Cateva retete gustoase de ciorbe de post

In perioada postului, foarte multe persoane incearca sa-si diversifice meniul cu ajutorulor retelelor usoare, dar care promit la final un adevarat rasfat culinar. Aici poti gasi cateva retete care te vor impresiona cu siguranta pentru ca preparatele au un gust foarte bun si nu sunt deloc dificil de facut.

Dat fiind faptul ca sunt usor de pregatit si contin ingrediente sanatoase, atrag atentia inca de la incep. Organismul uman are nevoie de vitamine, minerale si proteine pentru a putea functiona in limitele normalitatii. Ciorbele nu trebuie sa lipsească din meniul zilnic, deoarece acestea isi aduc aportul evident asupra sanatatii. Iata cateva retete care te vor incanta pur si simplu prin gustul lor apetisant :

Ciorba de varza

Ingrediente:

  • 1 varza acra;
  • 1 morcov;
  • 1 ceapa;
  • 2 cartofi;
  • 1 radacina pastarnac;
  • 1 lingurita cimbru uscat;
  • 2 rosii decojite;
  • 1/2 litru zeama de varza;
  • 1 lingura ulei.

Mod de preparare: Se taie varza fideluta iar pentru inceput se caleste ceapa in ulei. Se rade morcovul si pastarnacul apoi se pune la calit pana ce se inmoaie iar la final se adauga varza si cartofii cubulete. Dupa ce s-au calit legumele, se pune apa si se lasa la fiert. Se adauga rosiile decojite, iar la final zeama de varza si se mai lasa sa dea un clocot. Cand este gata, se condimenteaza cu sare, se presara cimbrul uscat si se serveste calda sau rece.

Ciorba de loboda

Ingrediente:

  • 1 kg loboda;
  • 1 legatura ceapa;
  • 1-2 linguri pesmet;
  • 300 ml bors;
  • 300 ml smantana de post;
  • 1 legatura leuştean;
  • sare;
  • 2 linguri ulei.

Mod de preparare: Se curata loboda de codite si se rupe in bucati. Pentru inceput, se pune la oparit in apa cu putin ulei iar dupa ce s-a inmuiat, se pune la scurs. Apoi se toaca marunt. Se taie si ceapa in bucati cat mai mici si se caleste in puţin ulei. Se stinge cu o lingura de pesmet si se adaugă loboda tocata. Se adauga apoi zeama in care a fiert loboda si se lasa la fiert in continuare. Separat, se pune borsul pe foc, iar dupa primul clocot se adauga in ciorba de loboda. Cand totul este bine fiert, se condimenteaza, se adauga leustean tocat marunt si se da deoparte. Poti adauga si smantana de post in aceasta ciorba de loboda si  o poti consuma alaturi de ardei iute.

Ciorba de spanac

Ingrediente:

  • 100 ml de ulei;
  • 1 kg spanac;
  • cateva frunze verzi de ceapa;
  • 5 catei usturoi;
  • legatura leustean;
  • Otet si sare.

Mod de preparare: Se pun frunzele de ceapa taiate marunt la calit in putin ulei apoi se adauga spanacul rupt in bucatele. Acesta scade imediat la jumatate, dupa care se adauga apa si se lasa la fiert 10 minute de cand a inceput sa fiarba. Se pune sarea si otetul si se mai lasa sa dea un clocot Dupa ce s-a oprit focul se adauga usturoiul zdrobit si leusteanul tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *