Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Sfaturi pentru electronistii amatori in folosirea unor echipamente de lipit electronica

Sfaturi pentru electronistii amatori in folosirea unor echipamente de lipit electronica

🕔28.Mar 2016

De la fire, pana la piese electronice. Orice electronist, amator sau profesional, stie ca pentru a putea face lipituri corecte ale firelor si pieselor electronice, are nevoie de echipamente de lipit electronica performante, care sa ofere posibilitatea efectuarii unor lipituri corecte, eficiente si sigure. Suntem Electrical Business Center, iar prin intermediul produselor si a serviciilor pe care le oferim, aducem cele mai bune solutii pentru electronisti, firme de profil dar si pentru amatorii acestui hobby.

Folositi echipamente de lipit electronica pentru lipituri corecte si rezistente

Si pentru ca vorbim despre echipamente de lipit electronica consideram ca este oportuna descrierea unor elemente utile pentru cei care sunt mai incepatori in ale electronicii dar doresc sa se perfectioneze in lucrul cu echipamente de lipit electronica.

Statiile de lipit difera foarte mult fata de letconurile din comert. Aici nu ne referim in mod neaparat la costul unui astfel de echipament, ci la posibilitatile pe care statiile de lipit le ofera. Bineinteles, aceste echipamente de lipit electronica sunt detinate celor ca fac mai mult decat sa lipeasca din cand in cand doua 3 fire pe saptamana. Statiile de lipit sunt concepute pentru a fi utilizate intr-o varietate de tipuri aplicatii, incepand cu cele din electrica de joasa si medie tensiune, pana la cele de service si electronica.

Exista foarte multe tipuri de echipamente de lipit electronica insa pentru inceput va recomandam sa va orientati catre o statie de lipit ce va permite controlul asupra puterii acesteia. Controlul puterii este o functie foarte utila, mai ales pentru cei ce lucreaza cu integrate, tranzistori, sau SMD-uri (surface mount device – piesa cu montare directa pe suprafata placii). Foarte multe leconuri sau ciocane de lipit non-profesionale, fara control de putere va pot distruge piesele in timpul lipirii sau deslipirii acestora din cauza temperaturii excesive.

Asadar, folosirea unor echipamente de lipit electronica este practic urmatorul pas spre electronica aplicata mai avansata. Insa, detinerea unui astfel de echipament, nu va ajuta daca nu o folositi corespunzator. In primul rand, in lucrul cu niste echipamente de lipit electronica trebuie sa respectati minime norme de siguranta. Temperatura varfului nu se verifica prin atingerea sa, ci, puteti apropia cu grija varful de buza superiora. Atentie, nu apropiati la o distanta mai mica de 4 cm, aceasta fiind suficient de apropiat pentru a simti caldura degajata de catre varful de lipire.

Setati temperatura de lucru a unor echipamente de lipit electronica in functie de tipul aplicatiei

De asemenea, pentru a seta temperatura corecta trebuie sa tineti cont in primul rand, ca pentru a lucra cu niste echipamente de lipit electronica veti avea nevoie de un fludor de calitate. In functie de specificul proiectului (electronica fina sau nu) puteti folosi de la fludor subtire (0.8 – 3mm) sau gros. Chiar daca fludorul contine substanta decapanta, este bine totusi sa folositi un decapant pentru a putea efectua lipituri perfecte.

Lipitura perfecta efectuata cu niste echipamente de lipit electronica se obtine prin tinerea varfului de lipire pe contactul piesei pret de cateva zeci de secunte (max. 30s) si adaugarea unei cantitati mici de fludor pe contactul piesei. Astfel, fludorul va acoperi in mod egal intregul contact, asigurand o  buna prindere. Acelasi principiu poate fi aplicat si la fire.

Similar Articles
Mobila la comanda exact asa cum iti doresti pentru bucataria ta numai de la Mobilasik!

Mobila la comanda exact asa cum iti doresti pentru bucataria ta numai de la Mobilasik!

  Cum ar fi sa pasesti intr-o dimineata in bucatarie si sa vezi ca planurile tale

Cum sa alegi cel mai performant TV Tuner pentru masina ta?

Cum sa alegi cel mai performant TV Tuner pentru masina ta?

  Performanta si caracteristicile tehnice deosebite sunt cele care primeaza atunci cand se alege orice tip

Totul despre inchirieri auto Bucuresti pentru a fi siguri pe alegerea facuta !

Totul despre inchirieri auto Bucuresti pentru a fi siguri pe alegerea facuta !

  Nu este nimic mai placut decat sa stii ca totul este pregatit pentru tine atunci

Din ce lemn se face parchetul si de ce?

Din ce lemn se face parchetul si de ce?

Parchetul vine din lemn masiv si din lemn. Podelele din lemn masiv au fost realizate

Cum sa alegi o firma contabilitate Arad? Sau, mai concret de ce sa apelezi la o firma si nu la un contabil autorizat?

Cum sa alegi o firma contabilitate Arad? Sau, mai concret de ce sa apelezi la o firma si nu la un contabil autorizat?

  Cu siguranta in momentul in care ati inceput o afacere noua sau ati ajuns intr-un