Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Hidroizolatii interioare si exterioare

Hidroizolatii interioare si exterioare

🕔16.Apr 2015

Prin hidroizolatii se inteleg lucrarile aplicate la obiecte, constructii, cladiri sau elemente de constructii care le fac rezistente la patrunderea apei, adica impermeabilizarea lor. Este si o metoda prin care se stopeaza deteriorarea acestora din cauza apei, prin formarea unei bariere impermeabile. In interiorul unei cladiri, zonele in care se aplica aceste operatii sunt baile, dusurile, spalatoriile si grupurile sanitare. In exterior, zona se extinde la acoperisuri, terase, balcoane, ziduri, rezervoare de apa sau piscine. Hidroizolatia de baza presupune trei pasi pentru a asigura un interior etans si ecologic. Primul este depistarea corecta a sursei de infiltrare a apei, al doilea este alegerea celui mai eficient sistem pentru eliminarea acestor surse, iar al treilea reprezinta finalizarea lucrarilor in mod corespunzator, acordandu-se atentia cuvenita fiecarui detaliu si fiecarei componente in parte.

Hidroizolatii si metodele lor de aplicare

In constructii, o cladire sau o structura a sa este impermeabilizata prin aplicarea de membrane care au rolul de a proteja interiorul, dar si integritatea structurala. Deoarece betonul in sine nu este un material etans, se aplica un sistem conventional de hidroizolare, care implica folosirea de membrane ce pot fi obtinute din diferite materiale, cum ar fi bitumul, silicatul, PVC-ul, sau polietilena de inalta densitate. Prin lucrari de hidroizolatii cu aceste materiale se obtine o bariera intre structura cladirii si exterior care previne patrunderea apei. Aplicarea sistemului se bazeaza pe exigente ridicate pentru a nu prezenta dificultati, in primul rand in ceea ce priveste aderarea la substrat, acestea putand duce ulterior la cai de infiltrare a apei.

Tehnologie avansata in hidroizolatii

Spre deosebire de materialele de constructii traditionale, in ultimii douazeci de ani aceasta industrie a cunoscut progrese tehnologice importante in materie de hidroizolatii, incluzand aici atat sistemele de impermeabilizare integrale cat si membrane mult mai eficiente. Sistemul integral lucreaza propriu-zis in matricea unei structuri de beton, conferind betonului in sine calitatea de impermeabilitate. Exista doua tipuri de astfel de sisteme: hidrofil si hidrofob. Primul foloseste in general o tehnologie de cristalizare, adica inlocuieste apa din beton cu cristale insolubile. Sistemul hidrofob foloseste acizii grasi pentru a bloca porii betonului, impiedicand astfel patrunderea apei.

Cele mai recente tipuri de membrane tind sa depaseasca neajunsurile care pot fi intalnite in cazul celor din PVC sau polietilena. In general, noua tehnologie se bazeaza pe substante polimerice, extrem de adezive, pentru a crea bariera perfecta in jurul exterior al unei structuri.

Zonele unei cladiri, care necesita hidroizolatii

Componentele cladirilor care sufera astfel de lucrari sunt fundatiile, subsolurile, baile si toaletele, acoperisurile, terasele si balcoanele. In cazul constructiilor vechi, componentele mentionate mai sus au nevoie de o investigatie mai detaliata decat in cazul celor noi, daca la acestea din urma se aplica tehnologia corecta, iar materialele de constructie sunt adecvate, mai ales in ceea ce priveste structura.

In cazul unui subsol sau al unei pivnite pline de umezeala, trebuie stiut ca acest lucru scade dramatic din valoarea unei case. De aceea, inainte de a face o lucrare de remodelare, este bine sa se rezolve problema igrasiei, chiar daca aceasta nu este foarte evidenta. Cel mai bun inceput este de a cere sfatul unui specialist in domeniu.Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.europlastic.ro

Similar Articles
Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei

Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei 0

Unul dintre serviciile incluse in cele de reparatii de termopane in Bucuresti este cel al

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case 0

Ziarele care sunt specializate in publicarea de anunturi de vanzari si de cumparari de case

Cele mai bune servicii de hidroizolatii

Cele mai bune servicii de hidroizolatii 0

Firma noastra va ofera o gama diversa de servicii de hidroizolatii de cea mai buna

Parchet masiv  din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod

Parchet masiv din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod 0

Parchetul masiv  este realizat integral din lemn natural si creeaza imaginea unei pardoseli elegante si

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Ferestrele termopan au devenit foarte comune si la noi in tara. Insa va puteti imagina

スーパーコピーブランド ロレックススーパーコピー オメガスーパーコピー ブルガリスーパーコピー ブライトリングスーパーコピー カルティエスーパーコピー シャネル時計コピー IWCスーパーコピー フランクミュラースーパーコピー パネライスーパーコピー タグホイヤースーパーコピー ウブロスーパーコピー ガガミラノスーパーコピー ルイヴィトンスーパーコピー シャネルスーパーコピー エルメススーパーコピー グッチスーパーコピー ボッテガヴェネタスーパーコピー プラダスーパーコピー セリーヌスーパーコピー