Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Vas expansiune instalatii solare iTechSol – Solutii ideale pentru sistemele cu energie solara!

Vas expansiune instalatii solare iTechSol – Solutii ideale pentru sistemele cu energie solara!

🕔20.May 2014

Intr-o perioada in care problema energiilor a devenit amplu discutata si disputata la nivel mondial, iar masurile de protectie a mediului au devenit o obligatie a societatii, au crescut eforturile pentru dezvoltarea tehnologiilor de punere in valoare a energiilor neconventionale. In categoria acestor energii intra cele solare, eoliene, geotermale etc. In ceea ce priveste energia solara, aceasta poate fi transformata in alte forme de energie – termica, electrica, mecanica sau chimica, cu ajutorul captatoarelor de instalatii solare. Aceia dintre dumneavoastra care detineti astfel de sisteme de captare a energiilor solare, trebuie sa stiti ca pentru a le mentine mai mult timp functionale aveti nevoie de un vas de expansiune pentru instalatii solare. Cu suport pentru podea sau perete si cu numeroase avantaje in exploatare, astfel de produse va sunt oferite de firma iTechSol din Peris (judetul Mures).

Ce rol are un vas de expansiune instalatii solare iTechSol ?

Vasul de expansiune pentru instalatii solare oferit de iTechSol reprezinta o parte extrem de importanta pentru o astfel de instalatie. Fiind in primul rand un element de siguranta, acesta are rolul de a prelua volumul suplimentar de agent termic dintr-o instalatie datorita dilatarilor. Prin urmare, la o dimensionare corecta a vasului de expansiune, chiar daca instalatia dumneavoastra nu mai este functionabila pentru o perioada mai lunga sau daca temperatura instalatiei ajunge la punctul maxim, nu este necesara completarea lichidului din instalatie.

Cand aveti nevoie de un astfel de vas de expansiune pentru instalatii solare ? Ei bine, acesta este necesar la cazurile de iesire din functiune pentru un timp mai lung sau la atingerea punctului maxim de temperatura a instalatiei. De ce este util vasul ? Intrucat aceste situatii necesita completarea lichidului, prin utilizarea unui vas de expansiune pentru instalatii solare, aceasta operatiune nu mai este necesara. Temperatura maxima admisa de vas este de 130 grade Celsius, volumele fiind diferite. Inainte de alegerea vasului trebuie sa contactati specialistii iTechSol, intrucat este foarte important sa stiti de ce volum aveti nevoie.

Din ce este alcatuit un vas expansiune instalatii solare ? 

Aceste instalatii puse la dispozitie de iTechSol pentru imbunatatirea functionarii sistemelor de incalzire cu energie solara sunt sisteme inchise, separate in doua printr-o membrana elastica de cauciuc. In componenta lor mai intra o perna de aer pe o parte, iar pe cealalta parte volumul agentului termic.

Cum functioneaza? In timpul incalzirii agentului termic, acesta isi mareste volumul, iar excesul astfel rezultat, intra in vas si comprima perna de aer prin intermediul membranei elastice de cauciuc. Datorita acestui proces, volumul vasului de expansiune si presiunea de preincarcare a pernei de aer sunt astfel calculate incat variatiile de presiune ale agentului termic din instalatie sa se incadreze in anumite limite. Intrucat sunt folosite pentru mai multe scopuri de destinatie si capacitate, fiecare vas de expansiune are trecuta pe o placuta de identificare fiecare detaliu tehnic.

Incercand sa ofere o gama de produse care sa imbunatateasca stilul de viata al consumatorilor si sa scada consumul de resurse ale pamantului prin folosirea energiei regenerabile, iTechSol mai ofera, pe langa aceste vase de expansiune, si panouri solare, fotovoltaice, pompe de caldura, turbine eoliene, solutii de incalzire in pardoseala si metode de iluminat cu LED.

Date de contact: 

Localitatea Peris str. Muresului nr. 231A

Cod postal: 547287

E-mail: vanzari@itechsol.ro

Telefon mobil: +40-745-667.888

Telefon/fax: +40-265-343.013

Articol oferit de zoom-biz.ro!

Similar Articles
Cum sa alegeti dintre surse de alimentare continua pe cea potrivita?

Cum sa alegeti dintre surse de alimentare continua pe cea potrivita?

Una dintre cele mai eficiente modalitati de a va proteja calculatorul de pilda in cazul

Ventilatoare industriale

Ventilatoare industriale

  Pentru succesul afacerii dumneavoastra trebuie intotdeauna sa investiti in produse, echipamente si utilaje de calitate.

Gasiti un performant si inovator aparat de sudura fibra optica in oferta Vanzari Electronice Telecoms

Gasiti un performant si inovator aparat de sudura fibra optica in oferta Vanzari Electronice Telecoms

    Sudorii cunosc cat de greu este sa faci fata tuturor cerintelor angajatorilor in ziua de

Despre tehnologii, smart TV Samsung, dar si posibilitati

Despre tehnologii, smart TV Samsung, dar si posibilitati

Smart este prefixul ce caracterizeaza ultimii ani in domeniul tehnologiei. De la telefoane, ceasuri, telecomenzi,

Panouri fotovoltaice de la UnicMar New Energy – solutii fiabile pentru energia verde!

Panouri fotovoltaice de la UnicMar New Energy – solutii fiabile pentru energia verde!

  Iti surade ideea de a investi in panouri fotovoltaice? Te intereseaza sa discuti cu niste