Led de iluminat pentru fotografie: sfaturi si trucuri!

Indiferent daca fotografiaza portrete in studio sau fotografii in aer liber sau chiar in interiorul unei cladiri, toti fotografii isi pretuiesc abilitatea de a manipula diferite aspecte ale luminii care cad subiectului filmarii, asemeni fundalului. Facand astfel, un fotograf poate obtine expunerea exacta, detaliile si esenta fotografiei pe care doreste sa o captureze.

Odata cu imbunatatirea recenta a tehnologiei si a eficientei costurilor sale in comparatie cu alte tipuri de lumini de iluminare cu LED-uri, lumina LED-urilor a devenit solutia numarul unu in materie de iluminare in timpul fotografiilor.

Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca acestea permit fotografului libertatea de a obtine un control creativ complet al conditiilor de iluminare ale scenei, precum si capacitatea de a juca cu diverse culori de lumina pentru a obtine fotografia dorita.

Cu toate acestea, este nevoie de unele face pentru a stapani arta de a folosi lumina cu LED-uri pentru a seta si captura fotografiile, dupa cum doriti. In scopul de a dezvolta un simt intuitiv pentru tehnica ta de fotografiere folosind iluminare cu LED-uri, iata cateva sfaturi si trucuri pe care le puteti utiliza pentru a va perfectiona stilul de fotografiere treptat.

Cercetati scena dvs. inainte de a va deplasa luminile:

Pentru fotografii profesionisti, o cantitate destul de mare a muncii lor este condusa in afara studioului. Ca urmare, este esential sa efectuati o vizita preliminara a scenei de fotografiere. Acest lucru va va permite sa obtineti o senzatie de lumina ambientala, precum si sa determinati tipul de lumini cu LED-uri de utilizat, deoarece diferite conditii de iluminare necesita altfel luminile diferite.

Acest lucru va oferi, de asemenea, timp suficient pentru a crea o imagine mentala a scenei pe care doriti sa o creati, precum si unde si cum sa amplasati iluminatul pe care intentionati sa il utilizati, astfel incat sa aveti un amestec armonios de iluminare continua cu ambianta si LED.

Nu complicati prea mult iluminarea:

Obisnuitii obisnuiti cu greseala obisnuita fac fotografiile de iluminat cu LED-uri pe un subiect care duce la ciocnirea prea multor elemente luminoase, ceea ce face ca fotografia sa para nefireasca.

Inainte de instalarea iluminatului cu LED-uri, este recomandabil sa luati in considerare mai intai tipul de iluminare dorit. De exemplu, intr-un studio, puteti sa eliminati lumina naturala si sa utilizati doar configuratia de iluminare. Cu toate acestea, in exterior, va trebui sa incorporati si sa reglati LED-urile pentru a se amesteca cu lumina naturala daca doriti sa obtineti culori corecte.

Prin urmare, atunci cand utilizati iluminarea cu LED-uri incepeti intotdeauna cu o singura lumina si adaugati treptat mai multe setari dupa cum este necesar. De exemplu, puteti incepe prin a configura tema principala de iluminare pe care o doriti pentru scena, urmata de utilizarea reflectorilor pentru a furniza lumina de umplere, apoi terminati cu iluminarea de fundal.

In plus, atunci cand fotografiati in aer liber, panourile LED asociate cu reflectorii s-au dovedit a fi foarte utile in umplerea umbrelor, mai ales atunci cand fotografiati in lumina naturala. Atunci cand faceti acest lucru, este recomandabil sa evitati sau sa opriti orice lumina artificiala suplimentara pentru a preveni problemele legate de echilibrul de alb.

Schimbati lumina in jurul subiectului dvs.:

In fotografie, este intotdeauna mai bine sa creati scena in jurul subiectului, spre deosebire de modificarea elementului in functie de scena. Ca urmare, atunci cand utilizati mai multe setari de iluminare cu LED-uri, este mai bine sa mutati luminile din jurul subiectului pentru a obtine expunerea dorita.

LED-ul zona sursa mare de lumina continua si, astfel, indiferent de modul in care locul luminile ceea ce vedeti este ceea ce va asteptati sa capturati. In consecinta, puteti modifica umbrele, intensitatea si expunerea fotografiei prin simpla miscare a luminilor pentru a crea peisajul dorit in jurul subiectului.

Atunci cand fotografiati in aer liber, este mai bine sa configurati iluminatul LED-uri intr-un mod care sa completeze lumina naturala. Cu toate acestea, daca acest lucru nu este stilul tau, poti lua in considerare filmarea in dimineata devreme sau seara cand lumina naturala nu este prea intensa.

Concluzie:

Iluminarea cu LED-uri a permis fotografilor sa-si imbunatateasca creativitatea atunci cand capteaza diferite subiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *