Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Alegerea parchetului de tip laminat

Alegerea parchetului de tip laminat

🕔03.Feb 2015

Atunci cand vrem sa ne renovam casa in interior, unul dintre aspectele care ne preocupa este alegerea parchetului. In functie de mobilierul pe care ni-l dorim, de afinitatile noastre pentru anumite culori sau materiale, putem alege dintr-o gama foarte variata de tipuri de parchet.

Acesta poate fi parchet laminat, din bambus, compozit sau stejar. Indiferent de materialul din care este confectionat, avem la dispozitie mai multe culori din care putem alege, astfel si persoanele greu de multumit vor fi perfect satisfacute.

In functie de cerintele si nevoile fiecaruia, poate fi ales parchetul din bambus, stelar, parchet laminat, parchet destinat incalzirii prin podea sau parchet de exterior.

Parchetul laminat

Unul dintre cele mai utilizate tipuri de parchet este parchetul laminat. Acesta are avantajul de a mentine naturaletea lemnului din care este confectionat, potrivindu-se astfel mai multor stiluri de amenajare interioara. Acesta nu ofera doar o gama foarte larga de culori, ci este si impartit pe categorii, in functie de destinatia incaperii. Astfel, exista parchet laminat destinat caselor, iar acesta are la randul sau trei subcategorii: pentru trafic intens, mediu si redus. Mai exista gama de parchet laminat pentru mediul profesional, fie pentru trafic mediu, adica de birou, fie pentru trafic intens, destinat spatiilor comerciale.

Parchetul destinat spatiilor cu trafic intens

Atunci cand trebuie ales parchetul pentru un spatiu comercial, sau orice alt tip de spatiu care are un trafic foarte intens, se pune problema alegerii tipului de parchet si a rezistentei pe care acesta l-ar putea avea in asemenea conditii. Dat fiind faptul ca parchetul laminat va fi supus nu doar unui trafic foarte mare, ci si socurilor si abraziunii, este recomandat parchetul laminat de 12 mm. Acesta poate fi utilizat aproximativ 25 de ani.

Montarea parchetului

Montarea parchetului laminat nu este atat de complexa cum ar putea parea la prima vedere. Pentru a monta parchetul nu avem neaparat nevoie de specialisti, trebuie doar sa cunoastem cateva reguli si pasi simplii. Astfel, primul lucru pe care trebuie sa il stim si care tine de pregatirea prealabila a parchetului, este depozitatrea acestuia pentru doua zile la o temperatura de aproximativ 18 grade, depozitarea in locul in care urmeaza sa fie plasat fiind ideala.

Pardoseala trebuie atent verificata pentru a nu avea denivelari; ea trebuie sa fie perfect uscata si curata.

Fasiile de parchet trebuie asezate pe suport, in lungime, si in concordanta cu directia pe care lumina intra in camera. Este indicat sa se lase o distanta de cativa centimetri intre prima fasie de parchet si perete pentru o eventuala dilatare a parchetului.

Cele mai intalnite tipuri de imbinare a parchetului sunt de tip nut si pana; de asemenea, bucatile de parchet laminat pot fi imbinate fie pe uscat, fie folosind clei.

Pentru detalii suplimentare apelati la specialistii din magazinul de unde ati cumparat parchetul- www.Decolandia.ro, ei va vor oferi informatiile utile pentru a va putea monta singuri parchetul, in deplina siguranta.

Alaturi de parchetul laminat, magazinul de specialitate va pune la dispozitie si restul accesoriilor pentru montarea acestuia si finasarea intregii podele.

Similar Articles
Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei

Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei 0

Unul dintre serviciile incluse in cele de reparatii de termopane in Bucuresti este cel al

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case 0

Ziarele care sunt specializate in publicarea de anunturi de vanzari si de cumparari de case

Cele mai bune servicii de hidroizolatii

Cele mai bune servicii de hidroizolatii 0

Firma noastra va ofera o gama diversa de servicii de hidroizolatii de cea mai buna

Parchet masiv  din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod

Parchet masiv din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod 0

Parchetul masiv  este realizat integral din lemn natural si creeaza imaginea unei pardoseli elegante si

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Ferestrele termopan au devenit foarte comune si la noi in tara. Insa va puteti imagina

スーパーコピーブランド ロレックススーパーコピー オメガスーパーコピー ブルガリスーパーコピー ブライトリングスーパーコピー カルティエスーパーコピー シャネル時計コピー IWCスーパーコピー フランクミュラースーパーコピー パネライスーパーコピー タグホイヤースーパーコピー ウブロスーパーコピー ガガミラノスーパーコピー ルイヴィトンスーパーコピー シャネルスーパーコピー エルメススーパーコピー グッチスーパーコピー ボッテガヴェネタスーパーコピー プラダスーパーコピー セリーヌスーパーコピー