Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Balustrade fier forjat

Balustrade fier forjat

🕔04.May 2015

Tipul de garduri, porti sau balustrade fier forjat reprezinta chiar si in ziua de astazi un semn al importantei sociale pe care o are proprietarul, deoarece materialul acesta este inca unul destul de inaccesibil, asa cum era si in perioada in care avea mare voga in tarile europene. Practic, pentru a detine asemenea obiecte, trebuie sa dispui de o situatie financiara infloritoare, deoarece fierul forjat autentic este destul de scump, datorita efortului urias pe care il presupune prelucrarea lui. Cu siguranta ca nu putine sunt proprietatile imprejmuite cu astfel de grilaje, insa multe dintre ele nu sunt originale, sunt venite la noi in tara din diferite surse, insa nu sunt decat garduri sau porti din fier prelucrat mecanic si prin sudura.

Balustrade fier forjat, modele originale

Forjarea presupune incingerea fierului in cuptoare si baterea lui manuala cu ciocanul, atat timp cat este inca incandescent si maleabil, pentru a-i conferi forma dorita. Aceasta munca este din ce in ce mai rara, deoarece presupune un efort fizic foarte mare pe care putini mai sunt cei predispusi sa-l faca. Cine isi doreste un obiect autentic din fier forjat nu are foarte multe optiuni, insa mai exista ateliere cu mestesugari calificati, care isi iubesc munca si care ar putea sa-i furnizeze orice model de garduri, porti sau balustrade fier forjat, confectionate dupa metoda traditionala.

Cum se fabricau aceste balustrade fier forjat

Materialul este cunoscut de omenire inca din timpuri stravechi, in Evul Mediu fiind folosit la confectionarea diferitelor unelte si arme. Mai tarziu, domeniile in care a fost utilizat au devenit din ce in ce mai variate, insa in Franta, Anglia si Italia era pe primul loc in crearea obiectelor decorative pentru casele potentatilor vremii si a edificiilor urbane importante. Inca de pe atunci fierul forjat reprezenta atuul celor instariti, bucurandu-se de frumusetea lui doar cei care aveau o mare putere financiara. Era un material scump, deoarece se prelucra cu multa greutate si efort, constructia unei porti, de exemplu, presupunand o munca fizica enorma. Fierul era introdus in cuptoare unde era lasat sa se incinga, dupa care era batut cu ciocanul in stare incandescenta, pentru a se confectiona obiectul solicitat de catre un potentat sau altul.

Balustrade fier forjat actuale

Metoda mentionata mai sus este folosita si in ziua de astazi, atunci cand este vorba de fierul forjat autentic. Efortul fizic este la fel de mare, iar mesterii trebuie sa fie la fel de priceputi pentru a obtine obiecte de calitate, care sa fie in acelasi timp si foarte decorative. Indiferent daca este vorba de porti, grilaje sau balustrade fier forjat cu www.Advar.ro, toate aceste articole trebuie sa aiba si o anumita valoare estetica pentru a-si indeplini rolul. Desigur, exista si alte puncte forte ale acestui material, care-l fac atat de pretios si cautat. In primul rand este foarte durabil si nu vorbim de perioade relativ lungi, ci de sute de ani. Cu o ingrijire minima, obiectele din acest produs practic nu mai trebuie schimbate niciodata, cum se intampla, de exemplu, cu gardurile din lemn, material care nu are aceeasi caracteristica.

Similar Articles
Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Daca ai nevoie de sisteme de irigatii, compania Irigo te asteapta cu cele mai bune

Frane electromagnetice – solutii profesionale oferite de Uzinrom Holding

Frane electromagnetice – solutii profesionale oferite de Uzinrom Holding

Complexitatea solicitarilor pentru aplicatiile industriale a crescut semnificativ, iar oamenii se axeaza din ce in