Salut lume!

Bun venit pe WordPress. Acesta este primul tău articol. Editează-l sau șterge-l, apoi începe scrisul!

Generația deprimată. Țara care își tratează minorii cu antidepresive

Generația tinerilor care își găsesc echilibrul interior în antidepresive nu mai este un mit, ci o realitate. Un studiu recent publicat arată cifre care ne pun pe gânduri.

Peste 70.000 de minori, printre care si aproape 2.000 de copii de scoala primara, au primit retete pentru antidepresive in Anglia anul trecut, relateaza Press Association. Expertii au cerut prudenta in recomandarea acestor medicamente tinerilor, avertizand ca potentialele efecte pe termen lung asupra creierelor in dezvoltare nu sunt cunoscute pe deplin.

Cei care fac campanii pentru sustinerea sanatatii mentale sustin ca alte tratamente, precum “terapiile pe baza de vorbit”, ar trebui sa fie mai usor accesibile ca prima masura.

Citeste continuarea AICI

Porumbul dulce: alimentul-minune cu multiple beneficii

Porumbul dulce este o sursa bogata de carbohidrati. Acestia furnizeaza energie pe parcursul zilei, previn cresterile si scaderile bruste de glicemie si ofera o senzatie de satietate de lunga durata.

100 de grame de porumb contin 7 grame de fibre. Porumbul previne constipatia si mentine sanatatea tractului digestiv. Porumbul mai contine, de asemenea, si acizi grasi Omega-3 si Omega-6, vitamina B1 si vitamina B6, seleniu si magneziu.

Toate aceste informatii nutritionale sunt valabile in cazul porumbului crud, insa cum acesta nu poate fi consumat ca atare, ci fiert sau copt, unele valori ar putea varia. Spre exemplu, vitaminele din complexul B, fiind hidrosolubile, se distrug prin fierbere prelungita. De aceea, porumbul copt ar putea sa conserve mai bine substantele nutritive decat cel fiert.

Citeste continuarea AICI

Cum au reuşit doi străini să transforme o idee venită în autobuz într-una dintre cele mai mari afaceri ale momentului

Ideile de succes se nasc când te aştepţi mai puţin. Drew Houston, fondatorul Dropbox, unul dintre cele mai cunoscute servicii mobile din lume, povesteşte că ideea lansării aplicaţiei i-a venit în timpul unei călătorii cu autobuzul între Boston şi New York, pe la sfârşitul anului 2006, în timpul căreia plănuise să lucreze la unele idei de business.

Realizând că a uitat acasă stick-ul de memorie care conţinea fişierele la care lucra, s-a gândit la o soluţie pentru ca acest incident sa nu se mai repete. “Neavând altceva de făcut, am început să scriu linii de cod pentru nou program.” În doar două săptămâni a apărut Dropbox, aplicaţie prin care utilizatorii îşi pot accesa fişierele online de oriunde.

Houston a apelat la una dintre cele mai prestigioase susţinătoare din Silicon Valley a companiilor de start-up, compania Y Combinator, care i-a pus condiţia să găsească un partener, argumentând că o conducere asigurată de două persoane are mai multe şanse la succes.

Citeste continuarea AICI

Un cioban păcălit de escroci aşteaptă amnistia fiscală

Un cioban dintr-o comună gălăţeană este unul dintre cei mai mari datornici din ţară. El are de achitat la Fisc o sumă de două ori mai mare decât bugetul comunei în care locuieşte. La nivel national, este pe locul 7 în topul restanţierilor la stat.

Un cioban de 49 de ani din comuna gălăţeană Ghidigeni apare într-un top al marilor datornici având de plată 11.547.199 de lei la bugetul de stat plus 852.215 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate.

Gălăţeanul a ajuns în fruntea statisticilor realizate de ANAF din cauza unei escrocherii. În anul 2013, a fost convins de un consătean să deschidă o firmă pe numele său, iar după ce a semnat documentele, a devenit patronul unei societăţi care avea ca obiect de activitate comerţul cu animale.

Se pare că fără ştiinţa proprietarului din acte, cei care controlau activitatea firmei nu şi-au plătit taxele şi impozitele către stat, iar datoriile au crescut foarte mult.

Citeste continuarea AICI

Legumele care pot să te omoare: le ai şi tu în congelator

Poate că ai observat în ultimele zile în supermarketurile de la tine din oraş afişe care spunea că, dacă ai cumpărat anumite tipuri de legume congelate, eşti rugat insistent să nu le consumi şi să le aduci înapoi la magazin, pentru a-ţi recupera banii.

Recent, mai multe lanţuri de supermarketuri din Europa, printre care şi cele din România au solicitat rechemarea anumitor legume congelate, după ce nouă oameni au murit infectaţi cu Listeria, iar alţi 47 au ajuns în spital. Aceştia s-au contaminat cu periculoasa bacterie după ce au mâncat porumb congelat.Cazurile au fost semnalate în: Marea Britanie, Austria, Danemarca, Finlanda şi Suedia.

Citeste continuarea AICI

Peste 100 de tone de deşeuri, strânse din Lacul Bicaz. În continuare, apele aduc gunoaie în lac

Peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, material lemnos, sticle de plastic şi recipiente de metal au fost strânse din zona barajului Bicaz şi a viaductului de la Poiana Largului. Deşeurile au ajuns în lac în urma inundaţiilor.

„Până în acest moment, în ambele fronturi de lucru (Barajul Bicaz, respectiv viaductul de la Poiana Largului) au fost colectate, manual şi mecanic, peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, material lemnos, sticle de plastic şi recipiente de metal”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apelor şi Pădurilor, transmis vineri.

Citeste continuarea AICI

Avantajele si dezavantajele unghiilor in gel: tot ce trebuie sa stiti!

Ce sunt unghiile in gel ?

Unghiile in gel sunt extensii plasate pe unghiile naturale cu diverse tehnici sau materiale care ne permit sa avem unghiile intotdeauna in stare perfecta.Ele sunt mai rezistente decat unghiile naturale si mai groase. Nu se rup usor.

Avantajele unghiilor in gel:

Protejati unghiile naturale de efectele daunatoare ale altor agenti.

Din punct de vedere estetic, ele sunt mai frumoase decat cele naturale si li se poate da orice forma si lungime, ca sa nu mai vorbim de posibilitatile de decorare.

Ele sunt foarte rezistente si evita craparea unghiilor, astfel incat acestea sunt perfecte pentru femeile cu unghii mai slabe sau care tind sa se rupa.

Intretinerea sa este la fiecare 15-20 de zile (depinde de cresterea unghiei) si sunt foarte durabile.

Puteti reconstrui unghiile rupte.

Dezavantaje ale unghiilor in gel:

O aplicare slab gestionata poate provoca infectii, deci este important sa aveti referinte si sa monitorizati ca igiena adecvata sa fie la locul ei.

Indepartarea lor necesita o tehnica buna pentru a nu deteriora unghiile naturale sau a cauza raniri. Ca intotdeauna, este important ca un bun profesionist sa o faca.

Unele dintre produsele chimice folosite in proces au un miros rau si nu sunt bune pentru sanatate.

Recomandari si sfaturi:

Trebuie sa cantarim toate avantajele si dezavantajele inainte de a decide daca vrem sa purtam unghii in gel.

Mai intai de toate, alegeti un salon de unghii bun (putem cauta opiniile pe internet) sau cereti recomandari de la oameni apropiati care au purtat sau poarta unghii in gel.

Alegerea unei culori potrivite este importanta, deoarece va dura cel putin 15 zile. De asemenea, forma si lungimea sunt importante. Daca nu suntem obisnuite sa purtati unghii lungi, recomandarea este ca prima data sa nu fie prea lungi, deoarece este nevoie de o perioada de adaptare. Unghiile sunt mai grele si mai groase si la inceput le puteti gasi ciudate.

Materialele ieftine sau de slaba calitate se reflecta in starea unghiilor naturale si, de asemenea, in aspectul unghiei in gel.Cosmeticianul trebuie sa aiba intotdeauna materiale sanitare. Daca aveti dubii, intrebati-l cum le sterilizeaza. Asigurati-va ca poarta manusi de latex. Asigurati-va mai intai ca nu sunteti alergic la nici o componenta.

Scoaterea unghiilor acrilice:

Nu va scoateti niciodata singure unghiile in gel, este o eroare foarte grava pe care o puteti plati scump, cu leziuni si malformatii care pot fi ireversibile. Un tehnician de unghii bun o va face cu profesionalism, igiena si ingrijire. In acest fel, unghiile voastre vor suferi cat mai putin posibil.

Purtarea unghiilor in gel este o decizie personala care nu ar trebui luata cu usurinta.  Incercati sa le faceti in centre specializate cu profesionisti calificati si cu un mediu bine ventilat. Intotdeauna analizati orice schimbare, indispozitie sau simptom in unghiile si degetele dvs. Daca este posibil, lasati-va unghiile „sa se odihneasca” din cand in cand, pentru un anumit sezon, pentru a le oxigona si intari. Sanatatea este mai importanta decat toate !

Ce să faci să nu te îngraşi în vacanţă: ponturi de la un campion naţional de culturism şi fitness

Flavius Ursachi, dublu campion naţional de Culturism şi Fitness vorbeşte despre cum să ne pregătim corpul şi de ce reguli ar trebui să ţinem cont atunci când mergem în vacanţă pentru a nu ne întoarce cu kilograme în plus. Chiar dacă faci sport regulat în timpul anului, este posibil ca în vacanţp, din pricina lipsei mişcării, să te îngraşi şi să pui la loc kilograme de care te-ai chinuit să scapi până acum.

Pentru a nu cădea în această capcană, Flavius Ursachi, dublu campion naţional de Culturism şi Fitness la categoria Men Physique Seniori + 174 cm, în 2015 şi 2016, ne oferă trei pontur care ne pot fi de folos în vacanţă pentru a rămâne în formă: 1. Începe ziua cu un mic dejun proteic Un mic dejun hiper proteic îţi îmbunătăţeşte starea de saţietate în timpul zilei şi te poate ajuta să reduci cantitatea de mâncare consumată în timpul zilei. Când starea de saţietate lipseşte, deviem de la alegerile sănătoase.

Iată câteva exemple de mic dejun pe care sigur le poţi găsi la orice hotel sau restaurant.

– Omletă cu legume – “

Scrambled eggs” cu roşii şi ciuperci

– Salată cu brânză de capră

Daca totuşi nu ai soluţii la îndemână, este bine să ai la tine pudră proteică şi să îţi începi ziua cu un smoothie proteic. Îţi las mai jos un exemplu de super shake proteic.

Citeste continuarea AICI

Efectele berii asupra organismului: care este cantitatea maximă permisă şi cum influenţează sănătatea

Un studiu finalizat recent în România reconfirmă efectele consumului moderat de bere asupra scăderii riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare. Studiul „Evaluarea efectului consumului de bere asupra hemostazei la subiecţi sănătoşi“ a fost derulat sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie şi a fost realizat de către dr. Marina Oţelea, asistent universitar la catedra de Fiziopatologie II a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“.

Potrivit autoarei, „rezultatele obţinute validează un posibil efect pozitiv asupra organismului determinat de consumul moderat de bere. Sunt influenţaţi factorii implicaţi în menţinerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui, ceea ce poate produce un efect benefic asupra sănătăţii inimii şi a vaselor de sânge.“

Citeste continuarea AICI