Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Arexim Audit – Responsabilitate, incredere si profit

Arexim Audit – Responsabilitate, incredere si profit

🕔09.Jan 2014

Vrei sa te asiguri ca situatiile financiare sunt complete si intocmite cu acuratete, iar operatiile economice s-au efectuat in conformitate cu legile si reglementarile in vigoare? In acest caz, ai nevoie de servicii de audit financiar care sa efectueze analize si sa prezinte rapoartele de care ai nevoie pentru a putea dobandi o perspectiva ampla asupra situatiei tale financiare.

Auditul inseamna exprimarea unor informatii in mod profesionist, respectiv a unor opinii independente cu privire la anumite criterii de calitate. Auditul financiar reprezinta un serviciu de certificare, finalizat printr-un raport in forma scrisa prin intermediul caruia auditorul exprima o opinie cu privire la conformitatea aspectelor semnificative ale situatiilor financiare cu principiile contabile general acceptate. Chiar daca la o prima vedere pare un procedeu destul de complicat, cu ajutorul acestui serviciu iti poti dezvolta activitatea si vei obtine informatii esentiale cu privire la situatia economica a companiei tale. Situatiile financiare ale unei companii includ: bilantul, contul de profit si pierdere, situatia fluxurilor de trezorerie, situatia variatiei capitalurilor proprii si notele explicative.

Unul dintre scopurile auditului financiar este acela de a pregati un raport pentru societatile care au obligatia legala sa isi audieze situatiile financiare anuale, care mai apoi sa fie depus la autoritatile competente. Prin acesta, accesarea creditelor bancare prin cresterea rating-ului de credit, este mai usoara si totodata creste valoarea societatii sau afacerii in cazul unei vanzari, pentru ca ofera un grad de confort potentialilor clienti. Mai mult decat atat, informeaza conducerea sau actionarii cu privire la situatia curenta a societatii audiate din punct de vedere contabil, fiscal si al controlului intern.

In urma unei lucrari de audit se obtin urmatoarele avantaje:

– obtinerea unei opinii pertinente si independente;

– detectarea fraudelor si erorilor;

– verificarea amanuntita a conturilor si a operatiunilor desfasurate de compania audiata;

– evaluarea mai usoara a companiei audiate;

– evitarea amenziilor pentru depunerea situatiilor financiare fara raportul auditorului.

 

Auditul financiar presupune anumite etape, printre care:

– intelegerea entitatii audiate;

– determinarea materialitatii;

– estimarea erorilor din situatiile financiare;

– divizarea situatiilor financiare in categorii de operatii economice;

– identificarea si evaluarea riscurilor;

– adoptarea deciziei privind abordarea auditului;

– pregatirea unui plan de audit.

Arexim Audit, specialist in consultanta fiscala, contabilitate, gestiune, retratari de conturi si audit financiar, iti pune la dispozitie auditori abilitati prin lege sa efectueze analizele si sa prezinte rapoartele de care ai nevoie pentru a beneficia de un audit financiar pe masura asteptarilor. Prin colaborarea cu Arexim Audit vei obtine o parere profesionista si informatii despre cum poti mentine coerenta sistemului contabil si un management financiar care sa reflecte cat mai fidel imaginea si situatia afacerii tale.

Pe langa toate acestea, Arexim Audit ofera servicii complexe atat in domeniul financiar, cat si in cel al managementului de personal, fiscalitatii si accesarii de fonduri europene. Cu alte cuvinte, alaturi de noi te bucuri de profesionalism si servicii ireprosabile, toate in conformitate cu sandardele internationale si reglemetarile aplicabile. Avem la baza o echipa de specialisti in domeniu, pregatiti sa iti ofere solutii obiective si nu in ultimul rand, eficiente indiferent de complexitatea cerintelor. Pentru mai multe informatii, acceseaza pagina noastra de internet si contacteaza-ne. Iti stam la dispozitie pentru ca impreuna sa legam o colaborare de succes.

Similar Articles
Imprumut IFN

Imprumut IFN

Creditul ce e acordat pana la salariu este un anumit tip de serviciu oferit de

Firma contabilitate Arad

Firma contabilitate Arad

Misiunea firmelor de contabilitate din Arad precum si a altor firme recunoscute si de profil

TPA Horwath- servicii de contabilitate de incredere

TPA Horwath- servicii de contabilitate de incredere

Desi domeniul financiar are un aer aparte, iar a avea propria companie pare sa fie

TPA Horwath Romania – firma de contabilitate

TPA Horwath Romania – firma de contabilitate

La modul general, firmele de contabilitate sunt foarte utile in prezent. Orisice persoana care nu

Servicii de contabilitate

Servicii de contabilitate

Contabilitatea este un domeniu foarte ambiguu, de aceea de cele mai multe ori cand vine