Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Despre instalarea unui robinet PVC

Despre instalarea unui robinet PVC

🕔02.Dec 2015

 

Mall BB ofera prin intermediul siteului sau, www.mall-bb.ro o paleta foarte larga de echipamente si produse industriale din domenii ca PSI, al instalatiilor electrice dar si de apa pentru casa cat si pentru aplicatii industriale. In cadrul acestui articol vom discuta despre o serie de robineti mai speciali, nu neaparat prin aspectul lor, ci prin materialul folosit pentru a-i construi. In general, pentru astfel de echipamente se folosesc materiale ca fonta, otelul, alama, si nu numai. Un robinet PVC poate fi folosit doar la instalatii de apa rece sau de gaze, de joasa presiune si temperatura. In acest articol vom vorbi despre elementele de siguranta in utilizarea unui robinet PVC dar de asemenea, vom vorbi si despre alte utilizari ale acestuia, utilizari care vizeaza tot instaltiile, insa, nu de apa rece.

Pentru ce tip de instalatii este bun un robinet PVC

Insa, inainte de a vorbi despre siguranta si alte elemente de protectie in instalare si utilizare, trebuie sa stiti ca un robinet PVC are diferite sisteme de inchidere/deschidere, insa cel mai popular este cel cu sfera. Un sistem similar cu cel al robinetilor metalici de siguranta pe care ii vedem aproape in toate instalatiile in casa (gaz, apa, centrala termica). Robinetii din PVC sunt excelenti pentru controlul fluxului de apa si lichide reci la joasa presiune, iar datorita materialului din care sunt fabricati, pretul acestora este mult mai mic, fiind astfel o solutie foarte buna in cazul multor aplicatii unde sunt necesare mai multi robineti.

Instalarea unui robinet PVC este foarte usoara, iar ca si elemente speciale de siguranta  necesare putem spune ca acestea sunt minime. La fel ca si unul din alama, otel, fonta, etc. si la cel din PVC este nevoie de montarea unor garnituri din cauciuc. Au fost o serie de situatii insa, in care mai multi instalatori au folosit si adeziv pentru instalarea unui robinet PVC. Aceasta practica este cat se poate de gresita deoarece exista riscul blocarii robinetului, iar in caz de necesitate, schimbarea acestuia este extrem de grea.

Aplicatii pentru un robinet PVC

Pentru a asigura gradul de etanseitate si siguranta, la instalarea unui robinet PVC folositi numai garnituri specifice precum si elementele de imbinare si prindere compatibile. Nu folositi elemente metalice de prindere la instalatiile de apa si lichide realizate din PVC. De asemenea, combinarea elementelor din metal cu cele din PVC poate duce la un potential risc.

Ca si aplicatii, puteti folosi un astfel de robinet PVC atat in instalatiile casnice de apa rece (preisiuni mici de pana in 10bari) cat si in cele de produse alimentare si alcoolice lichide. De asemenea, acest gen de robineti mai pot fi folositi si in unele aplicatii de control al fluxului de substante chimice corozive (acizi sau baze in general). Pe siteul nostru, www.mall-bb.ro veti gasi o paleta completa de astfel de produse, fie ca aveti nevoie de un robinet PVC pentru instalatia de irigatie sau pentru alta instalatie. Va asteptam de asemenea cu o vasta colectie de produse pentru mediul industrial precum si din cel al protectiei impotriva incendiilor. Toate, la cele mai mici preturi, de cea mai buna calitate.

Similar Articles
Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Daca ai nevoie de sisteme de irigatii, compania Irigo te asteapta cu cele mai bune

Frane electromagnetice – solutii profesionale oferite de Uzinrom Holding

Frane electromagnetice – solutii profesionale oferite de Uzinrom Holding

Complexitatea solicitarilor pentru aplicatiile industriale a crescut semnificativ, iar oamenii se axeaza din ce in