Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Ce sunt sistemele VRV Daikin?

Ce sunt sistemele VRV Daikin?

🕔14.Jan 2015

Sistemele VRV Daikin sau sistemele cu volum de refrigerant variabil sunt folosite de o jumatate de secol, dar principiul pe care bazeaza acestea este ca o unitate mare dispusa in aer liber va servi si va alimenta mai multe unitati interioare. Fiecare dintre aceste unitati interioare folosesc un LEV (electronic liquid expasion valve – o supapa electronica de expasiune a lichidului), pentru a controla alimentarea cu agent frigorific astfel incat sa se respecte cererea spatiului pe care il deserveste. De asemenea si caracteristicle unitatii din aer liber trebuie sa corespunda cerintelor comune ale unitatilor interioare pe care le deserveste.

Cum se poate varia puterea sistemelor VRV Daikin

Puterea sistemelor VRV pot varia in funtie de:

–          Modularea ventilatorului sau a ventilatoarelor

–          Schimbarea valvei de caldura din sectiune

–          Viteza variabia a invertorului sau a inventoarelor din unitate

–          Numarul de compresoare

Capacitatile unitatilor din aer liber variaza de la aproximativ 14kW pana la peste 100kW.

Sistemele VRV Daikin pot fi folosite doar pentru racire sau pentru pomparea si recuperarea caldurii. La modelele cu pompa de caldura, unitatile interioare pot lucra in oricare mod, dar important este sa lucreze toate in acelasi mod daca sunt deservite de aceeasi unitate exterioara.

Cum economisesc sistemele VRV Daikin energia

In momentul in care se foloseste  modul mixt, adica si pentru racire si pentru incalzire , caldura preluata  din spatiul unde trebuie realizata o racire se foloseste pentru incalzirea altui spatiu sau pentru incalzirea apei, care poate fi folosita la aplicatii casnice sau la activitati de agrement. Prin urmare, modul mixt este cel mai utilizat in decursul unui an.

Eficienta acestor sisteme este data si de faptul ca ele regleaza in permanenta temperatura pe care o are agentul frigorific, tinand cont de nevoile totale si de conditiile meteo de afara. Pentru a intelege mai bine aceasta chestiune o sa va ofer si un exemplu: atunci cand temperatura din camera nu necesita o racire prea mare (cum ar fi pe timpul primaverii si al toamnei), sistemele VRV Daikin vor creste temperatura agentului frigorific, astfel incat ele sa dea randamentul dorit, iar o temperatura a agentului frigorific de 6 grade (acesta fiind si standardul pe care il gasiti la sistemele de pe piata) este ideala. In concluzie, veti constata ca ati consumat o cantitate de energie mai mica si ca eficienta sistemelor VRV Daikin aduce niste imbunatatiri considerabile.

Un alt avantaj al sistemelor VRV Daikin este ca furnizeaxa in mod continuu caldura, iar acest lucru impiedica formarea de gheata, care, in caz contrar, ar fi trebuit topita la un interval relativ scurt de timp.

Unde se pot comanda sistemele VRV Daikin 

Daca ati fost convins de utilitatea si mai ales de eficienta sistemelor VRV Daikin, va puteti achizitiona unul prin intermediul companiei G.K. SYSTEM, care este o societate privata de la noi din tara, aparuta pe piata inca din anul 1996. Aici puteti gasi orice aparatura sau instalatii necesare pentru climatizarea sau ventilarea incaperilor dumneavostra, in special produse Daikin pentru ca in anul 2008, cele doua companii au incheiat un parteneriat.

Similar Articles
Pescarii găsesc la Carpexperience experiența de vis

Pescarii găsesc la Carpexperience experiența de vis

Pescarii cu adevărat pasionați știu ce înseamnă o aruncare foarte dificilă, iar cu mulinete de

Cu Electrologus vă încălziți bine și ieftin!

Cu Electrologus vă încălziți bine și ieftin!

Știați că acum există ceva cu efect foarte mare pentru locuințele neizolate și friguroase? Dacă

Imprimare tricouri: atenția noastră acordată dorinței tale!

Imprimare tricouri: atenția noastră acordată dorinței tale!

Indiferent dacă dorești ca prietenii și cunoscuții tăi să remarce tricoul pe care îl porți,

Drumetii cu bicicleta

Drumetii cu bicicleta

Drumetiile sunt printre cele mai placute activitati caci se face si sport, se viziteaza anumite

Butasi zmeura cu Strong Berry – pentru fructe cat mai gustoase!

Butasi zmeura cu Strong Berry – pentru fructe cat mai gustoase!

Iti surade ideea sa poti cultiva zmeura chiar in gradina la tine? Ce-ai spune sa

About Author