5 mituri despre imprimarea 3d

Adesea, noul instiga la suspiciune. Ti se pare ca lucrurile care iti sunt cunoscute sau pe care le-ai incercat deja pot aduce performante mult mai mari, chiar daca sunt invechite. Sau, inainte de a cumpara produse abia iesite pe piata asculti ceea ce se vorbeste atat in mediul online, cat si in offline.

Din pacate, tipul acesta de pareri nu este intotdeauna oferit de oamenii care chiar au incercat produsul respectiv sau sunt avizati. Imprimarea 3d sau fabricarea aditivata este o metoda inovativa care a fost privita cu suspiciune tocmai din cauza etichetelor puse inainte de a o incerca, peste care s-a adaugat, de-a lungul timpului si refuzul de a consulta pareri avizate. Fabricarea aditivata incepe sa ia avant si sa fie folosita pe scara larga: de la marii producatori, la producatorii locali, cu avantaje deosebite si impact pozitiv asupra calitatii produselor realizate si asupra costului acestora.

Iata 5 mituri despre printarea tridimensionala:

1.Obiectele printate pot fi realizate doar din plastic –Intr-adevar, adesea, materialul dominant pe care il utilizeaza cei care isi doresc obiecte 3d este plasticul. Insa, exista o gama diversificata de materiale pe care le poate utiliza o imprimanta 3d: metal, lemn, rasina, fibre carbon, biomateriale, alimente (ciocolata), beton si multe altele.

2.Costul includerii fabricarii aditivate in fluxul de productie al unei fabrici, de exemplu, evident, este diferit pe piata, fiind influentat si de pretul consumabilelor ulterioare, aici includem consumabile precum filamente imprimare 3d sau accesorii precum scannere 3d. Filamentele, de exemplu, sunt disponibile in game variate, culori diverse si prezinta rezistenta ridicata. De asemenea, ele fac printarea mult mai facila. Astfel ca pretul poate creste, dar si produsul cu siguranta este unul calitativ.

3.Cu putin training, oricine poate folosi un printer 3D – Imprimantele 3d pot fi folosite si de amatori, insa performantele si precizia obiectelor nu vor fi imbucuratoare. Metodele si tehnologia oferita trebuie cunoscute foarte bine inainte de a avea rezultate deosebite.

4.Obiectele care sunt realizate cu ajutorul unei imprimante 3d sunt mult mai ieftine – Printarea tridimensionala sau fabricarea aditivata duce la obtinerea unor costuri reduse in ceea ce priveste prototiparea obiectului care se realizeaza in format digital. Modificarile sau ideile noi pot fi aplicate fara a implica alta investitie financiara.Totusi, daca este vorba de producerea in serie a obiectelor, mai ales in cazul industriilor de larg consum, costurile sunt destul de mari.

5.Printarea 3d este destinata numai pentru fabricarea in serie a produselor – Nimic mai fals. Imprimanta 3d poate fi utilizata si cu alte scopuri. Poti personaliza cadouri sau obiecte personale.De asemenea, poate fi utilizata si pentru obiectele care se realizeaza in cantitati mici precum cele ce prezinta o forma complexa.Adesea, tiparele mentale sau credintele umane sunt cele care incetinesc sau stopeaza chiar dezvoltarea si adoptarea unor metode inovative. Imprimarea 3d este o metoda creativa si eficienta care merita sa fie incercata atat de profesionisti, cat si de amatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *