Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Adeziv parchet, solutia optima pentru lipirea parchetului

Adeziv parchet, solutia optima pentru lipirea parchetului

🕔13.Jul 2015

Daca te-ai hotarat sa-ti schimbi parchetul sau daca acum iti pui parchet pentru prima oara trebuie sa fii foarte atent la tipul de adeziv parchet pe care il vei utiliza. In comert exista o gama variata de adezivi pentru lipirea parchetului deci nu mai ramane decat sa stabilesti ce parchet vei cumpara ca sa poti achizitiona si adezivul specific, deoarece fiecare tip de parchet se poate lipi doar cu un anumit adeziv. Inainte de a achizitiona un anumit adeziv trebuie sa te documentezi foarte bine ca sa stii ce caracteristici are adezivul respectiv si ce categorii de parchet poate lipi.

 Ce ar trebui sa stim despre un adeziv parchet?

 Pentru inceput trebuie cunoscute caracteristicile adezivului. Pot fi adezivi fara solvent sau cu solvent, care se intaresc rapid sau care au un timp mai mare de intarire, care au o rezistenta foarte mare la lipire si care se pot desprinde mai usor. Tot o caracteristica importanta este si emisia poluanta care difera de la un adeziv la altul. In comert majoritatea adezivilor se formeaza prin combinarea a doua componente: adezivul si intaritorul.

In functie de caracteristicile pa care le are, un adeziv parchet poate fi achizitionat cu un pret mai mic sau mai mare. Cel mai scump are caracteristici superioare deci recomandarea este sa nu se faca rabat de la calitate deoarece, in timp, pot aparea surprize neplacute cum ar fi: dezlipirea placilor, curbarea parchetului, etc.

Adezivii sunt alesi atat dupa tipul parchetului (laminat, din lemn masiv, stratificat, din bambus) cat si de traficul de pe parchet (cu trafic redus, mediu sau intens). Si perioada de intarire este foarte importanta in alegerea adezivului, fiind preferate perioadele mai scurte.

Ambalarea acestor substante se realizeaza in cutii de plastic.

 Realizarea operatiei de lipire cu adeziv parchet

 Inainte de a incepe aplicarea adezivului trebuie uscate foarte bine substraturile, curatate de praf si impuritati, de vopsea, ceara sau alte substante care se pot detasa. Substraturile trebuie sa fie perfect plane si trebuie sa reziste la tractiune si compresiune. Incaperile in care se realizeaza lipirea trebuie sa aiba montate ferestrele si usile pentru a nu patrunde umiditatea din exterior in substraturi, lucru care ar putea afecta proprietatile unui adeziv parchet.

O importanta deosebita o are si alegerea spatulei folosita pentru intinderea adezivului deoarece lama spatulei este specifica unui anumit tip de parchet. Grosimea peliculei aplicate are si ea un rol important in intarirea si uscarea adezivului; grosimea prea mare sau neuniforma duce la cresterea perioadei de intarire si uscare. Suportul pe care se aplica adezivul nu trebuie sa prezinte defecte, nu trebuie sa sune a gol si trebuie sa fie perfect plan. Inainte de aplicarea adezivului, daca este nevoie, suportul se slefuieste.

Dupa aplicarea adezivului, perioada de intarire si uscare este cuprinsa intre 24 – 30 ore.

Deci pentru a realiza lipirea parchetului cu adeziv parchet trebuie sa-ti faci foarte bine temele sau, cel mai indicat ar fi sa folosesti specialisti in acest domeniu.

Mai multe informatii pe www.decolandia.ro

Similar Articles
Rulouri exterioare aluminiu – pentru confort la tine acasa

Rulouri exterioare aluminiu – pentru confort la tine acasa

  Vrei sa montezi rulouri exterioare aluminiu pentru a avea parte de confort in fiecare anotimp?

Autonivelante parchet de la Alveco Montaj – pentru amenajari de exceptie!

Autonivelante parchet de la Alveco Montaj – pentru amenajari de exceptie!

Autonivelante parchet pentru spatiile tale? Produsele necesare pentru a avea sapa autonivelanta inainte de montarea

Jaluzele

Jaluzele

  Lucrati la un birou in care in perioada verii temperaturile sunt foarte ridicate din cauza

La ce trebuie sa faca fata o banca parcuri

La ce trebuie sa faca fata o banca parcuri

  Un lucru destul de interesant, stiati ca majoritatea povestilor de dragoste incep intr-un parc pe

Gama de usi de interior Germania din sticla Prum

Gama de usi de interior Germania din sticla Prum

  Calitatea este o trasatura mult aclamata, insa putine produse detin aceasta trasatura. Despre linia de