Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Alternator Fiat generator de curent electric

Alternator Fiat generator de curent electric

🕔30.Jun 2015

La un automobil, alternatorul asigura acea cantitate de energie care poate sa puna in functie diferitele sisteme electrice, cum ar fi aprinderea farurilor, functionarea geamurilor sau a radioului. Pornirea masinii se face prin intermediul starterului sau al demarorului, insa curentul electric de care au nevoie sistemele amintite mai sus este generat de catre un alternator Fiat, iar defectarea lui poate provoca probleme serioase, ajungandu-se chiar pana la oprirea masinii. Inainte de a cumpara un dispozitiv nou insa, este mai bine sa testezi prin diferite metode situatia cu care te confrunti, ca sa stii sigur de unde vin aceste probleme. In cazul in care alternatorul este in regula, nu are rost sa cumperi unul nou, ceea ce ar insemna o cheltuiala inutila.

Alternator Fiat si posibilele sale probleme

In general, exista cateva semne clare care iti indica neregulile ce ar putea exista la alternator, cum ar fi lumina de bord care poate fi intermitenta sau cea de la faruri, care se estompeaza, ori clipitul unor indicatoare. Poate exista chiar un miros ciudat sau un sunet ca un fel de marait care vine de sub capota. In aceste cazuri, cel mai probabil este vorba de una din numeroasele probleme care pot aparea la un alternator Fiat, iar daca nu li se acorda atentia cuvenita inca din momentele initiale ale aparitiei lor, acestea se pot dezvolta, la inceput mai lent, insa pana la urma pot duce chiar la oprirea masinii.

Rolul unui alternator Fiat

Chiar daca acest dispozitiv este o componenta relativ simpla, continand doar cateva piese de schimb, el joaca un rol critic in functiunea oricarui vehicul. In esenta, rolul lui este de a transforma energia mecanica de rotatie a arborelui cotit al motorului in electricitate, prin inductie. Fire din alternator trec printr-un camp magnetic, iar aceasta, la randul sau, induce curentul electric, folosit pentru a alimenta accesoriile autovehiculului, cum ar fi farurile, actionarea geamurilor si chiar mecanismul electro-hidraulic al unui plug de zapada. Alternatorul pastreaza, de asemenea, bateria incarcata, oferind puterea de care are nevoie pentru a porni masina.

Cum se poate repara un alternator Fiat

Deoarece alternatorul este conectat la alte sisteme ale vehiculului, orice problema auto mecanica poate avea un impact asupra functiei sale. Cu toate acestea, acordand o atentie la semnele aratate mai sus, diagnosticarea defectiunilor legate de un alternator Fiat se poate face ceva mai usor. www.AlternatoareBucuresti.ro

Bineinteles, exista defecte minore care pot fi reparate, fara sa fie nevoie de inlocuirea alternatorului cu unul nou, insa acestea trebuie diagnosticate cu precizie de personal calificat in acest sens. Daca proprietarul masinii este un bun cunoscator in domeniu si are o experienta suficienta in depistarea acestor nereguli, cu siguranta ca va putea efectua remedierile si pe cont propriu, insa, in majoritatea cazurilor este recomandabil ca autovehiculul sa fie vazut de specialisti de la un centru de reparatii masini, pentru a avea siguranta unui serviciu bine facut si de calitate. Amintesc inca odata ca este indicat a nu se ignora semnele care ar putea indica aceste probleme in ceea ce priveste alternatorul.

Similar Articles
Tractari auto in Bucuresti

Tractari auto in Bucuresti 0

Compania noastra va pune la dispozitie servicii de tractari auto in Bucuresti si dispune de

Care este semnificatia unui electromotor Ford?

Care este semnificatia unui electromotor Ford?

Daca dispuneti de o masina din gama Ford cu siguranta ati intampinat mai multe probleme

Inchirieri auto Bucuresti, optiunea rapida in situatii limita

Inchirieri auto Bucuresti, optiunea rapida in situatii limita

Cand apelati la o companie de inchirieri auto Bucuresti? Unii ar spune ori de cate

De ce sa alegi transport marfa intern de la Luna Transport?

De ce sa alegi transport marfa intern de la Luna Transport?

Cauti un partener de incredere care sa se ocupe cu servicii de transport marfa intern,

Cautati masini de taiat cu apa? Gasiti echipamente profesioniste in oferta companiei Store Logistic!

Cautati masini de taiat cu apa? Gasiti echipamente profesioniste in oferta companiei Store Logistic!

Store Logistic va ofera o gama completa si complexa de masini de taiat cu apa,

スーパーコピーブランド ロレックススーパーコピー オメガスーパーコピー ブルガリスーパーコピー ブライトリングスーパーコピー カルティエスーパーコピー シャネル時計コピー IWCスーパーコピー フランクミュラースーパーコピー パネライスーパーコピー タグホイヤースーパーコピー ウブロスーパーコピー ガガミラノスーパーコピー ルイヴィトンスーパーコピー シャネルスーパーコピー エルメススーパーコピー グッチスーパーコピー ボッテガヴェネタスーパーコピー プラダスーパーコピー セリーヌスーパーコピー