Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Despre convectie si un convector electric Nobo

Despre convectie si un convector electric Nobo

🕔14.Jan 2016

 

Sunt denumite dupa numele efectului pe care il genereaza, iar in zilele geroase de iarna, acestea devin cel mai bun prieten al comfortului si a senzatiei de bine. Nu vorbim despre paturi, ci despre convectoare electrice. Acestea transforma o forma de energie, intr-un alt tip de energie, oferind astfel caldura intregii case. Cabsat este partenerul dumneavoastra in ceea ce priveste instalatiile electrice de joasa si medie tensiune dar si pentru instalatii si corpuri de iluminat atat pentru casa sau firma dumneavoastra, cat si pentru domeniul public. Pe langa aceasta oferta, Cabsat este reprezentant Nobo, un producator Norvegian de renume in domeniul sistemelor de incalzire electrice.

Cele doua transformari ale energiei electrice dintr-un convector electric Nobo

Un convector electric Nobo reuseste sa transforme energia electrica nu odata, ci chiar de doua ori, oferindu-va dumneavoastra comfortul termic de care aveti nevoie chiar si atunci cand afara este un “ger de crapa si pietrele” . Un convector are la baza un principiu de functionare oarecum simplu, dar incredibil de elegant si eficient. Practic, intr-un convector electric Nobo inima, sau generatorul sau este pozitionata in zona inferioara a radiatorului. Rezistenta electrica este practic un circuit care odata cu trecerea curentului electric degaja caldura. Astfel, avem prima transformare de energie, de la cea electrica la cea termica.
Rezistenta este cea care ofera caldura, incalzind intregul corp al radiatorului unui convector electric Nobo. Radiatorul este o structura metalica prevazuta cu diferite canale drepte si verticale ce sunt in contact direct cu rezistenta, sau mai bine spus cu partea ceramica a invelisului acesteia. Astfel, datorita canalelor prezente in corpul radiatorului, aerul poate intra prin partea inferioara a acestuia pentru a iesi prin partea superioara.
Miscarea de convectie este practic efectul resimtiti acolo unde exista doua zone cu temperaturi diferite. Aerul rece, fiind intr-o stare de “calmitate” se aseaza in zona inferioara a camerei, lasand aerul cald care este mai “agitat” sa stea in partea superioara a camerei. Un convector electric Nobo preia aerul prin partea inferioara, iar prin incalzirea acestuia il pune in miscare. Aceasta este cea de-a doua transformare de energie. Din energie termica, cu ajutorul efectului de convectie, obtinem energie kinetica, sau de miscare.

Convectia, miscarea ce va incalzeste casa

Un experiment simplu poate fi facut in doar cateva zeci de secunde si va demonstra efectul de convectie foarte simplu. Luati un bat parfumat aprins si apropiati-l de partea inferioara a unui convector electric Nobo (sau orice alt tip). Veti observa cum fumul produs de betigasul parfumat va fi oarecum supt prin partea inferioara a circuitului radiatorului si va iesi (daca este destul de dens) prin partea inferioara.
Efectul de convectie nu este numai apanajul unui convector electric Nobo ci poate fi testat si la caloriferele normale. Insa, spre deosebire de centralele termice, convectoarele electrice Nobo ofera o serie vasta de avantaje printre care, cel mai important este siguranta si rentabilitatea. Asadar, pentru a afla mai multe despre tehnologiile si ce este un convector electric Nobo va asteptam cu drag pe siteul nostru, www.produse-electrice.ro

Similar Articles
Cum sa alegeti dintre surse de alimentare continua pe cea potrivita?

Cum sa alegeti dintre surse de alimentare continua pe cea potrivita?

Una dintre cele mai eficiente modalitati de a va proteja calculatorul de pilda in cazul

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Daca ai nevoie de sisteme de irigatii, compania Irigo te asteapta cu cele mai bune