Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Electrodeionizare apa, o tehnologie de tratare a apei

Electrodeionizare apa, o tehnologie de tratare a apei

🕔13.Jul 2015

Prin electrodeionizare apa se intelege procesul de tratare a apei, care este aplicat dupa ce apa a trecut prin osmoza inversa, obtinandu-se una ultrapura, fara regenerare chimica. Are o existenta de peste 55 ani, insa a fost utilizat in scopuri comerciale de mai bine de 23 de ani. Este o tehnologie de tratare a apei dovedita si acceptata de utilizatorii industriali care au nevoie de o inalta puritate a apei.

Procesul de operare al unui astfel de sistem este extrem de simplu. Electrodeionizarea este uneori mentionata ca electrodeionizare continua.

 Electrodeionizare apa, cu dispozitive electrochimice

Modulele de electrodeionizare sunt niste dispozitive electrochimice, fiecare modul functionand pe baza energiei electrice primite de la o sursa de alimentare exterioara, prin urmare, este o celula electrolitica, formata din cinci componente principale: o rasina schimbatoare de ioni, doua membrane schimbatoare de ioni si doi electrozi.

Deionizarea consta in indepartarea ionilor, atat a cationilor incarcati pozitiv cat si a anionilor cu sarcina negativa. Cationii sunt incarcati pozitiv deoarece au pierdut unul sau mai multi electroni, iar anionii sunt incarcati negativ deoarece au mai multi electroni. In electrodeionizare apa, procedeul de schimb de ioni se face prin intermediul rasinilor de inalta puritate. Compartimentul in care se afla rasina este ambalat in doua membrane, una de schimb cationic si alta de schimb anionic, prin care pot trece doar ionii, apa ramanand in interior.

 Procesul de electrodeionizare apa

Prin urmare, se pun in miscare mai multe procese, la intrarea fluxului in compartimentul care contine rasina, ionii fiind aruncati de catre aceasta, iar sub influenta campului de curent foarte puternic, sunt atrasi de electrozii incarcati opus, fiind eliminati si transferati spre alte camere. Este un proces curat, fara a se folosi produsele acid-caustice, ci o rasina schimbatoare de ioni. Un astfel de proces permite purificarea in mod continuu a apei si este folosit in diferite sectoare de activitate, precum industria alimentara, farmaceutica, industria chimica, dar si in centralele electrice.

 Avantajele electrodeionizarii apei

Procedeul prezinta numeroase avantaje, printre care pot fi mentionate simplitatea mecanismelor, functionarea continua, nefiind obligat sa se opreasca pentru procesul de regenerare, o calitate foarte buna si constanta a apei, lipsa produselor chimice necesare in procesul de regenerare, eliminandu-se astfel si costurile pe care le presupun aceste produse, eliminarea cheltuielilor pentru depozitarea acestor substante, precum si obtinerea unei ape ultrapure, asemeni apei distilate.

Domeniile de activitate in care aceasta apa se utilizeaza sunt destul de numeroase, iar o parte dintre ele au fost mentionate mai sus. Poate ar mai trebui adaugat ca procesul de electrodeionizare apa este unul benefic chiar si pentru constructii si intretinerea lor, apa rezultata fiind folosita cu succes la spalarea geamurilor, mai ales la cladirile comerciale sau destinate birourilor, unde exista suprafete imense de sticla care trebuie curatate. Aceasta operatie se realizeaza cu dispozitive speciale si cu ajutorul unei pompe pentru a propulsa apa cu o presiune suficienta, incat sa poata ajunge chiar si pana la o inaltime de 20 de metri.

Mai multe informatii pe www.demineralizare.ro

Similar Articles
Dezinsectie de la firmele specializate in domeniu

Dezinsectie de la firmele specializate in domeniu

Firmele care sunt de specialitate si care pun clientilor la dispozitie serviciile specifice de dezinsectie

In cautarea unor materiale publicitare calitative? Apelati cu incredere la firma TMP Custom Products!

In cautarea unor materiale publicitare calitative? Apelati cu incredere la firma TMP Custom Products!

  Materialele publicitare sunt, de cele mai multe ori, cele care asigura continuitatea unei firme, prin

Cani personalizate

Cani personalizate

Pentru majoritatea, ziua incepe la o cafea sau la un ceai la fel de bun.

Firma curatenie Bucuresti

Firma curatenie Bucuresti

Curatenia se face si in centrele comerciale care sunt in Bucuresti. Operatiunile care se executa de

Intretinere ascensoare

Intretinere ascensoare

Unul din principalele servicii ce sunt oferite de catre firmele ce executa intretineri ale ascensoare