Mobilierul tapitat este o componenta esentiala in aproape orice interior. Acesta ofera un plus de confort, facand mediul mai placut si mai relaxant. Cand apare un mobilier nou in casa, dorim sa pastram aspectul sau frumos pentru o perioada indelungata. Cum o putem face? Se pare ca aceasta nu este o sarcina dificila, daca urmezi cateva sfaturi de la experti in ingrijire si design interior.
Ingrijirea tapiseriei din diferite tipuri de tesaturi este foarte diferita. Cea mai buna ingrijire pentru un pat matrimonial este cea recomandata de producator, asadar, ar fi bine sa consulti cu atentie informatiile furnizate de producator. Totodata, pentru ingrijirea acasa, poti folosi cu incredere produse speciale pentru curatarea profesionala.
Curatarea unui pat cu tapiterie textila necesita atentie speciala pentru a mentine aspectul sau. In primul rand, trebuie sa indepartezi regulat praful si murdaria cu o perie moale sau un aspirator cu atasamentul potrivit. In cazul petelor proaspete, incearca sa le stergi imediat cu o carpa usor umeda, fara a freca sau a apasa prea tare pentru a preveni patrunderea petei mai adanc in tesatura.
Daca ai pete persistente sau murdarie mai greu de indepartat, poti utiliza un sampon de curatare pentru tapiterie, conform instructiunilor producatorului. Intotdeauna testeaza solutia pe o parte ascunsa a tapiteriei pentru a te asigura ca nu provoaca decolorare sau deteriorare. Dupa aplicarea solutiei, sterge usor zona cu o carpa umeda si apoi usuca-o cu un ventilator cu aer rece sau asigura o buna aerisire a camerei.
Este important sa citesti eticheta si instructiunile de ingrijire ale patului pentru a evita deteriorarea tesaturii. Curatarea regulata si atenta va mentine aspectul patului cu tapiterie textila si il va pastra in stare buna pe termen lung.Daca un pat tapitat este din piele, evita pe cat posibil produsele chimice dure care pot afecta pielea naturala.
Alege un produs de curatare potrivit tipului de piele al mobilierului tau. Astfel, evita utilizarea agentilor de curatare agresivi si a componentelor care pot provoca daune ireparabile pentru paturi dormitor. De exemplu, unele surse sugereaza ca alcoolul poate ajuta la indepartarea unor tipuri de pete, insa utilizarea acestuia pe piele poate duce la uscarea excesiva.
Acelasi lucru este valabil si pentru sapun: substantele active de suprafata din compozitia sa pot extrage umiditatea valoroasa din piele. De asemenea, nu folosi o perie dura sau produse cu abrazivi, deoarece acestea pot lasa zgarieturi microscopice, ceea ce va face pielea mai vulnerabila.
Inainte de a utiliza un nou produs, testeaza-l intr-o zona mai putin vizibila, cum ar fi partea din spate a patului. Chiar si expertii nu reusesc intotdeauna sa restaureze complet mobilierul deteriorat, asa ca trebuie sa actionezi cu grija.
O data pe saptamana, ar trebui sa indepartezi praful acumulat. Poti face acest lucru cu o carpa moale, uscata sau usor umeda cu un produs de curatat potrivit tipului de piele si verificata pe o zona mai putin vizibila.
O data pe luna, poti completa acest proces cu o aplicare a unei solutii de protectie speciale sau a unui balsam pentru piele. Din cand in cand, poti utiliza un aspirator cu o perie moale atasata: aceasta te va ajuta sa indepartezi praful din pliuri si din zonele greu accesibile, fara a deteriora suprafata sensibila a pielii.
Daca ai varsat intamplator lichide pe paturi, este important sa le indepartezi rapid cu prosoape de hartie, fara a freca. Pentru a clati petele ramase, este mai bine sa folosesti apa distilata, care este mai blanda si nu contine substante chimice aditionale in comparatie cu apa de la robinet.
Nu este permis sa usuci mobilierul din piele cu un uscator de par, deoarece acest lucru poate provoca craparea suprafetei sub actiunea aerului fierbinte.Trebuie sa fii foarte atent atunci cand cureti tapiteria cu nuante deschise. Petele ar trebui eliminate cu ajutorul produselor speciale pentru indepartarea petelor. Dupa cum s-a mentionat, produsele abrazive pot deteriora iremediabil tapiteria.
In acelasi timp, poti urma cateva sfaturi de la specialisti in design interior si ingrijire care iti vor prelungi durata de viata a acestor paturi dormitor. Imediat dupa achizitionare, este recomandat sa tratezi mobilierul tapitat cu spray-uri de protectie specializate.
Acestea patrund in fibrele tapiteriei si previn intrarea adanca in material a prafului, murdariei si umezelii, facilitand in mare masura intretinerea canapelei sau fotoliului. Cu toate acestea, trebuie sa tii cont ca aceasta protectie nu va ajuta in cazul unor cantitati mari de lichid varsat.
In incaperea unde este plasat mobilierul tapitat, asigura-te ca umiditatea nu depaseste 70%. Nu aseza mobilierul tapitat la o distanta mai mica de 1 metru de radiatoarele centrale si nu-l lasa expus la razele directe ale soarelui. Evita sa te asezi pe bratele canapelei sau sa faci salturi pe mobilierul tapitat.
Atunci cand rearanjezi mobilierul, muta patul tinandu-l de partea de jos si ridicandu-l deasupra podelei. O data sau de doua ori pe an, este recomandat sa chemi specialisti pentru o curatare generala pentru paturi matrimoniale. Preturile pentru astfel de servicii sunt, de obicei, accesibile, iar rezultatele sunt pur si simplu impresionante!
Daca iti doresti sa pastrezi frumusetea si confortul unui pat matrimonial tapitat, brandul Rovere iti ofera sfaturi de incredere pentru ingrijirea acestuia. Cu o experienta de peste doua decenii in industria designului interior, Rovere te ghideaza in mentinerea aspectului impecabil al patului tau tapitat. Alege solutii de curatare si intretinere potrivite pentru a asigura durabilitatea si eleganta patului tau, astfel incat sa te bucuri de confort si stil in fiecare zi.