Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Despre instalarea unui robinet PVC

Despre instalarea unui robinet PVC

🕔02.Dec 2015

 

Mall BB ofera prin intermediul siteului sau, www.mall-bb.ro o paleta foarte larga de echipamente si produse industriale din domenii ca PSI, al instalatiilor electrice dar si de apa pentru casa cat si pentru aplicatii industriale. In cadrul acestui articol vom discuta despre o serie de robineti mai speciali, nu neaparat prin aspectul lor, ci prin materialul folosit pentru a-i construi. In general, pentru astfel de echipamente se folosesc materiale ca fonta, otelul, alama, si nu numai. Un robinet PVC poate fi folosit doar la instalatii de apa rece sau de gaze, de joasa presiune si temperatura. In acest articol vom vorbi despre elementele de siguranta in utilizarea unui robinet PVC dar de asemenea, vom vorbi si despre alte utilizari ale acestuia, utilizari care vizeaza tot instaltiile, insa, nu de apa rece.

Pentru ce tip de instalatii este bun un robinet PVC

Insa, inainte de a vorbi despre siguranta si alte elemente de protectie in instalare si utilizare, trebuie sa stiti ca un robinet PVC are diferite sisteme de inchidere/deschidere, insa cel mai popular este cel cu sfera. Un sistem similar cu cel al robinetilor metalici de siguranta pe care ii vedem aproape in toate instalatiile in casa (gaz, apa, centrala termica). Robinetii din PVC sunt excelenti pentru controlul fluxului de apa si lichide reci la joasa presiune, iar datorita materialului din care sunt fabricati, pretul acestora este mult mai mic, fiind astfel o solutie foarte buna in cazul multor aplicatii unde sunt necesare mai multi robineti.

Instalarea unui robinet PVC este foarte usoara, iar ca si elemente speciale de siguranta  necesare putem spune ca acestea sunt minime. La fel ca si unul din alama, otel, fonta, etc. si la cel din PVC este nevoie de montarea unor garnituri din cauciuc. Au fost o serie de situatii insa, in care mai multi instalatori au folosit si adeziv pentru instalarea unui robinet PVC. Aceasta practica este cat se poate de gresita deoarece exista riscul blocarii robinetului, iar in caz de necesitate, schimbarea acestuia este extrem de grea.

Aplicatii pentru un robinet PVC

Pentru a asigura gradul de etanseitate si siguranta, la instalarea unui robinet PVC folositi numai garnituri specifice precum si elementele de imbinare si prindere compatibile. Nu folositi elemente metalice de prindere la instalatiile de apa si lichide realizate din PVC. De asemenea, combinarea elementelor din metal cu cele din PVC poate duce la un potential risc.

Ca si aplicatii, puteti folosi un astfel de robinet PVC atat in instalatiile casnice de apa rece (preisiuni mici de pana in 10bari) cat si in cele de produse alimentare si alcoolice lichide. De asemenea, acest gen de robineti mai pot fi folositi si in unele aplicatii de control al fluxului de substante chimice corozive (acizi sau baze in general). Pe siteul nostru, www.mall-bb.ro veti gasi o paleta completa de astfel de produse, fie ca aveti nevoie de un robinet PVC pentru instalatia de irigatie sau pentru alta instalatie. Va asteptam de asemenea cu o vasta colectie de produse pentru mediul industrial precum si din cel al protectiei impotriva incendiilor. Toate, la cele mai mici preturi, de cea mai buna calitate.

Similar Articles
Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei

Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei 0

Unul dintre serviciile incluse in cele de reparatii de termopane in Bucuresti este cel al

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case

Ziarele care sunt specializate in publicarea de anunturi de vanzari si de cumparari de case

Cele mai bune servicii de hidroizolatii

Cele mai bune servicii de hidroizolatii

Firma noastra va ofera o gama diversa de servicii de hidroizolatii de cea mai buna

Parchet masiv  din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod

Parchet masiv din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod

Parchetul masiv  este realizat integral din lemn natural si creeaza imaginea unei pardoseli elegante si

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Ferestrele termopan au devenit foarte comune si la noi in tara. Insa va puteti imagina

スーパーコピーブランド ロレックススーパーコピー オメガスーパーコピー ブルガリスーパーコピー ブライトリングスーパーコピー カルティエスーパーコピー シャネル時計コピー IWCスーパーコピー フランクミュラースーパーコピー パネライスーパーコピー タグホイヤースーパーコピー ウブロスーパーコピー ガガミラノスーパーコピー ルイヴィトンスーパーコピー シャネルスーパーコピー エルメススーパーコピー グッチスーパーコピー ボッテガヴェネタスーパーコピー プラダスーパーコピー セリーヌスーパーコピー