Liftingul facial este, in ziua de azi, o moda, dar si o necesitate. Femeile si barbatii din intreaga lume, si in prezent, si din Romania, apeleaza la aceasta procedura chirurgicala pentru a reda chipului frumusetea si prospetimea de odinioara, atat cat este posibil. Uneori rezultatele sunt atat de uimitoare, incat persoana respectiva intinereste cu 10 ani.
In prezent, exista diferite tipuri de lifting, fiecare permitand sa actioneze asupra imperfectiunilor cauzate de imbatranire cu tehnici si rezultate usor diferite, concepute special pentru anumite zone ale fetei si gatului. La Clinica Dr. Gad Renert, aveti diferite tipuri de https://www.dr-renert.com/lifting-facial, ce va pot reda chipul de odinioara, sau prin care pot fi facute modificari ce va vor readuce increderea in propria persoana.
In intreaga lume, exista mai multe tipuri de liftinguri faciale. Sa vedem, pe scurt, care sunt acestea:
-lifting cervico-facial: aceasta este cea mai utilizata tehnica. Medicul va proceda prin tragerea pielii care este la nivelul gatului pana la fata, apoi din regiunea tamplelor pana sub maxilar.
-lifting frontal sau ridicarea fruntii: pentru intinerirea partii superioare a fetei si a intregii zone a fruntii. Medicul va corecta pozitia sprancenelor si va interveni la nivelul ridurilor din aceasta zona. Inciziile sunt facute in varful capului, ascunse de linia parului.
-lifting al gatului sau ridicare a gatului: dupa cum sugereaza si numele, medicul va trage pielea din jurul gatului si va lucra pe ovalul fetei, barbie si gat. Nu este neobisnuit sa combinati liposuctia gatului cu acest tip de facelift pentru a elimina nu numai excesul de piele, ci si excesul de grasime.
-lifting temporal: aceasta ridicare corecteaza tamplele si caderea spranceanei, care este cauzata de un exces de piele din pleoapa superioara. Cicatricile sunt ascunse in par.
-mini facelift: actiunea sa este mai localizata decat facelift-ul clasic, se desfasoara in special pe zona fruntii, sub anestezie locala, iar interventia dureaza 45 de minute.
-lifting centro-facial: acest facelift este rar utilizat. Permite sa se lucreze in zona pleoapelor inferioare, cearcane, pungi, precum si pometii.
-lifting facial endoscopic: aceasta metoda permite chirurgului sa introduca o mini-camera si, prin urmare, sa produca cicatrici mai mici atunci cand va inlatura excesul de piele.
Care sunt rezultatele obtinute cu ajutorul facelift-ului?
Toate tehnicile de ridicare a fetei permit pacientului sa obtina un aspect mai proaspat si mai relaxat, corectand si eliminand toate imperfectiunile cauzate de imbatranire. Durata rezultatelor poate varia, de asemenea, de la pacient la pacient. In cele mai multe cazuri, se considera ca aceste rezultate pot fi mentinute pentru o perioada cuprinsa intre 5 si 10 ani.
Sunt vizibile cicatricile facelift-ului?
Semnele inciziilor pornesc din regiunea temporala si coboara pana la ureche, in jurul curburii lobului urechii, continuand in canelura situata chiar in spatele urechii si in par, in partea de jos a gatului. In acest fel, nicio cicatrice vizibila nu poate crea disconfort pacientului, chiar si atunci cand poarta parul scurt sau legat, de exemplu.
Pe de alta parte, pentru barbatii cu capul complet ras, cicatricile vor fi greu de ascuns si, prin urmare, pot fi vazute usor.Cu toate acestea, exista multe tratamente pentru a reduce cicatricile, precum creme de vindecare sau tratamente cu laser.In timpul vindecarii, pacientul trebuie sa acorde o atentie deosebita ingrijirii fetei si parului si trebuie sa urmeze toate instructiunile specifice furnizate de chirurgul sau.
In primele zile dupa interventia facelift, este normal sa apara umflarea sau vanatai, iar pacientul poate simti durere si pielea stransa sau uscata. In caz de indoiala sau simptome acute, adresati-va intotdeauna chirurgului, pentru a putea prescrie cel mai adecvat tratament.
Este esential sa va odihniti, cel putin pentru prima saptamana, si sa lasati corpul sa isi foloseasca toata energia pentru a promova procesul de vindecare. La inceput, chipul poate parea putin ciudat, dar este un efect datorat inflamatiei postoperatorii. In plus, miscarile faciale pot fi putin mai lente decat de obicei, iar unele echimoze pot dura intre 2 si 3 saptamani pentru rezolvarea completa. Sunt lucruri perfect normale.
Pansamentele vor fi schimbate cu un pansament mai usor de catre chirurg a doua zi dupa operatie, dupa cel putin o noapte de spitalizare si observare. De obicei, intre a 4-a si a 5-a zi, bandajele si primele suturi sunt indepartate complet, in timp ce punctele scalpului sunt indepartate dupa 7-10 zile.
In prima saptamana, este important sa evitati coborarea capului, de exemplu ca sa ridicati ceva sau cand trebuie sa va legati pantofii. In aceste cazuri, medicii va recomanda sa coborati cu atentie, aplecand genunchii si mentinand capul si gatul in pozitie verticala. Trebuie sa evitam efortul fizic.
In primele 2 saptamani, nu se recomanda utilizarea hainelor cu guler inalt sau ingust, pentru a evita iritarea zonei tratate. In ceea ce priveste igiena zilnica, este indicat sa va spalati usor fata cu sapun neutru si folosind un burete, evitand orice presiune asupra suturilor. Cel putin 7 zile dupa operatie, veti putea aplica machiaj pe fata.
In primele 2 – 3 saptamani dupa operatie, pacientul isi poate relua treptat activitatile zilnice, cum ar fi revenirea la munca, conducerea sau reluarea activitatii sexuale. Fumatorii nu vor avea voie sa fumeze din nou timp de cel putin 3 saptamani pentru a nu impiedica procesul de vindecare. Activitatile sportive ar trebui sa fie evitate in continuare pe intreaga perioada de recuperare.Pentru mai multe informatii si programari, accesati site-ul dr-renert.com