Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Importanta iluminarii UV a terariului pentru reptile

Importanta iluminarii UV a terariului pentru reptile

🕔02.Dec 2014

Sistemul de iluminat pe care doresti sa il utilizezi in habitatul reptilei este foarte important, atat pentru starea de bine a organismului, cat si pentru psihicul acesteia. Lumina naturala a soarelui este cea mai buna sursa de lumina UV. Insa, calitatea celei din Romania este diferita de cea din mediul lor natural. Iluminatul propriu-zis implica mult mai mult decat agatatul unui bec obisnuit peste habitatul lor. Cele mai multe reptile au nevoie de sisteme de iluminat ce le poate oferi acestora lumina de tip UVA sau UVB necesara, si pe care un bec normal nu o poate oferi. Determinarea tipului de bec ce trebuie utilizat, precum si modul de folosire si de configurare este un proces de durata. Dar de ce este lumina din habitatul reptitelor atat de importanta pentru starea lor de sanatate?

Vederea reptilelor si spectrul luminos UVA
Oamenii au 3 tipuri de receptori de culoare: rosu, verde si albastru. De asemenea, si reptilele au acesti receptori, dar au in plus un al patrulea care le permite sa vada lungimea de unda a luminii UVA, care trebuie sa fie cuprinsa intre 320 si 400 Nm. Acest lucru le permite sa vada culori si modele in moduri pe care oamenii nu le pot vedea. Lumina UV le permite animalelor sa recunoasca alte reptile din aceeasi specie si sa detecteze miscarea acestora sau a altor vietati. Lumina de tip UV stimuleaza apetitul, facand alimentele mult mai atragatoare pentru reptile. Spectrul luminos UVA este important la hranire, digestie, un nivel ridicat de activitate, comportament social, dar si pentru reproducere. Folosind lumini artificiale care au fost proiectate pentru oameni sau luminile care au un spectru complet diferit, reptilele vor primi alt tip de lumina decat cea UVA necesara, ceea ce poate starni modificari in comportamentul sau starea de sanatate a reptilei.

Lumina UVB si vitamina D3
Lumina UVB este necesara pentru a mentine nivelul optim de vitamina D3 si calciu in sistemul reptilei dumneavoastra. Atunci cand o reptila este expusa la acest tip de lumina, fasciculul luminos UVB reglementeaza asimilarea vitaminei D3 in piele, care permite animalelor sa absoarba in mod corespunzator si sa metabolizeze calciul. De fapt, lumina UVB este sursa principala de D3 pentru multe specii de reptile. Vitamina D3 este importanta pentru reglarea sistemului imunitar, asimilarea corecta a mineralelor si dezvoltarea corecta a organismului. Este extrem de important ca reptilele de toate varstele sa fie expuse la un nivel ridicat de lumina UVB, pentru a-si lua necesarul de lumina din aceasta. Pentru a servi scopului sau, lumina UVB trebuie sa se incadreze in lungimile de unda adecvate intre 290 si 320 Nm pentru ca animalul sa poata produca necesarul de vitamina D3.

Similar Articles
Afla care sunt cele 2 produse de top marca ABC – 456 COM pe care le poti folosi in cuptorul cu microunde standard

Afla care sunt cele 2 produse de top marca ABC – 456 COM pe care le poti folosi in cuptorul cu microunde standard 0

ABC – 456 COM este o bine cunoscuta companie din Bucuresti care comercializeaza atat mini

Tot ce trebuie sa stii despre clopote electronice Belltron

Tot ce trebuie sa stii despre clopote electronice Belltron

Cand au fost create primele clopote electronice din lume? De catre cine? Ce sunt acestea?

Cumpara echipamente de instalatii termice de calitate superioara

Cumpara echipamente de instalatii termice de calitate superioara

Atunci cand vine vorba de instalatii termice calitatea primeaza in momentul alegerii, calitatea si performanta.

Jucarii de plus – pentru aventuri de poveste

Jucarii de plus – pentru aventuri de poveste

Jucariile ne-au inveselit copilaria si cu siguranta mai ai si acum o parte din ele.

Hufmed promoveaza consumabile medicale de calitate

Hufmed promoveaza consumabile medicale de calitate

Imaginea unitatii medicale este data de competenta cadrelor medicale si de calitatea consumabilelor pe care

About Author
スーパーコピーブランド ロレックススーパーコピー オメガスーパーコピー ブルガリスーパーコピー ブライトリングスーパーコピー カルティエスーパーコピー シャネル時計コピー IWCスーパーコピー フランクミュラースーパーコピー パネライスーパーコピー タグホイヤースーパーコピー ウブロスーパーコピー ガガミラノスーパーコピー ルイヴィトンスーパーコピー シャネルスーパーコピー エルメススーパーコピー グッチスーパーコピー ボッテガヴェネタスーパーコピー プラダスーパーコピー セリーヌスーパーコピー