeste cat de puternica este actiunea rotopercutorului.

Ciocanul rotopercutor este asemanator cu dispozitivul electronic de gaurire, doar ca acestea poate realiza si miscarea specifica a unui ciocan, aceea de percutie. Aceasta actiune faciliteaza gaurirea caramizilor, betonului si a altor materiale cu o rezistenta ridicata la comprimare.

Burghiul realizeaza miscari bruste fata – spate (miscarea specifica ciocanului) in timp ce se invarte in jurul axei sale. Aceste pulsuri sunt in medie de 10000 pe minut. Utilizatorul ciocanului rotopercutor va simti vibratii foarte puternice in mana, de aceea ele sunt prevazute cu manere realizate intr-o forma ergonomica si din materiale anti alunecare pentru a proteja utilizatorul, a ii oferi un grad de confort si pentru a executa lucrarea in parametrii optimi.

Ciocanele rotopercutoare sunt prevazute cu un buton pentru selectarea functiei folosite, astfel ca utilizatorul poate alege miscarea de percutie sau miscarea de gaurire, dar si pe ambele, simultan. Pe langa acest buton, rotopercutoarele dispun si de un buton de selectare a turatiei cu care se invarte burghiul, in functie de materialul de gaurit, dar si de un buton pentru functionarea permanenta.

Aceste ciocane rotopercutoare au in componenta lor un sistem pneumatic foarte eficient pentru gaurirea oricarui tip de beton. Fiind o unealta compacta si confortabila, este ideala pentru a gauri materiale din casa sau de pe langa casa dumneavoastra.

Pentru a avea o pozitie de gaurire mai bune, aceste ciocane rotopercutoare sunt dotate cu un maner lateral ce se poate inclina sub diferite unghiuri pentru a ii oferi utilizatorului o priza mai buna cu ambele maini. In cazul in care burghiul se blocheaza din diferite motive, dispozitivele de acest tip sunt deobicei prevazute cu un sistem de siguranta ce va actiona oprirea imediata a rotopercutorului.

Puteti citi si alte articole interesante accesand link-ul www.blog.zoom-biz.ro .

Similar Articles
Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Daca ai nevoie de sisteme de irigatii, compania Irigo te asteapta cu cele mai bune

Frane electromagnetice – solutii profesionale oferite de Uzinrom Holding

Frane electromagnetice – solutii profesionale oferite de Uzinrom Holding

Complexitatea solicitarilor pentru aplicatiile industriale a crescut semnificativ, iar oamenii se axeaza din ce in