Stiinta Feng Shui se aplica inca din cele mai vechi timpuri si are o insemnatate aparte si in zilele noastre. Aceasta se adapteaza usor vietii moderne si joaca un rol extrem de important in design.
Feng Shui este o ramura a metafizicii chineze, care face referire la studierea mediului si modului in care acesta ne influenteaza viata. Aceasta tehnica reuseste sa identifice energiile dintr-un spatiu prin calcule matematice, formule si masuratori precise, pentru a obtine armonie deplina.
Principiile Feng Shui nu se schimba, dar sunt aplicabile in functie de doi factori importanti spatiu si timp. Acestea se aplica in orice spatiu de locuit sau birou, spatii comerciale, hoteluri sau chiar terenuri. Oricand vrei sa demarezi un proiect de acest fel, ai nevoie de informatii reale legate de potentialul energetic al spatiului.
Amenajarile de tip Feng Shui sunt mai degraba in stilul minimalist. Stilul de interior nu este conditionat de aplicarea principiilor Feng Shui, pe cand eliberarea spatiului, potenteaza Feng Shui-ul si faciliteaza curgerea energiei. In acest context, se recomanda folosirea ca decoratiuni a amintirilor şi cadourilor, ceea ce genereaza energii pozitive.
Feng Shui-ul traditional inseamna simboluri specifice, care fac referire la cele 5 elemente, ce stau la baza metafizicii chineze: foc, pamant, metal, apa, lemn precum si relatia dintre ele. Asadar, focul produce pamant, pamantul genereaza metal, metalul genereaza apa, apa genereaza lemn, lemnul genereaza pamant. Asa se intrepatrund aceste 5 elemente.
In acest fel, amplifici sau remediezi un anumit tip de energie cu elementul in starea lui naturala. Foloseste doar decoratiunile care iti fac placere si iti aduc bucurie si nu exagera, pentru ca un spatiu prea incarcat nu va fi deloc primitor.
Daca vrei sa te muti in casa noua, trebuie sa te ocupi mai inati de amenajarea acesteia. Pentru a-l face sa fie cat mai corect din punct de vedere Feng Shui, trebuie sa investesti in resurse emotionale si financiare.
Vechimea unei case este relevanta doar pentru calculele necesare evaluarii Feng Shui. Daca tii cont de factorii esentiali, poti schimba rapid designul incaperii pentru a te bucura din plin de efectele pozitive. Totul depinde de energiile identificate in aceasta casa, de aceea se recomanda sa iei in considerare cateva reguli simple, cum ar fi :
- Nu pozitiona niciodata oglinda in dormitor, astfel incat patul sa se reflecte in oglinda, deoarece aceasta poate absorbi imagini și energie pozitva.
- Nu folosi un element de amplificare, cum ar fi o fantana intr-o zona in care ai identificat o energie mai putin buna.
Imbunatateste-ti viata in mod evident, folosindu-te de instrumentele metafizicii care nu sunt palpabile, fizice. De regula schimbarea, ieșirea din zona confortului nu este usoara pentru inceput dar poate fi in avantajul tau.
Intr-o casa se suprapun mai multe tipuri de energii, cum ar fi cele anuale, lunare si zilnice care interactioneaza fiecare dintre ele cu energiile de baza. Totul este intr-o continua miscare iar rezultatele obtinute sunt diferite de fiecare data.