Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Hidroizolatie acoperis tip terasa

Hidroizolatie acoperis tip terasa

🕔14.May 2015

Hidroizolatie acoperis tip terasa se intalneste cel mai des in cazul blocurilor. De regula, este vorba despre terase necirculabile. Este important de remarcat ca apa ce balteste pe aceste terase necirculabile isi schimba incontinuu nivelul propriu, cauzeaza tensiuni de contractie pentru ca in cele din urma intinderea permanenta in materialul de hidroizolatie a acoperisului sa genereze aparitia de microfisuri. Ciclurile de inghet-dezghet isi spun si ele cuvantul cand vine vorba despre deteriorarea hidroizolatiilor acoperisurilor, iar daca calitatea materialelor utilizate este slaba, cat si cea a serviciilor prestate de cate echipa de instalatori, atunci dezastrul este iminent.

Etape hidroizolatie acoperis

 

Hidroizolatie acoperis se face inca in mod clasic, adica cu ajutorul membranelor bituminoase, desi sunt unii constructori care considera aceasta solutie tehnica demodata si invechita, iar punerea in opera poate ridica dificultati destul de considerabile. Daca alegi materiale de calitate slaba si nu acorzi o mare importanta instalarii acestora, atunci cu siguranta ca problemele nu vor intarzia sa apara.

Insa materialul bituminos este excelent pentru straturile de baza ale unui acoperis de tip terasa, deoarece prezinta urmatoarele avantaje de necontestat:

1. Elasticitate ridicata la rece, chiar si la -15 grade Celsius, in comparatie cu alt gen de materiale;

2. Grosimea membranei – se opteaza pentru un minim de 3 mm pe strat;

3. Armatura poliesterica, ceea ce-l face mai bun decat fibra de sticla care este casanta.

Cand se folosesc membrane bituminoase? Atunci cand este nevoie de impermeabilizarea constructiilor de beton, folosindu-se un sistem de hidroizolatie dubla. Se foloseste ca prim strat, direct pe planseu, pentru a opri vaporii, iar al doilea strat este aplicat ca inchidere, inchiderea realizandu-se pana pe atic pentru mai multa siguranta.

Daca se folosesc membrane bituminoase de slaba calitate acest lucru se va vedea in timp scurt, in 2-3 ani infiltratiile vor aparea fara doar si poate. Sa nu uitam ca este necesara si amorsarea suprafetei astfel incat membrana sa adere cat mai bine si sa se lipeasca excelent la stratul de beton. De asemenea, un acoperis tip terasa trebuie si izolat termic. In cazul in care este vorba despre reabilitatrea unei constructii se recurge la decopertare, un pas deosebit de important pentru reusita hidroizolatiei.

In functie de destinatia terasei, hidroizolatie acoperis se aplica cu mare atentie:

1. Hidroizolatie acoperis terasa circulabila. In acest caz hidroizolatia este indicat a fi protejata cu gresie, cu dale de beton amplasate pe pat de nisip, cu dale de cauciuc reciclat sau cu deck-uri de lemn amplasate pe picioruse reglabile;

2. Hidroizolatie acoperis terasa necirculabila se poate proteja cu paiete de ardezie naturala;

3. Hidroizolatie acoperis terasa semicirculabila;

4. Hidroizolatie acoperis vegetala este protejata de stratul de pamant, fiind o idee revolutionara pentru mileniul 3.

Hidroizolatie acoperis cu Procas Expert Construct

 

Pentru lucrari de hidroizolatie acoperis de exceptie, Procas Expert Construct din Bucuresti te poate ajuta pentru toate tipurile de terase, fie ele circulabile, necirculabile, ranversate sau gradini suspendate.

Important este ca echipa Procas Expert Construct este bine instruita si va realiza o hidroizolatie acoperis durabila, punandu-se pret pe calitatea materialelor utilizate cat si pe cea a executiei.

Daca vrei sa te bucuri de servicii de calitate, alege hidroizolatie acoperis de la Procas Expert Construct. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Procas Expert Construct? Pentru detalii, suna la numarul 0212-401.154 si 0723-577.910 sau trimite un e-mail pe adresa office@procas.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Similar Articles
Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Sisteme de irigatii cu aspresoare la un pret bun

Daca ai nevoie de sisteme de irigatii, compania Irigo te asteapta cu cele mai bune

Frane electromagnetice – solutii profesionale oferite de Uzinrom Holding

Frane electromagnetice – solutii profesionale oferite de Uzinrom Holding

Complexitatea solicitarilor pentru aplicatiile industriale a crescut semnificativ, iar oamenii se axeaza din ce in