Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Pensule pentru pictură și câteva sugestii pentru o mai bună păstrare a lor

Pensule pentru pictură și câteva sugestii pentru o mai bună păstrare a lor

🕔11.Jun 2015

Așa cum în fiecare domeniu de activitate există câte un instrument indispensabil pentru ca specialiștii să își poată exercita meseria, tot așa este și rolul pensulelor pentru pictură și artiștii care le folosesc.

De multe ori aceste pensule pentru pictură sunt trecute cu vederea și sunt considerate doar niște simple instrumente cu care se aplică vopseaua dar acest aspect nu trebuie neglijat deloc deoarece importanța pensulelor pentru pictură reprezintă mult mai mult de atât. Gândiți-vă că dacă nu ar fi fost aceste pensule pentru pictură cum s-ar fi născut cele mai mari capodopere pe care le admirăm la muzeele mari ale lumii.

Cu toate că un pictor acordă o mai mare atenție modului în care se aplică vopseaua, totuși aceste pensule pentru pictură joacă și ele un rol important. Fără aceste pensule pentru pictură nu ar reuși să dozeze cantitatea perfectă de vopsea ce urmează a fi aplicată pe pânză.

Cei mai mulți artiști nu au condiții pentru a-și achiziționa pensule pentru pictură și alte materiale necesare de cea mai bună calitate și atunci se mulțumesc cu mai puțin. Nu este nimic rău în acest lucru pentru că până la urmă rezultatul este cel care contează. Și cel mai mult, atunci când nu ai resurse suficiente, îți dorești să păstrezi pentru cât mai mult timp posibil aceste pensule pentru pictură.

Păstrarea pensulelor pentru pictură trebuie să respecte anumite condiții pentru a se putea realiza acest lucru în condiții optime. În primul rând, pentru o mai bună păstrare a pensulelor pentru pictură, nu trebuie să le depozitezi niciodată cu vârful în jos deoarece peria acestora se poarte deteriora și să întâmpinați dificultăți în momentul în care veți dori să o utilizați pentru a aplica vopseaua. Dacă utilizezi culori acrilice, trebuie să te asiguri că aceste pensule pentru pictură sunt clătite permanent între utilizări pentru a evita ca vopseaua să se întărească pe pensule.

De asemenea este mai recomandat ca pentru amestecarea culorilor să nu se folosească pensulele pentru pictură de zibelină ci să se utilizeze altele mai ieftine. După ce ați șters pensulele pentru pictură de culoare și clătirea lor, puteți încerca să le spălați cu apă caldă și săpun iar la următoarea utilizare a pensulelor pentru pictură veți obține rezultate surprinzătoare. După ce ați realizat operațiunea de curățare a pensulelor pentru pictură uscați-le și depozitați-le cu vârful în sus.

Dacă plănuiți să nu mai folosiți pensulele pentru pictură pentru o perioadă mai lungă de timp, depozitează-le cu grijă și aplică pe ele o substanță de îndepărtare a moliilor.

Dacă te gândești că acele pensule pentru pictură  – WWW.Profiart.ro cu vârful îndoit trebuie aruncate pentru că nu le vei mai putea utiliza în condiții optime, totuși există o variantă de restaurare a lor: înmoaie-le în apă ce a fiert, ușor răcită, pentru aproape un minut. În cazul pensulelor pentru pictură răsfirate restaurarea se face prin a le reda forma cu puțină gumă arabică. Lăsați câteva zile să stea așa apoi puteți să clătiți pensulele pentru pictură și să le refolosiți. Acestea sunt doar câteva sugestii privind restaurarea pensulelor pentru pictură dar dacă voi mai cunoașteți și altele vă invităm să le împărtășiți și cu noi.

Similar Articles
Dezbateri despre culori pentru pictura? Nu, este doar ProfiART!

Dezbateri despre culori pentru pictura? Nu, este doar ProfiART!

Va rugam, haideti sa intelegem mai intai ce sunt culorile? Sau mai bine haideti sa

Universultau.ro-Sisteme de joaca  Rainbow Play, cele mai in voga jucarii ale momentului!

Universultau.ro-Sisteme de joaca Rainbow Play, cele mai in voga jucarii ale momentului!

Sunt faimoase in intreaga lume, distractive, simpatice si dorite de toti copii! Sistemele de joaca

Mystery Rooms Escape- joc camera misterelor

Mystery Rooms Escape- joc camera misterelor

Pentru o distractie maxima si de neuitat,plina de adrenalina si incercari, ia-ti prietenii si vino

Panza pe sasiu

Panza pe sasiu

Ca si oricare arta, pictura a simtit nevoia de circulatie si distributie, fapt ce a

Informatii generale despre culori de ulei

Informatii generale despre culori de ulei

Culorile de ulei sunt utilizate inca dinaintea secolului XV in diferite utiliati. Posibilitatea de utilizare