Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Importanta marcii pe piata

Importanta marcii pe piata

🕔17.Jan 2013

Marca este cel mai valoros drept in patrimoniul firmei, fiind o garantie a calitatii si un mijloc eficient de reclama ce-i ofera avantaj in fata concurentei si control asupra pietei.

Marca reprezinta denumirea firmei asociata cu un  simbol sau desen (ori o combinaţie a acestora) menit să individualizeze bunurile sau serviciile unui agent economic. Ea permite clientilor sa identifice mai usor produsele sau serviciile oferite de comerciant si sa le distinga de cele ale concurentei, fiind singurul mijloc de a acapara si pastra clientela.

Pot fi inregistrate ca marci: cuvinte (inclusiv nume de persoane), desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale (forma produsului sau a ambalajului), combinatii de culori precum si orice combinatii a acestor semne.
Intr-un mediu sufocat de concurenta, o marca bine aleasa va da valoare si siguranta business-ului, de accea trebuie protejata.

Marcile ce pot fi inregistrate sunt: marca de fabrica (inregistrata de orice producator, pentru orice categorie de produse), marca de comert (utilizata de distribuitor pentru produsele pe care le ofera spre vanzare), marca de servicii (permite identificarea serviciilor, in functie de specificul acestora).

Marcile sunt de mai multe tipuri: verbale (alcatuite doar din cuvinte), figurative (doar o reprezentare grafica), combinate (au in alcatuire atat cuvinte, cat si reprezentari grafice), alb-negru sau color. Inregistrarea unei marci se poate face pe 1-45 clase de produse/servicii, in functie de domeniul de activitate in care aceasta este utilizata.

Marca ofera originalitate unei firme si face diferenta dintre nume, aspectul produsului si serviciile pe care le presteaza de restul produselor sau serviciilor deja prezente pe piata.

Deoarece rezervarea denumirii la Oficiul National al Registrului Comertului nu este suficienta pentru protejarea denumirii comerciale sau a marcii in fata concurentei;  singura posibilitate legala de protejare a imaginii ce contribuie la succesul afacerii este inregistrarea si monitorizarea acesteia prin metode specifice consilierilor in proprietate industriala.

Agentie De Proprietate Industriala Weizmann, Ariana & Partners este o societate comerciala specializata si exclusiva in proprietate intelectuala la care au apelat peste 3000 de firme, atat din tara, cat si din strainatate. Serviciile oferite sunt complete in ceea ce priveste inregistrarea: unei marci (verbale, figurative, combinate, tridimensionale), a unui logo sau a unui produs.

Agentia De Proprietate Industriala Weizmann, Ariana & Partners a fost acreditata in anul 2007 de catre Oficiului European pentru Mărci şi Desene (OHIM) si de Oficiul Internaţional al Proprietăţii Intelectuale (WIPO).

Similar Articles
Cum se poate alege un bun generator curent?

Cum se poate alege un bun generator curent?

Odata ce suntem obisnuiti cu electricitate, ar putea sa ne fie destul de greu daca

De ce sa alegem un generator curent?

De ce sa alegem un generator curent?

Odata cu modernitate, chiar daca doriti pentru propriile gospodarii sau chiar pentru una dintre cele

Generator curent: panou de control

Generator curent: panou de control

Panoul de control la un generator curent are la baza lui un controller dispus cu

Gravura mecanica realizata cu maxima precizie, devotament si stil

Gravura mecanica realizata cu maxima precizie, devotament si stil

Atunci cand vine vorba de procedeul numit: gravura mecanica, firma Oltstar Business Group isi dedica

Cautati masini de taiat cu apa? Gasiti echipamente profesioniste in oferta companiei Store Logistic!

Cautati masini de taiat cu apa? Gasiti echipamente profesioniste in oferta companiei Store Logistic!

Store Logistic va ofera o gama completa si complexa de masini de taiat cu apa,