Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Afla care este cea mai frecventa infectie ce te trimite la ORL Bacau

Afla care este cea mai frecventa infectie ce te trimite la ORL Bacau

🕔18.Jan 2016

Esti curios sa afli care este cea mai frecventa infectie cu care se confrunta adultii in sezonul rece? Este vorba despre sinuzita. Aceasta este o infectie ce afecteaza sinusurile frontale, sinusurile maxilare, cele etmoidale si xenoidale, cavitati ale oaselor craniene ce au legatura cu interiorul cranului si cu orbitele oculare. Netratata, sinuzita poate fi cauza meningitei. Tocmai de aceea, cel mai bine este sa consulti un specialist ORL Bacau pentru a primi un tratament adecvat!

ORL Bacau – sinuzita acuta si cronica

Cand apare sinuzita? De regula, dupa o raceala ce a generat inflamarea foselor nazale, in acest mod infectia trece foarte usor si la sinusuri. Cu toate acestea sinuzita nu se manifesta la toata lumea. Copiii sunt mai predispusi la sinuzita din cauza polipilor, dar si la adultul cu hipertrofii de cornete si cel cu deviatie de sept.

Sinuzita acuta este cea care prezinta dureri de cap, in special dimineata. Aceasta este cel mai frecventa in sezonul rece, iar durerea este accentuata in momentul aplecarii, dimineata, insa aceasta durere pulsatila se amelioreza dupa-masa. Fruntea se poate umfla, poate curge puroi, iar ochiul se inroseste si se poate infecta. Complicatiile severe provoaca meningita, abces cerebral sau chiar moartea.

Retine ca sinuzita acuta are manifestari cu o durata ce nu depasesc 3 saptamani, in schimb cea cronica va dura mai mult de 6 saptamani. Sinuzita se manifesta clinic dupa 3-5 zile de la o infectie a mucoasei nasofaringiene. Copiii au febra peste 38 de grade, tuse tenace, secretii nazale purulente, cearcane, roseata in jurul ochilor si dureri intense la nivelul fetei. Tratamentul sinuzitei acute se face cu antiobiotice pentu o perioada de 5-7 zile.

Sinuzita cronica este insotita de nas infundat, febra, tuse, scurgerea secretiilor in gat sau drenaj postnazal, secretii nazale purulente, dureri de cap, urechi si gat. Se datoreaza unei infectii bacteriene ce se repeta, insa este de regula o boala cronica inflamatorie a cailor respiratorii. De aceea se opteaza pentru strategii pe termen lung in cabinetul ORL Bacau al unui medic specialist.

Alergia poate fi si ea o cauza a sinuzitei cronice, dar si modificarile structurale ale cavitatii nazale – deviatii de sept, polipi, tumori. Pentru tratament si diagnostic exact se recurge la un specialist ORL Bacau, tratamentul fiind de lunga durata si necesita control permanent.

Dr. Laura Asafte, medic ORL Bacau, aliatul tau in tratamentul sinuzitei

Fie ca suferi de sinuzita acuta sau cronica sau de alte infectii din sfera ORL precum otitele, amigdalitele, faringitele, laringitele, Dr. Laura Asafte, medic ORL Bacau, te poate ajuta cu un diagnostic precis si un tratament adecvat.

Vino in cabinetul ORL din Bacau, cabinet dotat modern, cu personal calificat, infiintat special pentru a oferi alinare tuturor celor care sufera de infectiile din sfera ORL. Adulti sau copii, un diagnostic corect si un tratament bun duc la grabirea procesului de vindecare.

De asemenea, tot in cabinetul doamnei doctor te vei bucura si de operatiuni de audiometrie tonala, de aersoloterapie si spalaturi auriculare, de timpanometrie, toate la un nivel ridicat al calitatii.

Apeleaza cu incredere la serviciile ORL Bacau si fa o programare la Dr. Laura Asafte, aliatul tau in tratamentul sinuzitei si a infectiilor ORL.

Similar Articles
Pescarii găsesc la Carpexperience experiența de vis

Pescarii găsesc la Carpexperience experiența de vis

Pescarii cu adevărat pasionați știu ce înseamnă o aruncare foarte dificilă, iar cu mulinete de

Cu Electrologus vă încălziți bine și ieftin!

Cu Electrologus vă încălziți bine și ieftin!

Știați că acum există ceva cu efect foarte mare pentru locuințele neizolate și friguroase? Dacă

Imprimare tricouri: atenția noastră acordată dorinței tale!

Imprimare tricouri: atenția noastră acordată dorinței tale!

Indiferent dacă dorești ca prietenii și cunoscuții tăi să remarce tricoul pe care îl porți,

Drumetii cu bicicleta

Drumetii cu bicicleta

Drumetiile sunt printre cele mai placute activitati caci se face si sport, se viziteaza anumite

Butasi zmeura cu Strong Berry – pentru fructe cat mai gustoase!

Butasi zmeura cu Strong Berry – pentru fructe cat mai gustoase!

Iti surade ideea sa poti cultiva zmeura chiar in gradina la tine? Ce-ai spune sa

About Author