De-ai sti ce mult se agita oamenii, cand fac tuica sau vinul! Cei care detin podgorii imense sau livezi care se intind pe zeci de hectare scot mii de litri de vin, iar cand au o productie atat de mare nu o pot vinde foarte repede.Sa tii mii de litri de vin in sute de sticle din plastic, fie ele si de 5 litri nu este deloc rentabil. Nu poti sa umpli pivnita sau o camera cu sticle de vin.
La asta s-a gandit producator container IBC cand a fabricat depozite sigure pentru pastrarea lichidelor sau pentru transportul lor la mii de kilometri.Mai jos va prezint particulatitatile unui container ibc, sa vedeti cat de util este un astfel de rezervor de lichide:
-este capabil sa depoziteze in conditii 100% sigure o cantitate de 10 ori mai mare decat greutatea sa. Un container care cantareste 100 de kilograme are o capacitate de 1060 de litri. Greu gasiti un recipient la fel de eficient ca acesta.
-se poate spala dupa fiecare utilizare ca lichidele puse in el sa fie pastrate in conditii de maxima igiena. Dupa ce vinul i-a inrosit peretii compacti sau a prins miros de tuica, trebuie neaparat sa il spalam cu apa si detergent lichid.
-capacul etans impiedica evaporarea lichidului, dar si patrunderea prafului sau a gunoaielor in lichidul respectiv.In cazul sticlelor din plastic, se mai intampla sa fie aruncat dopul cat colo din cauza procesului de fermentatie, a acidului adunat in ele sau a socurilor suferite de recipientele sensibile, dar containerul este garantat 100%.
-sunt stabile, fiindca sunt prevazute cu picioare solide, cu sine sau roti. Rotile si sinele ajuta si la mutarea lui dintr-un loc in altul. Mutarea mecanizata a acestor depozite de lichide pline sau goale usureaza eforturile oamenilor.
-in cazul productiei industriale, containerele sunt stivuibile, castigandu-se spatiu in depozit.Si pentru un producator individual mare acest aspect este foarte bun, fiindca si al are nevoie de spatiu in pivnite si depozite. In loc sa fie insiruite,containerele pentru lichide sunt ordonate frumos si in acest mod se face loc ca oamenii sa circule printre ele de cate ori au nevoie.
-exista si containere prevazute cu robinete si asa pot fi umplute sticle mai mici, cand fermierul sau proprietarul doreste acest lucru.
-pentru a se goli mai repede, cand mai ramane putin lichid in ele se poate cobori usa mobila fixata pe unul dintre pereti.
-containerele acestea nu se sparg, nu se gauresc si nu absorb din vin. Intotdeauna butoaiele din lemn sug o anumita cantitate de alcool, sa isi pastreze umezeala. La un bidon de cantitate mare se pot absori si pana la 5-6 litri de bautura.Fiecare container pentru lichide este reciclabil si rezistent si nu polueaza deloc natura, fiindca nu va fi lasat niciodata in mijlocul naturii sau la groapa de gunoi, ci va ajunge la reciclare.