Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Drujba, unealta de nelipsit din gospodarie

Drujba, unealta de nelipsit din gospodarie

🕔28.Oct 2014

Drujba este o unealta care n-ar trebui sa lipseasca din nicio gospodarie, datorita eficientei sale in diferite munci care trebuie facute pe langa casa. In special in locuintele care se incalzesc pe baza de lemne, drujba este dispozitivul „fara de care nu se poate”. In timp scurt si fara eforturi deosebite, lemnele necesare sobei sau caminului din living sunt maruntite. Dar si copacii din livada pot fi toaletati cu ajutorul unui astfel de instrument. De asemenea, la taiatul copacilor din padure sunt cele mai folosite, mai ales ca spre deosebire de motofierastraiele electrice, aceste drujbe sunt independente de o sursa de electricitate, iar cablul  nu mai este un inconvenient care sa impiedice mobilitatea.

Drujbe, dispozitive simple, care functioneaza cu carburant

Carburantul cu care functioneaza o drujba este benzina sau motorina. Un factor important in buna functionare a drujbei este respectarea proportiei dintre motorina si ulei, raportul recomandat fiind de 1 la 50, adica la un litru de benzina trebuie sa fie 20 ml de ulei. Iar uleiul trebuie sa fie de buna calitate pentru a evita griparea dispozitivului, deteriorarea lui, caz in care intervin costuri suplimentare pentru inlocuirea pieselor. Tinand cont ca un cilindru cu piston pentru drujbe costa foarte mult, este indicata folosirea unui carburant si a uleiului de calitate pentru o fiabilitate cat mai mare a aparatului. Benzina trebuie sa fie cat mai curata, adica fara impuritati, iar filtrul de benzina trebuie sa se schimbe cel putin o data pe an.

Intretinerea corecta ajuta drujba sa aiba o fiabilitate sporita

Atunci cand drujba nu este folosita un timp mai indelungat, ea se pastreaza in locuri speciale, ferite de inghet sau de razele puternice ale soarelui, nu inainte de a scoate benzina ramasa din rezervor si uleiul. Acest lucru se poate realiza prin functionarea ei pana cand se opreste de la sine. Se scoate si bujia, iar camera de combustie trebuie tratata cu o solutie impotriva ruginirii. Si motorul drujbei are nevoie de o atentie deosebita, el trebuie curatat periodic, iar acest lucru se face cel mai eficient cu ajutorul aerului comprimat, prin suflare.

Inainte de repunerea ei in functiune, cel mai bine este daca se foloseste o bujie noua. Se verifica lantul, care trebuie sa fie bine ascutit pentru ca drujba sa functioneze la randamentul prevazut. Inainte de refolosire, trebuie verificat si jocul pe care il are lantul si intinzatorul lui. De asemenea, trebuie vazut daca lantul nu are dinti lipsa sau indoiti ori ruginiti.

Masuri de protectie la activitatile cu drujbe

Drujba oferita de www.agromoto.ro , pe cat este de utila, pe atat poate fi de periculoasa daca nu se respecta niste norme de protectie a muncii. In primul rand este necesar un echipament adecvat, care sa nu jeneze utilizatorul si sa-i reduca din mobilitate. Sunt necesare manusile de protectie, la fel si incaltamintea. De asemenea, se recomanda purtarea unei casti, cu viziera sau ochelari pentru a proteja ochii, si antifoane pentru protectia urechilor. Pentru protejarea picioarelor, pantalonii trebuie sa fie prevazuti cu jambiere. De asemenea, trebuie sa se pastreze o anumita distanta fata de punctul de taiere.

Similar Articles
Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei

Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei 0

Unul dintre serviciile incluse in cele de reparatii de termopane in Bucuresti este cel al

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case 0

Ziarele care sunt specializate in publicarea de anunturi de vanzari si de cumparari de case

Cele mai bune servicii de hidroizolatii

Cele mai bune servicii de hidroizolatii 0

Firma noastra va ofera o gama diversa de servicii de hidroizolatii de cea mai buna

Parchet masiv  din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod

Parchet masiv din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod 0

Parchetul masiv  este realizat integral din lemn natural si creeaza imaginea unei pardoseli elegante si

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Ferestrele termopan au devenit foarte comune si la noi in tara. Insa va puteti imagina

スーパーコピーブランド ロレックススーパーコピー オメガスーパーコピー ブルガリスーパーコピー ブライトリングスーパーコピー カルティエスーパーコピー シャネル時計コピー IWCスーパーコピー フランクミュラースーパーコピー パネライスーパーコピー タグホイヤースーパーコピー ウブロスーパーコピー ガガミラノスーパーコピー ルイヴィトンスーパーコピー シャネルスーパーコピー エルメススーパーコピー グッチスーパーコピー ボッテガヴェネタスーパーコピー プラダスーパーコピー セリーヌスーパーコピー