Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Foraje puturi de-a lungul timpului

Foraje puturi de-a lungul timpului

🕔13.Jul 2015

Desi este un element esential vietii, unii nu stiu exact de unde provine apa potabila. Ei bine, aceasta poate avea mai multe surse, cum ar fi rauri, lacuri sau izvoare, numai ca, in acest caz este vorba de apa de suprafata, care poate fi poluata sau contaminata, de aceea trebuie sa fie trecuta printr-o serie de filtre pentru a fi buna de baut.

O alta sursa, mult mai sigura, o reprezinta acviferele subterane, doar ca de aici trebuie extrasa cu prin intermediul lucrarilor de foraje puturi, pe care oamenii le-au facut de-a lungul timpului prin diverse metode, care au fost mereu si mereu imbunatatite, astfel incat in ziua de astazi, cu ajutorul tehnologiei moderne, acestea pot fi efectuate mult mai usor si in siguranta.

 Foraje puturi pentru adancirea unei fantani

La tara, sursa cea mai sigura de apa o reprezinta fantanile, de unde oamenii se pot aproviziona oricand, astfel populatia fiind independenta de reteaua de distributie, asa cum se intampla in mediul urban in cele mai multe dintre cazuri. Cu toate acestea, in verile toride si secetoase, aceste surse se diminueaza si se intampla uneori chiar ca fantanile sa sece de tot. Oamenii au gasit insa un remediu si pentru aceste probleme, astfel ca, cei care s-au specializat in astfel de indeletniciri, coboara in fundul fantanii pentru a sapa cu o lopatica si un tarnacop, facand astfel ca debitul de apa sa creasca. Este un fel de meserie si aceasta, insa destul de riscanta, iar fantanarii sunt din ce in ce mai putini. Se apeleaza cel mai des la firmele care se ocupa cu foraje puturi si care dispun de utilaje cu care pot sapa mult mai usor si fara riscuri.

 Foraje puturi in trecut si in prezent

Chiar si o fantana care se construieste acum nu mai respecta procedurile vechi, cu unelte primitive, care implicau o serie de riscuri pentru cei care o sapau. Cine isi doreste o astfel de sursa de apa in curtea sa sau in apropierea locuintei sale, de obicei angajeaza o astfel de firma, care-i ofera mai multa siguranta a investitiei facute si un timp mult mai scurt de derulare a lucrarilor. Oricare are fi metoda aplicata, o fantana sapata cu tehnologie moderna este una mai eficienta si mai sigura. Pe de alta parte, apa trebuie extrasa de la adancimi foarte mari, poate chiar de sute de metri, pentru a fi potabila, ceea ce clasicii fantanari nu ar putea face.

 Alegerea metodei de foraje puturi

Metodele moderne pentru foraje puturi sunt alese in fiecare caz in parte in functie de anumiti parametri, cum ar fi calitatea solului, adancimea si diametrul de forare. Cine se decide sa-si faca o fantana, trebuie sa ia in calcul acesti factori, pe langa altii, cum ar fi destinatia apei sau cantitatea de care este nevoie. Pentru ca apa sa fie potabila, atunci adancimea la care se va sapa va fi mai mare, insa specialistii din cadrul firmelor amintite vor sti sa ofere consultatii pentru a se lua decizia corecta.

Pentru mai multe detalii accesati www.puturiapa-hidrogeofor.ro

Similar Articles
Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei

Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei 0

Unul dintre serviciile incluse in cele de reparatii de termopane in Bucuresti este cel al

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case 0

Ziarele care sunt specializate in publicarea de anunturi de vanzari si de cumparari de case

Cele mai bune servicii de hidroizolatii

Cele mai bune servicii de hidroizolatii 0

Firma noastra va ofera o gama diversa de servicii de hidroizolatii de cea mai buna

Parchet masiv  din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod

Parchet masiv din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod 0

Parchetul masiv  este realizat integral din lemn natural si creeaza imaginea unei pardoseli elegante si

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Ferestrele termopan au devenit foarte comune si la noi in tara. Insa va puteti imagina

スーパーコピーブランド ロレックススーパーコピー オメガスーパーコピー ブルガリスーパーコピー ブライトリングスーパーコピー カルティエスーパーコピー シャネル時計コピー IWCスーパーコピー フランクミュラースーパーコピー パネライスーパーコピー タグホイヤースーパーコピー ウブロスーパーコピー ガガミラノスーパーコピー ルイヴィトンスーパーコピー シャネルスーパーコピー エルメススーパーコピー グッチスーパーコピー ボッテガヴェネタスーパーコピー プラダスーパーコピー セリーヌスーパーコピー