Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Adeziv parchet pro si contra

Adeziv parchet pro si contra

🕔11.Jun 2015

Multe persoane care-si decoreaza sau reconditioneaza locuinta cauta solutii cat mai ecologice, pentru ca mediul in care familiile lor traiesc sa fie mai apropiat de cel natural, prin urmare evita folosirea unor substante chimice, de multe ori daunatoare, nu doar inconfortabile, cum ar fi tipurile de adeziv parchet, care poate chiar sa reduca din nivelul confortului, prin mirosul pe care il emana mult timp in atmosfera, dupa ce a fost utilizat. Insa, uneori acest lucru este inevitabil, deoarece o buna parte din tipurile de pardoseala din lemn nu pot fi montate decat cu ajutorul acestuia. Exista insa si solutii de a evita prezenta adezivului in locuinta, cum ar fi utilizarea parchetului multistratificat, care poate fi montat in modalitatea flotanta.

Adeziv parchet cu elasticitate marita

De exemplu, pentru tipul de parchet triplu stratificat, instalarea lui se face cu ajutorul unui liant care nu este fabricat pe baza de rasini acrilice, ci a unuia asa-numit monocomponent silanic, iar acest lucru este preferabil datorita unei proprietati anume, adica a elasticitatii sporite a acestui adeziv parchet.  Caracteristica aceasta este urmarea faptului ca acesta preia o buna parte din tensiunile parchetului cat si a celor de la nivelul sapei. Se apeleaza la aceasta metoda prin lipire datorita faptului ca permite un transfer termic mai bun decat al celui instalat flotant, aproximativ de 2,5 ori superior acestuia. La instalare, trebuie insa monitorizat nivelul de umiditate a sapei, cu ajutorul unui instrument numit higrometru.

Conditii in folosirea unui adeziv parchet

In cazul unei astfel de pardoseli, sapa trebuie sa fie foarte bine intarita si uscata, mai ales atunci cand ea este construita pe baza de ciment. Si umiditatea din camera trebuie verificata in perioada montarii, deoarece aceasta nu trebuie sa fie mai mare de 65%, iar temperatura din aer de 18 grade Celsius.

Ca la aproape orice fel de parchet, acesta trebuie lasat in incaperea in care va fi instalat pentru o perioada de cateva zile, chiar o saptamana, pentru aclimatizare.

Incalzirea printr-o pardoseala montata cu adeziv parchet

Acest tip de podea este utilizat deseori acolo unde exista metode de incalzire prin pardoseala, iar in timpul iernii, atunci cand instalatia este pornita, se recomanda folosirea umidificatorului, pentru a se mentine conditiile propice de exploatare, adica umiditatea intre 40 si 60 la suta, mai ales iarna, si temperatura intre 19 si 24 grade Celsius. Chiar si punerea in functiune a sistemului de incalzit se face dupa anumite reguli, atunci cand este vorba despre o astfel de pardoseala montata cu ajutorul unui adeziv parchet cu www.Decolandia.ro . Acest lucru se efectueaza in mod gradual, centrala se fixeaza pe o temperatura mai mica prima data, care sa nu depaseasca cu mult pe cea a mediului, urmand ca pe parcurs sa fie ridicata cu circa 3 grade pe zi.

In ceea ce priveste intretinerea acestei pardoseli, triplustratificate, trebuie tinut cont ca nu pot fi utilizate o serie de produse de curatat, cum sunt, de exemplu, cele pe baza de ceara, surfactanti sau amoniac, nici decolorantii sau acizii. Mai trebuie amintit ca nu este indicata acoperirea podelei cu presuri sau covoare, deoarece acestea ar opri caldura sa se propage in incapere.

Similar Articles
Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Daca ai nevoie de sisteme de irigatii, compania Irigo te asteapta cu cele mai bune

Frane electromagnetice – solutii profesionale oferite de Uzinrom Holding

Frane electromagnetice – solutii profesionale oferite de Uzinrom Holding

Complexitatea solicitarilor pentru aplicatiile industriale a crescut semnificativ, iar oamenii se axeaza din ce in