Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
“Nu te supara frate” sau jocul copilariei

“Nu te supara frate” sau jocul copilariei

🕔03.Apr 2013

Ei da, cine nu-si aminteste oare cu placere de copilarie si de toata zburdalnicia si de bucuria pe care le resimteai atunci?! Copilaria a fost una dintre cele mai frumoase etape din viata ta si te intorci cu gandul la ea de fiecare data cand ai ocazia. Copilaria nu te-a dezamagit niciodata si nici nu ti-a oferit false asteptari, ea a fost pur si simplu neintinata si plina de inocenta. Iar jocurile din acea perioada iti vor ramane vesnic intr-un coltisor tainic al sufletului. Acum ca te-am provocat, iti amintesti de serile de vara cand jucai in fata casei “Sotron” cu cele mai bune prietene ale tale sau cand se aduna toata “gasca” de copii de pe strada si jucati “ Ratele  si vanatorul”, “Tara, tara, vrem ostasi!”, “Matele-ncurcate si “Flori, fete si baieti, melodii si cantareti”. Serile de iarna le petreceai cu bunicii si jucati Rummy. Domino sau Nu te supara frate!”. Cate amintiri iti dau navala acum si ce caldura placuta iti invadeaza sufletul.

 

Despre jocul “Nu te supara frate!”

Acest joc este indicat copiilor peste trei ani si presupune un minim de 2 jucatori si un maxim de 4. Jocul este alcatuit dintr-o tablita, de carton sau de lemn, care este pictata cu un traseu. De asemenea exista 16 pioni, cate patru pentru fiecare dintre culorile rosu, albastru, verde si galben. Iar zarul este mana hazardului.

Regulamentul jocului este foarte simplu, tocmai de aceea este un joc indicat si pentru copiii mai mici, deoarece ii ajuta sa-si dezvolte capacitatea de atentie si ii invata totodata sa numere. De asemenea piciul tau va invata frumusetea jocului, va intelege ce inseamna sa  joci, ce inseamna sa castigi sau sa piezi si va invata sa fie mereu fair play.

Deci sa revenim la regulament. Fiecare jucator isi va alege o culoare si 4 pioni, pe care ii va aseza in cele 4 cerculete, de culoarea aleasa,  de pe tablita de joc. Sensul de joc este cel pe care il indica sageata, ideea acestui joc  fiind aceea de a parcurge traseul cu toti pionii si de a-i baga in casuta lor numerotata cu 1-2-3-4.

Se stabileste cine da primul cu zarul (acest lucru se poate face de asemenea prin regula celui mai mare zar). Urmatorii jucatori vor da si ei cu zarul in sensul acelor de ceasornic. Atunci cand zarul arata cifra 6 poti aduce in joc un pion si trebuie sa-l asezi pe casuta pe care scrie START. In acest mod se incepe circuitul. De fiecare data cand o persoana da cu zarul cifra 6 este obligat sa bage un pion in circuit (desigur, daca mai are pioni pe liber). Totodata, de fiecare data cand dai 6 mai ai dreptul la inca o aruncare de zar si in acest mod la inaintare spre castig.

Daca numarul zarului tau coincide cu un cerc ocupat de alt jucator, acesta din urma este dat afara din joc. In acest caz, partenerul tau de joc va trebui sa dea iarasi cifra 6 cu zarul pentru a introduce pionul din nou in joc. Daca ai intrat in casuta numerotata cu 1-2-3-4, doar in acel moment pionul tau nu mai poate fi scos din circuit.

Poti intra  in casuta doar atunci cand dai un numar corespunzator, care-ti permite acest lucru. Daca cumva ai dat un numar mai mare si nu mai ai alti pioni pe care ii poti muta astepti o tura.

O firma care pune mare pret pe calitatea produselor oferite copiilor este Wood Joy. Compania a luat nastere in anul 2003 in Targu Mures. Domeniul principal de activitate al companiei este producerea si comercializarea de jucarii si jocuri din lemn. Jucariile Wood Joy sunt din lemn natur, de cea mai buna calitate, stimuland creativitatea piticilor. Poti cumpara cu incredere produsele Wood Joy!

Poti citi articole interesante si aici.

Similar Articles
Mobila la comanda exact asa cum iti doresti pentru bucataria ta numai de la Mobilasik!

Mobila la comanda exact asa cum iti doresti pentru bucataria ta numai de la Mobilasik!

  Cum ar fi sa pasesti intr-o dimineata in bucatarie si sa vezi ca planurile tale

Cum sa alegi cel mai performant TV Tuner pentru masina ta?

Cum sa alegi cel mai performant TV Tuner pentru masina ta?

  Performanta si caracteristicile tehnice deosebite sunt cele care primeaza atunci cand se alege orice tip

Totul despre inchirieri auto Bucuresti pentru a fi siguri pe alegerea facuta !

Totul despre inchirieri auto Bucuresti pentru a fi siguri pe alegerea facuta !

  Nu este nimic mai placut decat sa stii ca totul este pregatit pentru tine atunci

Din ce lemn se face parchetul si de ce?

Din ce lemn se face parchetul si de ce?

Parchetul vine din lemn masiv si din lemn. Podelele din lemn masiv au fost realizate

Cum sa alegi o firma contabilitate Arad? Sau, mai concret de ce sa apelezi la o firma si nu la un contabil autorizat?

Cum sa alegi o firma contabilitate Arad? Sau, mai concret de ce sa apelezi la o firma si nu la un contabil autorizat?

  Cu siguranta in momentul in care ati inceput o afacere noua sau ati ajuns intr-un