Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Avantaje si dezavantaje proiecte case mici

Avantaje si dezavantaje proiecte case mici

🕔18.Aug 2015

Atunci cand va ganditi la proiecte case mici sigur va vin in minte atat avantaje cat si dezavantaje, dar sa vedem concret care sunt acestea si cat de eficiente sunt aceste proiecte case mici.

Avantaje proiecte case mici

Cel mai important avantaj pe care il au aceste proiecte case mici este costul pe care il presupune construirea locuintei. Trebuie sa aveti in vedere ca, in mod paradoxal, daca exagerati cu dimensiunea, adica daca alegeti sa va constuiti o garsoniera, raportul dintre spatiul creat la interior si pretul platit, ajunge sa fie extrem de defavorabil. Cu alte cuvinte, pretul pe metru patrat la niste proiecte case foarte mici este mult mai mare decat pretul unor proiecte de case mai mari. Motivul il reprezinta costurile lucrarilor care nu depind de suprafata locuintei.

Cea mai potrivita suprafata pentru niste proiecte case mici este de aproximativ 46 mp, la care se adauga o suprafata de 4-5 mp, destinata altor spatii, cum ar fi holurile sau vestibulul, ceea ce inseamna un total de 50 mp pentru suprafata utila, adica cel putin 60 mp pentru suprafata construita. In cazul in care intentionati sa extindeti constructia, indiferent daca este vorba de o mansarda sau pur si simplu construirea unei alte camere, trebuie sa mariti suprafata cu inca 5 mp, destinata montarii scarii sau holului de legatura.

Pe langa costurile de constructie, la aceste proiecte case mici si costurile de intretinere vor fi semnificativ redus, ceea ce, pe termen lung, reprezinta o adevarata economie.

Dezavantaje proiecte case mici

Dupa cum spuneam mai sus, pretul pe metru patrat ajunge sa fie destul de mare, pentru ca exista cheltuieli de santier care nu se reduc in raport cu suprafata locuintei.

Daca aveti o familie numeroasa, este posibil ca aceste proiecte case mici sa nu fie potrivite pentru dumneavoastra pentru ca nu veti avea suficient spatiu. Trebuie sa va ganditi foarte bine si in cazul in care familia este formata din patru membri, adica doi adulti si doi copii, ca este posibil ca pe viitor cei mici sa aiba nevoie fiecare de camera lui, mai ales daca sunt baiat si fata. Aceste aspecte trebuie luate foarte bine in calcul atunci cand va ganditi la proiecte de case mici.

Tinand cont de avantajele si dezavantajele pe care le au niste proiecte case mici, alegerea lor va depinde in mare masura de necesitatile dumneavoastra, dar si de bugetul pe care il aveti alocat pentru constructie si este nevoie sa gasiti cel mai bun raport intre spatiul necesar si costurile privind intretinerea.

In cazul in care nu sunteti specialist in domeniu si aveti nevoie de parerea unor experti, va recomand sa apelati la Www.crihan-construct.ro, pentru ca este o firma specializata in proiectare complexa, care va poate oferi proiecte case mici, dar se implica si in alte tipuri de proiecte atat civile cat si industriale, dar si agricole, in functie de preferintele dumneavoastra. In plus, aici puteti primi inclusiv sfaturi cu privire la amenajarile interioare si exterioare, iar calitatea serviciilor este confirmata de numarul mare de clineti pe care i-a avut si ii are in continuare.

Similar Articles
Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Daca ai nevoie de sisteme de irigatii, compania Irigo te asteapta cu cele mai bune

Frane electromagnetice – solutii profesionale oferite de Uzinrom Holding

Frane electromagnetice – solutii profesionale oferite de Uzinrom Holding

Complexitatea solicitarilor pentru aplicatiile industriale a crescut semnificativ, iar oamenii se axeaza din ce in