Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Despre panourile solare

Despre panourile solare

🕔01.Jul 2015

Panoul solar este un instrumentul ce ajuta la generarea de energie. Acest proces nu polueaza, nu necesita materii prime, energia realizata se regenereaza si este gratuita. Exista doua mari categorii de panouri solare: panou solar termic pentru incalzire si panou solar generator de energie electrica. Componenta principala a unui panou solar este celula solara, aceasta se asambleaza in panoul solar. Tot mai multi oameni sunt in cautare de solutii pentru generarea de energie la costuri scazute, implicit de panouri solare ieftine, fie ca doresc sa le foloseasca independent sau pentru retea publica, consumatorii si doritorii de panouri solare sunt tot mai multi.

Panourile solare termice, se folosesc pentru incalzirea termica a apei si a locuintei, avantaj pentru cei care locuiesc in zone fara mijloace de incalzire, desi sunt costisitoare pentru unii este singura varianta valabila.

Panouri solare generatoare de energie electrica, acestea sunt cele mai cautate si folosite pentru ca ofera avantajul producerii de energie electrica in mod gratuit.

Functionalitatea panourilor solare 

Functionalitatea data de panouri solare ieftine sau mai costisitoare este bazata pe cateva principii:

In primul rand trebuie sa stim ca panourile solare sunt realizate din mai multe celule solare, una singura nu ar fi suficienta pentru generarea de energie, acestea se leaga paralel si in serie prin acest procedeu se obtine un panou solar – fotovoltaic.

Atata timp cat panoul este indreptat catre lumina acesta va produce energie, iar cand vorbim de fiabilitate, panourile solare sunt foarte rezistente in timp, au o durata de viata de cel putin 20 de ani, deterioararea lor se produce din cauza mediului inconjurator, modalitatea de montare si producator.

Functionarea concreta este urmatoarea: avem nevoie de un panou solar cu una sau mai multe celule solare, lumina cade pe panoul solar, celula solara absoarbe fotonii din lumina, acestia apoi elibereaza energie, iar celula solara va produce energie electrica folosita independent  sau pentru retea publica, imediat sau din acumulatori.

Atunci cand nu este lumina in timpul zilei, fiind mai mult innorat, cand nu exista radiatie, panoul solar produce si atunci energie electrica dar nu la fel de eficient ca intr-o zi insorita. Asezarea panourilor se poate face prin doua modalitati, prin sistem de orientare a panoului dupa lumina soarelui si a doua modalitate este asezarea lor in functie de locatie, cele din emisfera nordica se vor orienta catre sud, iar cele din emisfera sudica se vor aseza  catre nord.

Avantajele panourilor solare

Fie ca vorbim despre panouri solare ieftine sau mai costisitoare, toate au avantaje principale, iar costul lor nu determina neaparat calitatea, acestea sunt:

  • primul si cel mai important, produc energie regenerabila gratuit;
  • sunt ecologice;
  • investitia in ele se amortizeaza in timp;
  • sunt rezistente, durata de viata in jur de 20 de ani;
  • se preconizeaza ca in viitorul apropiat termicentralele vor fi inlocuite de panouri solare ieftine, pretul va scadea;

Pe piata energiei ecologice exista multe firme ce ofera panouri solare ieftine www.Panourisolare-eco.ro de calitate superioara, in continuare lucrurile se imbunatatesc ca tot mai multi oameni sa poata adopta aceasta solutie.

Similar Articles
Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Daca ai nevoie de sisteme de irigatii, compania Irigo te asteapta cu cele mai bune

Frane electromagnetice – solutii profesionale oferite de Uzinrom Holding

Frane electromagnetice – solutii profesionale oferite de Uzinrom Holding

Complexitatea solicitarilor pentru aplicatiile industriale a crescut semnificativ, iar oamenii se axeaza din ce in