Jucariile si jocurile educationale la copiii mici!

Beneficiile jucariilor educationale arata ca invatarea prin joc este o parte importanta a dezvoltarii copilului. Desi asigurarea faptului ca copilul are suficient timp de joaca este un mare beneficiu pentru familii, acesta permite copiilor sa elibereze ceva energie suplimentara. Un copil incepe sa afle cine este prin joc, chiar si in timpul copilariei. Chiar si la inceputul dezvoltarii, mintea unui copil se extinde doar prin privirea la mediul inconjurator.

Utilizarea jucariilor educationale poate ajuta copiii sa invete multe abilitati diferite de care vor avea nevoie in viata lor, cum ar fi:

Rezolvarea problemelor si invatarea cauzei si efectului

Invatarea si joaca cu altii prin compromis, rezolvarea conflictelor si partajarea

Dezvoltarea abilitatilor motorii fine si brute

Dezvoltarea creativitataii si imaginatiei

Descoperind independenta si stima de sine pozitiva

Copiii pot incepe sa beneficieze de jucarii educationale inca de la varsta de o luna. Iata cateva idei minunate pentru jucariile educationale bazate pe gama de varsta si o explicatie a beneficiilor acestora.

1-12 luni: La varsta frageda, jocul senzorial ajuta la stimularea simturilor copilului dumneavoastra. Suzetele si salile de joaca pentru copii sunt mari jucarii pentru copii, deoarece se concentreaza asupra jocului senzorial prin sunet, vedere si atingere. Pe masura ce copilul dumneavoastra continua sa creasca si dezvolta coordonarea ochilor maini, familiile pot incepe sa introduca jucarii care incurajeaza o mai mare interactiune, cum ar fi jucariile portabile, care vor continua sa inspire simturile vizuale si auditive cu lumini intermitente si sunete diferite.

Pe masura ce copilul dvs. devine mai activ, va sugeram sa introduceti jucarii de rezolvare a problemelor, cum ar fi blocurile. Aceste jucarii vor ajuta copiii sa lucreze si sa se familiarizeze cu cauza si efectul, cum ar fi „Daca fac acest lucru, se va intampla acest lucru”. De asemenea, isi vor consolida increderea odata ce au reusit sa-si dea seama cum functioneaza o jucarie dupa incercari, erori si indrumare. Alte jucarii mari care vor fi introduse ar fi cele care promoveaza miscarea.

12-24 luni: pe masura ce copilul dvs. atinge varsta de un an sau mai mult, in curand va deveni foarte mobil. Jucariile sunt excelente pentru a invata echilibrul si coordonarea si pentru a spori curiozitatea copilului cu noua mobilitate gasita. Pe masura ce copilul incepe sa invete sa mearga, puteti incorpora numerele de invatare prin numararea pasilor care ii vor ajuta sa devina mai familiarizati cu termenii si cuvintele chiar daca nu inteleg destul de bine la aceasta varsta.

Seturile de jucarii tematice sunt jucarii de invatamant excelente care se introduc intre varstele de 12-18 luni, deoarece acestea vor contribui la dezvoltarea competentelor de recunoastere a copilului dumneavoastra. De exemplu, daca aveti o tema de jocuri care implica animale, practica ce sunet face fiecare animal.

Acest lucru va contribui, de asemenea, la dezvoltarea limbajului prin intarirea denumirilor de culori si forme. Jucariile continua sa sporeasca creativitatea si imaginatia, dar si sa-si imbunatateasca abilitatile de coordonare. Atunci cand isi folosesc jucariile rezolve problemele si urmeza instructiunile.

2 ani: Pe masura ce copiii dumneavoastra devin putin mai in varsta si mai activi, puteti introduce si jucarii care promoveaza mai mult joc fizic si jucarii care incorporeaza abilitati cognitive. Nisipul kinetic este o mare activitate senzoriala care ii ajuta pe copii sa practice scrierea formand forme sau litere in nisip. Ei pot practica desenarea sau scrierea numelor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *