Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Despre adezivi montare parbrize

Despre adezivi montare parbrize

🕔07.Jan 2014

Orice masina sau utilaj auto are un parbriz (cel putin), insa putini dintre posesorii de autoturisme cunosc modul in care acesta este fabricat si mai ales, instalat in caroseria autoturismului. Facility Distrib este furnizorul de solutii complete pentru industria alimentara, dar si pentru alte domenii tehnice si industriale printre care se enumera si domeniul adezivilor tehnici si industriali. Daca intr-unul din articolele recente am vorbit despre adezivii epoxidici, in cadrul acestuia ne vom referi la micul secret al fixarii parbrizelor. Mai exact, vom discuta despre adezivi montare parbrize care spre deosebire de cei epoxidici, acestia contin poliuretani de inalta performanta si sunt conceputi a-si activa proprietatile adezive in prezenta caldurii.

Modul in care sunt folositi adezivi montare parbrize in fabricile de autoturisme

Intr-o facilitate de producere a parbrizelor, totul incepe cu un set de folii de sticla imbracate in folii PVC intre care se aseaza folii de PVC cristalin asezate intr-un utilaj special ce le ofera forma caracteristica tipului de autoturism. Acestea ies din presa inca fierbinti, insa dupa procesul de formare, acestea sunt supuse unor tratamente termice ce le ofera proprietatile caracteristice sticlei securizate.

Odata formate, parbrizele urmeaza a fi montate in locul specific al caroseriei, insa nu inainte ca acestea sa fie conectate la sistemul de dezaburire (filamentele subtiri de cupru) acolo unde acestea sunt prezente. La final, cu ajutorul unor adezivi montare parbrize acestea sunt montate in garniturile aferente, urmand ca tehnicianul sa incalzeasca cu ajutorul unui generator de aer fierbinte muchiile de montare pentru a activa adezivul.

Generalitati despre adezivi montare parbrize

Acesti adezivi montare parbrize au o structura aparte fata de cei uzuali deoarece acestia trebuie sa ofere doua caracteristici foarte importante. Timpul redus de intarire este esential, mai ales pentru unitatile de service auto ce schimba si parbrize. In general, timpul necesar intaririi complete este undeva pe la 15 – 20 minute. Pe langa aceasta, un adezivi montare parbrize trebuie sa ofere o fixare ferma, insa fara a deteriora caracteristicile de elasticitate ale garniturii. Aceasta proprietate este esentiala deoarece in cazul in care suprafata interioara a garniturii devine rigida (alaturi de adeziv) exista riscul fisurarii suprafetei si ca urmare a infiltratiilor de apa.

Atunci cand se lucreaza cu adezivi montare parbrize este bine sa respectati indicatiile producatorului de pe ambalaj, de asemenea, acest produs este destinat mediului profesional, insemnand faptul ca numai cei cu experienta si cumulul de cunostiinte necesar pot lucra cu acest gen de produs. Recomandam acest lucru deoarece adezivii pentru parbrize contin o serie de compusi care pot fi activati doar cu ajutorul temperaturii, implicand faptul ca sunt necesare o serie de echipamente pe care nu oricine le poate avea in garajul sau.

Facility Distrib va ofera pe langa adezivi montare parbrize si alte genuri de produse din aceasta categorie, cum ar fi adezivi epoxidici, cu continut metalic, etc. Siteul www.facilitydistrib.ro este locul de unde puteti afla mai multe detalii despre noi, dar si pentru a consulta ofertele noastre de produse, accesorii precum si servicii profesionale de asistenta, proiectare si instalare. Va asteptam!

Similar Articles
Transport personal Ilfov

Transport personal Ilfov

Transportul international al persoanelor este activitatea principala prestata de catre firmele de transport personal in

Rent a car in Bucuresti, la pret mic sa chefuiesti

Rent a car in Bucuresti, la pret mic sa chefuiesti

Rent a car in Bucuresti va pune la dispozitie diferite modele de masini cu confort

Elevator service de la Tomax Prest

Elevator service de la Tomax Prest

  Cu ajutorul echipei noastre de profesionisti reusim inca de la inceputul activitatii noastre sa oferim

De ce ajung masinile in unitatea noastra de service auto Ilfov Maryx Com?

De ce ajung masinile in unitatea noastra de service auto Ilfov Maryx Com?

O masina “sanatoasa” este una care poate oferi si siguranta dumneavoastra si celor dragi. Stim

Reconditionari turbine de la Turbina Reparata

Reconditionari turbine de la Turbina Reparata

  Aveti nevoie de servicii de reconditionari turbine, dar nu cunoasteti nici o companie care v-ar