Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Colecteaza cu Cami Comexim pentru o natura verde

Colecteaza cu Cami Comexim pentru o natura verde

🕔10.Aug 2013

Cauti o firma specializata in colectarea de deseuri electronice pentru a scapa de vechile echipamente ce nu iti mai sunt de nici un folos? Daca da, iti recomandam sa apelezi la serviciile oferite de catre firma Cami Comexim din Bucuresti. Firma Cami Comexim asigura transportul si manipularea deseurilor reciclabile pentru o cantitate minima de 500 kg.

Despre echipamentele electronice si deseurile rezultate

Echipamentele electrice si electronice (EEE) sunt acele echipamente care functioneaza cu ajutorul curentului electric sau campului electromagnetic, dar si echipamentele de generare, transport si de masurare a acestor curenti si campuri, care sunt utilizate la o tensiune mai mica sau egala cu 1000 volti curent alternativ si 1500 volti curent continuu.

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) sunt echipamentele electrice si electronice pe care posesorul le arunca, are intentia sau obligatia de a le arunca, precum si toate componentele, subansamblurile si produsele consumabile, parte integranta a echipamentului.

Cresterea cantitatii de deseuri electrice si electronice din ultimile doua decenii in tarile Uniunii Europene a determinat emiterea unor directive care solutioneaza modul de gestionare a acestora.

Orice echipament electric sau electronic este alcatuit dintr-o multitudine de componente care contin diferite substante, unele dintre ele fiind chiar periculoase. Dintre cele mai periculoase substante continute de DEEE amintim: plumb, mercur, cadmiu, crom, substante clorurate sau bromurate care scad puterea combustibila, arsen si azbest. Toate aceste substante sunt nocive pentru sanatatea populatiei si pentru mediul inconjurator.

Deseurile electrice sunt componenta cu cea mai rapida crestere din randul deseurilor solide, deoarece oamenii isi schimba tot mai des telefoanele, calculatoarele, televizoarele si echipamentele audio. Aceste deseuri ajung in gropile de gunoi din tara noastra – practica ce este interzisa in multe tari europene – sunt arse – fapt ce determina eliminari de metale grele care se acumuleaza in atmosfera – reciclate sau exportate.

DEEE-urile contin, pe langa plastic, diferite metale (fier, aluminiu, cupru, aur, argint etc.), iar unele dintre ele contin materiale periculoase sau daunatoare mediului (plumb, crom si substante clorurate).

Prin reciclarea deseurilor electronice se realizeaza o economie importanta de materie prima. De exemplu, dintr-un tub catodic al unui televizor se scot aproximativ doua kilograme de plumb, insa acest tub aruncat necorespunzator va polua aproximativ 50 de metri patrati de sol pe o perioada de 30 de ani.

Tara noastra are obligatia stabilita de comunitatea europeana de a colecta anual 4 kilograme pe locuitor de deseuri electrice, iar aceasta cantitate este departe de a fi indeplinita. Statisticile arata ca din 2009 – cand s-au colectat 1,8 kilograme/locuitor, am scazut la 1,1 kilograme in 2010, ajungand conform estimarilor oficiale la doar 0,9 kilograme in 2012. Aceasta statistica nu este deloc una buna si incurajatoare privind protejarea mediului inconjurator de la noi din tara. Trebuie sa fim mult mai atenti ce facem cu deseurile electronice, iar unde exista servicii de colectare a acestor deseuri sa nu ezitam nici o clipa in a le folosi.

Apeleaza cu incredere la serviciile de colectare a deseurilor electronice oferite de catre firma bucuresteana Cami Comexim. Colaborarea ta cu aceasta firma nu poate sa fie decat una benefica, dat fiind rezultatul, si anume, protejarea mediului inconjurator.

Recicleaza si tu cu Cami Comexim pentru a asigura generatiilor viitoare un mediu cat mai „verde”!

Daca ai nevoie de serviciul de colectare deseuri electronice, ia legatura cu firma Cami Comexim. Pentru informatii suplimentare, apeleaza numerele 021-269.42.00 si 0722-62.72.88 sau trimite un e-mail pe adresa cami_comexim_srl@yahoo.com.

In momentul in care vei contacta firma, mentioneaza faptul ca ai gasit compania pe reteaua zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

In continuare, poti citi un articol interesant despre instalatii de irigat prin picurare.

Similar Articles
Parodontoza, o afectiune cunoscuta care trebuie adresata din timp

Parodontoza, o afectiune cunoscuta care trebuie adresata din timp

Parodontoza este o afectiune de care cu siguranta ati mai auzit. Cert este ca aceasta

Un cabinet stomatologic in Bucuresti ce ofera servicii la cele mai inalte standarde

Un cabinet stomatologic in Bucuresti ce ofera servicii la cele mai inalte standarde

Cand va ganditi la un cabinet stomatologic in Bucuresti va ganditi probabil la situatiile mai

Un implant dentar, o solutie moderna de inlosuire a dintilor lipsa

Un implant dentar, o solutie moderna de inlosuire a dintilor lipsa

Un implant dentar reprezinta o interventie chirurgicala prin intermediul careia se inlocuiesc dintii care lipsesc

Prostenal Perfect de la Walmark -produse naturiste eficiente pentru sanatatea prostatei

Prostenal Perfect de la Walmark -produse naturiste eficiente pentru sanatatea prostatei

Pana la 30% dintre barbatii peste 65 de ani sufera de adenomul de prostata sau

Epilare definitiva

Epilare definitiva

Prin aplicarea corecta a tratament specific in cazul epilarii definitive se va obtine o distrugerea