Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Centrale termice cu peleti  – siguranta, economie si confort!

Centrale termice cu peleti – siguranta, economie si confort!

🕔24.Aug 2015

Vrei sa afli care este secretul unei incalziri eficiente? Specialistii Termodecor (www.termodecor.ro) iti ofera consultanta de specialitate pentru alegerea produsului potrivit casei tale si solutii tehnice personalizate care sa corespunda celor mai inalte standarde termice si estetice. In functie de gusturi, buget, suprafata care urmeaza a fi incalzita, dispunerea camerelor,  necesarul de apa calda si frecventa utilizarii acesteia, numarul membrilor familiei, vei fi sfatuit sa alegi intre seminee/termoseminee, sobe sau centrale (centrale termice cu peleti ori pe lemne).

Despre avantajele unei centrale termice cu peleti

Aceste centrale termice cu peleti reprezinta solutia ideala pentru casele din zonele izolate, producand agent termic pentru alimentarea caloriferelor si/sau a incalzirii din pardosela. Pot fi conectate la instalatia de incalzire deja existenta si pot functiona in paralel cu panourile solare. Unele modele produc instant apa calda menajera pentru baie si bucatarie, apa ce poate fi acumulata in boiler pentru a avea intotdeauna temperatura dorita. Nu in ultimul rand, dispun de rezervoare generoase de alimentare, care le garanteaza o autonomie ridicata.

Daca vrei sa faci un calcul estimativ referitor la cat de avantajoasa ar fi pentru tine achizitionarea unei centrale termice cu peleti, raportat la pretul acesteia si consumul mediu anual de combustibil , ar trebui sa tii seama de urmatoarele aspecte:

  • gradul de izolare al casei
  • zona climatica in care este amplasata aceasta
  • gradul tau personal de confort termic, precum si al celorlalti membri ai familiei (sunteti persoane mai mult sau mai putin friguroase, aveti sau nu disponibilitatea de a gestiona in mod economic consumul)
  • daca vei folosi centrala si pentru obtinerea apei calde
  • tipul de peleti pe care ii vei utiliza (peletii din foioase au o putere calorica mai mare decat cea a peletilor din rasinoase. Multi recomanda folosirea peletilor ecologici obtinuti prin uscare – presare – taiere fara a folosi un liant chimic, deoarece acest liant chimic reduce puterea calorica a combustibilului si poate fi daunator echipamentelor centralei termice, in sensul ca ataca peretii cazanului, infunda arzatorul sau sistemul automat de alimentare)
  • tipul de aprindere– o centrala termica pe peleti de o calitate superioara are un sistem de aprindere si de alimentare automata, consumand cu pana la 20-30% mai putin decat o  centrala cu aprindere manuala

Nu trebuie sa uiti ca iti poti achizitiona o astfel de centrala si prin intermediul programului “Casa Verde”, beneficiind de un ajutor nerambursabil de pana la 6.000 de lei, intrucat folosirea peletilor ca si combustibil reprezinta o solutie ecologica, acestia fiind alcatuiti din rumegus, a carui ardere nu afecteaza echilibrul mediului inconjurator.

Termodecor – modele variate de centrale termice cu peleti

Termodecor iti pune la dispozitie mai multe modele de centrale termice cu peleti (Atlanta, Basic, Basic Plus, Bering, Bering Plus, Calgary, Dallas, Maxima, Orlando, Ottawa), cu puteri cuprinse intre 12 si 33 kW. Fiabile si performante, acestea prezinta o serie de dotari de ultima generatie, precum: sistemul Leonardo (gestioneaza permanent principalii parametri ai combustiei pentru a garanta o functionare optima), Domoklima “GRAPHICA”pentru controlul de la distanta, modem GSM pentru pornirea si oprire de la distanta cu telefonul mobil, 3C System – camera de ardere ceramica catalitica, buncar peleti suplimentar, cu capacitate cuprinsa intre 250 kg si 1.000 kg.

Pentru detalii si comenzi, specialistii Termodecor iti sau oricand la dispozitie, putand fi contactati telefonic (0723.187.847) sau prin email – info@termodecor.ro.

Similar Articles
Pescarii găsesc la Carpexperience experiența de vis

Pescarii găsesc la Carpexperience experiența de vis

Pescarii cu adevărat pasionați știu ce înseamnă o aruncare foarte dificilă, iar cu mulinete de

Cu Electrologus vă încălziți bine și ieftin!

Cu Electrologus vă încălziți bine și ieftin!

Știați că acum există ceva cu efect foarte mare pentru locuințele neizolate și friguroase? Dacă

Imprimare tricouri: atenția noastră acordată dorinței tale!

Imprimare tricouri: atenția noastră acordată dorinței tale!

Indiferent dacă dorești ca prietenii și cunoscuții tăi să remarce tricoul pe care îl porți,

Drumetii cu bicicleta

Drumetii cu bicicleta

Drumetiile sunt printre cele mai placute activitati caci se face si sport, se viziteaza anumite

Butasi zmeura cu Strong Berry – pentru fructe cat mai gustoase!

Butasi zmeura cu Strong Berry – pentru fructe cat mai gustoase!

Iti surade ideea sa poti cultiva zmeura chiar in gradina la tine? Ce-ai spune sa

About Author