Cand este momentul sa ai in vedere radierea unei firme?

In ciuda faptului ca toate afacerile pornesc de la premisa de a avea succes si de a fi profitabile, nu toate acestea reusesc sa isi atinga obiectivele. Din acest punct de vedere exista multe afaceri care nu au continuitate si prin urmare firmele trebuie sa isi inceteze activitatea. Argumentele pentru care activitatea unei firme poate sa inceteze sunt numeroase – de la conflictele intre asociati, la diverse motive de natura financiara si pana la motive economice externe – toate acestea pot conduce la nevoia de a inchide a o firma.

Daca ai luat decizia ca firma pe care ai infiintat-o in urma cu ceva timp nu va mai activa niciodata, atunci cea mai buna idee este radierea firmei respective. Atunci cand vorbim despre radiere firma, avem in vedere o serie de proceduri prin care societatea sau entitatea cu personalitate juridica va fi radiata definitiv de la Registrul Comertului.

Radierea unei firme si documentele necesare

In vederea radierii firmei este necesar ca prim pas redactarea actului de dizolvare a societatii, in cazul SRL-urilor, iar acest act de dizolvare trebuie publicat in Monitorul Oficial partea a IV-a. Exista apoi un termen de 30 de zile in care creditorii firmei sau statul se pot opune radierii firmei, daca firma respectiva are datorii. In acest caz este nevoie de stingerea datoriilor. In caz contrar, la momentul trecerii celor 30 de zile, nu se va putea inainta cu procedura de radiere a firmei.

Pentru procesul de radiere firma sunt necesare anumite documente care trebuie depuse in dosarul ce urmeaza a fi inaintat catre Registrul Comertului. In acest sens, amintim documente precum actele de identitate pentru asociatii si administratorii societatiicare urmeaza a fi radiata, copia dupa certificatul de inregistrare a firmei si dovada care atesta depunerea bilantului de lichidare la ANAF. Acest din urma act se va depune la ANAF doar dupa data deciziei sau hotararii de dizolvare si lichidare.

Odata avute toate aceste documente, se poate depune dosarul la Registrul Comertului, urmand a se astepta decizia acestei autoritati a statului. Cu toate ca nu este in sine un proces complicat, pentru multi antreprenori lichidarea si radierea unei firme inseamna bataie de cap, timp pierdut si energie irosita. In acest sens, exista posibilitatea de a angaja profesionistii care sa se ocupe de radiere firma.

Servicii profesioniste pentru radierea firmelor

Daca nu vrei sa te ocupi de intocmirea dosarului pentru radierea unei societati si nici sa faci drumuri la Registrul Comertului, atunci o firma specializata in a oferi servicii pentru infiintarea firmelor si pentru radierea acestora este cea mai potrivita alegere. In momentul in care alegi sa apelezi la o astfel de firma, vei beneficia de urmatoarele servicii in ceea ce inseamna radierea societatilor: intocmirea deciziei de dizolvare si lichidare a firmei, consultanta gratuita pentru radierea unei firme, depunerea dosarelor complete la Registrul Comertului si in final ridicarea actelor care atesta radierea firmei.Pentru a beneficia de astfel de servicii de radiere firma pot accesa lextor.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *