Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
De la simple motoare electrice la sisteme precise si sigure

De la simple motoare electrice la sisteme precise si sigure

🕔16.Oct 2015

Traim intr-o lume aflata intr-o continua miscare, iar necesitatea de a tine pasul cu evolutiile tehnologice ne determina sa va oferim cele mai bune produse, fie ca vorbim de echipamante de automatizari, cabluri, instrumente de masura sau motoare electrice. Electrical Business Center ofera de aproape 15 ani solutii complete pentru aplicatiile industriale electrice, iar datorita dinamismului ce ne caracterizeaza reusim de fiecare data sa depasim asteptarile clientilor prin calitatea produselor dar si a serviciilor noastre. Pentru ca societatea in care traim este intr-o continua agitatie, industria trebuie sa tina pasul cu cererea, iar cum majoritatea echipamentelor industriale au la baza unul, doua, sau mai multe motoare electrice in cadrul acestui articol vom face o scurta analiza a evolutiei industriei si modul in care acest gen echipament va evolua in viitor.

Generalitati despre motoare electrice

Exista in primul rand doua categorii de motoare electrice de tensiune medie, cele monofazate si trifazate. Daca la cele monofazate, tensiunea necesara pentru a le alimenta este de 220V, fiind necesare practic 2 fire(nul + faza, fara impamantare), la cele trifazice, avem 3 fire, (nul + faza1 + faza 2, fara impamantare). Structura interna a majoritatii motoarelor electrice este oarecum similara indiferent de model. Avem un rotor bobinat si un electro-magnet static care formeaza o cusca in jurul  rotorului. Punerea in miscare a rotorului este efectuata de catre campurile magnetice diferite ce apar intre electromagnetul rotorului si cel fix. Astfel, se pot ajunge la turatii de cateva sute sau chiar si peste 1500rpm, in functie de tipul de motoare electrice.

Daca in perioada anilor ’70 vedeam peste tot motoare electrice simple inluse in diferite echipamente industriale unde era necesara punerea in miscare a unui burghiu, sau un utilaj de frezare, sau era folosit pentru a actiona o banda transportoare, acum ideea de motoare electrice este una foarte vasta ce include mai multe tipuri, modele si mai ales functii. De asemenea, putem spune despre industria din aceasta perioada ca aceste motoare erau folosite pentru unelte si echipamente ca utilaje de gaurit, slefuit, strunguri, dar si pentru punerea in miscare a diferitelor tipuri de sisteme. Aspectul principal caracteristic vechilor motoare electrice era acela ca nu detineau optiuni de control sau dotari speciale.

Motoare electrice de performanta cu mare precizie

In prezent, Electrical Business Center produce motoare electrice de inalta performanta ce au un consum mult mai redus fata de modelele mai vechi. De asemenea, modelele mai noi de motoare pot fi echipate cu module speciale, cum ar fi de control al turatiei in mod digital sau de sisteme de protectie si de siguranta. Toate aceste dotari pot fi configurate in functie de aplicatia necesara. Va asteptam cu o paleta larga de produse si motoare electrice precum si serviciul de proiectare si executie de motoare electrice comform solicitarilor dumneavoastra. Suntem o companie cu aproape 15 ani de experienta in acest domeniu, iar targetul nostru este acela de a oferi cele mai bune solutii si cele mai performante produse. Siteul nostru www.ebc-pitesti.ro va asteapta!

Similar Articles
Mobila la comanda exact asa cum iti doresti pentru bucataria ta numai de la Mobilasik!

Mobila la comanda exact asa cum iti doresti pentru bucataria ta numai de la Mobilasik!

  Cum ar fi sa pasesti intr-o dimineata in bucatarie si sa vezi ca planurile tale

Cum sa alegi cel mai performant TV Tuner pentru masina ta?

Cum sa alegi cel mai performant TV Tuner pentru masina ta?

  Performanta si caracteristicile tehnice deosebite sunt cele care primeaza atunci cand se alege orice tip

Totul despre inchirieri auto Bucuresti pentru a fi siguri pe alegerea facuta !

Totul despre inchirieri auto Bucuresti pentru a fi siguri pe alegerea facuta !

  Nu este nimic mai placut decat sa stii ca totul este pregatit pentru tine atunci

Din ce lemn se face parchetul si de ce?

Din ce lemn se face parchetul si de ce?

Parchetul vine din lemn masiv si din lemn. Podelele din lemn masiv au fost realizate

Cum sa alegi o firma contabilitate Arad? Sau, mai concret de ce sa apelezi la o firma si nu la un contabil autorizat?

Cum sa alegi o firma contabilitate Arad? Sau, mai concret de ce sa apelezi la o firma si nu la un contabil autorizat?

  Cu siguranta in momentul in care ati inceput o afacere noua sau ati ajuns intr-un