Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Despre bancuri de lucru si siguranta

Despre bancuri de lucru si siguranta

🕔20.Jun 2015

 

Orice tehnician isi are spatiul sau de lucru in care acesta se poate desfasura si isi poate face meseria. Acestea se numesc bancuri de lucru si principalul lor scop este acela de a permite unei persoane sa isi desfasoare activitatea. Fie ca vorbim de un tehnician electronist, inginer mecanic, sau cel care va repara cizmele, masa de lucru, sau bancul, este intregul spatiu care permite desfasurarea activitatii tehnice. Facility Distrib, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii complete pentru industria alimentara din Romania, vine sa va ofere si produse si consumabile cum ar fi lubrifianti tehnici, unelte, scule, dar si bancuri de lucru si multe altele.

4 tipuri de bancuri de lucru

Asadar, pentru ca subiectul general al acestui articol se refera la domeniul tehnic si spatiul de desfasurare a activitatilor specifice, vom continua cu idei pentru optimizarea bancului de lucru, astfel incat, munca dumneavoastra sa fie una sigura si eficienta ca timp si mai ales, productiva. Punem siguranta pe primul loc deoarece lipsa de organizare a muncii poate duce la serioase incidente si accidente la locul de munca.

In primul rand, exista mai multe tipuri de bancuri de lucru, unele sunt simple, echipate doar cu o menghina, altele sunt echipate cu diferite echipamente de prelucrare mecanica, iar altele sunt dotate cu instrumente folosite in electrica si electronica. In general, putem restrange exemplele noastre la 4 tipuri de bancuri de lucru simple, cu risc mecanic, termic si chimic. Daca la cele simple masurile de siguranta si optimizare a spatiului tin doar de plasarea sculelor astfel incat sa se evite scaparea lor pe jos sau pe picioare, la celalalte 3 tipuri, lucrurile sunt unpic mai diferite.

La seria de bancuri de lucru cu risc mecanic (echipate cu unelte de prelucrare mecanica) cel mai mare grad de pericol il reprezinta uneltele in sine, asadar, acestea trebuiesc amplasate astfel incat, accesul la acestea sa fie unul cat mai facil, iar in cazul celor care se prind de masa sau bancul de lucru trebuiesc bine ancorate de aceasta pentru a diminua riscurile. In cazul echipamentelor mai grele se poate opta pentru bancuri de lucru ranforsate sau cu armaturi care pot prelua greutatea uneltelor. De asemenea, in cazul utilajelor si a echipamentelor speciale sau mai mari, bancul de lucru poate fi prevazut cu decupaje care sa permita incastrarea acestor utilaje.

Bancuri de lucru speciale

Pentru atelierele de electronica si tehnica electrica, riscul cel mai mare pentru cei ce opereaza la bancuri de lucru este cel de arsuri sau chiar si electrocutii. Astfel, organizarea bancului de lucru trebuie efectuata dupa anumite norme de protectia muncii, iar de asemenea, in unele cazuri, acestea trebuiesc prevazute cu diferite elemente de izolare electrica. Sculele termice (letcon, statie de lipit, pistol cu aer cald, etc.) trebuiesc amplasate in zone sigure care sa permita lucrul in siguranta. La fel este si in cazul unor bancuri de lucru cu risc chimic. Acestea ies in evidenta prin constructia lor care poate include folosirea unor suprafete neutre chimic sau imune la acizi. De asemenea, si acestea sunt reglementate de standarde precise de protectia muncii.

Pentru mai multe informatii despre bancuri de lucru dar si pentru a va comanda o linie de astfel de produse va asteptam cu drag pe siteul nostru, www.facilitydistrib.ro/scule-si-intretinere/

Similar Articles
Cum se poate alege un bun generator curent?

Cum se poate alege un bun generator curent?

Odata ce suntem obisnuiti cu electricitate, ar putea sa ne fie destul de greu daca

De ce sa alegem un generator curent?

De ce sa alegem un generator curent?

Odata cu modernitate, chiar daca doriti pentru propriile gospodarii sau chiar pentru una dintre cele

Generator curent: panou de control

Generator curent: panou de control

Panoul de control la un generator curent are la baza lui un controller dispus cu

Gravura mecanica realizata cu maxima precizie, devotament si stil

Gravura mecanica realizata cu maxima precizie, devotament si stil

Atunci cand vine vorba de procedeul numit: gravura mecanica, firma Oltstar Business Group isi dedica

Cautati masini de taiat cu apa? Gasiti echipamente profesioniste in oferta companiei Store Logistic!

Cautati masini de taiat cu apa? Gasiti echipamente profesioniste in oferta companiei Store Logistic!

Store Logistic va ofera o gama completa si complexa de masini de taiat cu apa,