Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Afla care este cea mai frecventa infectie ce te trimite la ORL Bacau

Afla care este cea mai frecventa infectie ce te trimite la ORL Bacau

🕔18.Jan 2016

Esti curios sa afli care este cea mai frecventa infectie cu care se confrunta adultii in sezonul rece? Este vorba despre sinuzita. Aceasta este o infectie ce afecteaza sinusurile frontale, sinusurile maxilare, cele etmoidale si xenoidale, cavitati ale oaselor craniene ce au legatura cu interiorul cranului si cu orbitele oculare. Netratata, sinuzita poate fi cauza meningitei. Tocmai de aceea, cel mai bine este sa consulti un specialist ORL Bacau pentru a primi un tratament adecvat!

ORL Bacau – sinuzita acuta si cronica

Cand apare sinuzita? De regula, dupa o raceala ce a generat inflamarea foselor nazale, in acest mod infectia trece foarte usor si la sinusuri. Cu toate acestea sinuzita nu se manifesta la toata lumea. Copiii sunt mai predispusi la sinuzita din cauza polipilor, dar si la adultul cu hipertrofii de cornete si cel cu deviatie de sept.

Sinuzita acuta este cea care prezinta dureri de cap, in special dimineata. Aceasta este cel mai frecventa in sezonul rece, iar durerea este accentuata in momentul aplecarii, dimineata, insa aceasta durere pulsatila se amelioreza dupa-masa. Fruntea se poate umfla, poate curge puroi, iar ochiul se inroseste si se poate infecta. Complicatiile severe provoaca meningita, abces cerebral sau chiar moartea.

Retine ca sinuzita acuta are manifestari cu o durata ce nu depasesc 3 saptamani, in schimb cea cronica va dura mai mult de 6 saptamani. Sinuzita se manifesta clinic dupa 3-5 zile de la o infectie a mucoasei nasofaringiene. Copiii au febra peste 38 de grade, tuse tenace, secretii nazale purulente, cearcane, roseata in jurul ochilor si dureri intense la nivelul fetei. Tratamentul sinuzitei acute se face cu antiobiotice pentu o perioada de 5-7 zile.

Sinuzita cronica este insotita de nas infundat, febra, tuse, scurgerea secretiilor in gat sau drenaj postnazal, secretii nazale purulente, dureri de cap, urechi si gat. Se datoreaza unei infectii bacteriene ce se repeta, insa este de regula o boala cronica inflamatorie a cailor respiratorii. De aceea se opteaza pentru strategii pe termen lung in cabinetul ORL Bacau al unui medic specialist.

Alergia poate fi si ea o cauza a sinuzitei cronice, dar si modificarile structurale ale cavitatii nazale – deviatii de sept, polipi, tumori. Pentru tratament si diagnostic exact se recurge la un specialist ORL Bacau, tratamentul fiind de lunga durata si necesita control permanent.

Dr. Laura Asafte, medic ORL Bacau, aliatul tau in tratamentul sinuzitei

Fie ca suferi de sinuzita acuta sau cronica sau de alte infectii din sfera ORL precum otitele, amigdalitele, faringitele, laringitele, Dr. Laura Asafte, medic ORL Bacau, te poate ajuta cu un diagnostic precis si un tratament adecvat.

Vino in cabinetul ORL din Bacau, cabinet dotat modern, cu personal calificat, infiintat special pentru a oferi alinare tuturor celor care sufera de infectiile din sfera ORL. Adulti sau copii, un diagnostic corect si un tratament bun duc la grabirea procesului de vindecare.

De asemenea, tot in cabinetul doamnei doctor te vei bucura si de operatiuni de audiometrie tonala, de aersoloterapie si spalaturi auriculare, de timpanometrie, toate la un nivel ridicat al calitatii.

Apeleaza cu incredere la serviciile ORL Bacau si fa o programare la Dr. Laura Asafte, aliatul tau in tratamentul sinuzitei si a infectiilor ORL.

Similar Articles
Biciclete fitness de la Online Sport Shop: alege tot ce este la moda pentru tine si clientii tai!

Biciclete fitness de la Online Sport Shop: alege tot ce este la moda pentru tine si clientii tai! 0

Te gandesti tot mai serios sa iti deschizi o sala de fitness? Ai in vedere

LifePet.ro revolutioneaza alimentatia cainilor cu hrana uscata caini de cea mai buna calitate!

LifePet.ro revolutioneaza alimentatia cainilor cu hrana uscata caini de cea mai buna calitate!

Hrana uscata caini este de nelipsit din meniul animalutului tau si vrei sa te asiguri

Ecusoane de la Biroticus – produse fiabile care faciliteaza identificare persoanelor cu care intri in contact!

Ecusoane de la Biroticus – produse fiabile care faciliteaza identificare persoanelor cu care intri in contact!

Cauti niste specialisti in realizarea de ecusoane pentru conferinta pe care o organizezi? Iti doresti

Pune bazele fermei tale avicole cu pui de o zi de la Vital best nutrition!

Pune bazele fermei tale avicole cu pui de o zi de la Vital best nutrition!

Si tu cauti pui de o zi si vrei sa stii un loc de unde

Trening antrenament de la Champion – si antrenamentele tale vor da roade!

Trening antrenament de la Champion – si antrenamentele tale vor da roade!

Ai nevoie de un trening antrenament pentru atunci cand te duci la sala? Inca nu

About Author