Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Lentile de contact-Informatii pe care trebuie sa le stii

Lentile de contact-Informatii pe care trebuie sa le stii

🕔20.Mar 2014

Rol practic sau estetic? Care este, de fapt, rolul lentilelor de contact? Specialistii au raspunsul: lentilele de contact au rol atat practic (corecteaza defectul de vedere), cat si estetic (inlocuiesc cu brio ochelarii de vedere). Cert este faptul ca lentilele de contact ajuta milioane de oameni din intreaga lume sa aiba o vedere clara si un stil de viata adecvat.

Lentilele de contact pot fi purtate de oricine, oriunde si in orice moment al zilei. Marele avantaj: nu se vad, nu sunt incomode  si sunt usor de adaptat oricarui stil de viata, fie si unul sportiv!

Ce sunt lentilele de contact?

Lentilele de contact sunt mici meniscuri din material plastic care sunt aplicate pe cornee (de care sunt separate printr-un film lacrimal foarte subtire). Lentilele de contact sunt disponibile intr-o gama extrem de variata, incepand cu cele de unica folosinta, cele strict estetice sau cele cu rol de corectare a vederii. Indiferent de clasificare lor, lentilele de contact sunt practice si la indemana oricui doreste sa vada bine, fara clasicii ochelari (de cele mai multe ori inestetici, greoi si pretentiosi ).

Dincolo de rolul functional si estetic, lentilele de contact trebuie sa ofere confort (sa se fixeze bine, sa nu irite ochiul si sa permita trecerea oxigenului catre cornee).

Tipuri lentile de contact

Lentile de contact sunt  clasificate in doua mari tipuri, si anume: suple sau hidrofile (din material sintetic, ideal pentru corectarea miopiei si hipermetropiei) si lentile flexibile (ideale pentru corectarea astigmatismului).

Lentilele suple pot fi purtate in orice moment al zilei, fiind totodata, recomandate si pentru purtatul ocazional. Chiar daca sunt mai putin confortabile decat lentilele suple, cele hidrofile au un mare avantaj: sunt mai usor de intretinut.

Cele mai moderne tipuri de lentile suple sunt fabricate dintr-un amestec de silicon si silocon hidrogel. Siliconul este un material cu o permeabilitate optima pentru oxigen, insa cu o sensibilitate  mai mare in contact cu apa (se erodeaza mai repede).

Pentru corectarea  prezbitismului cauzat de inaintare in varsta, se utilizeaza  lentilele de contact bifocale si multifocale (alternativa la ochelarii de citit).

Intretinerea lentilelor de contact

Igiena este esentiala pentru mentinerea si prelungirea folosirii lentilelor de contact. Pentru asta, este foarte importanta spalarea mainilor (inainte de atingerea lentilelor de contact) si curatirea cu atentie a ochilor. La randul lor, lentilele trebuie sa fie curatate si aseptizate in fiecare zi cu un produs de intretinere adaptat naturii lentilelor si (obligatoriu!) prescris de medicul oftalmolog. Procesul de curatare trebuie sa indeparteze reziduurile si sa ucida orice virusi, bacterii sau fungi de pe suprafata lentilei

Purtarea lentilelor de contact-Sfaturi

Purtarea lentilelor de contact impune cateva restrictii pentru femeile care obisnuiesc sa se macheze. Mai exact, doamnele si domnisoarele care vor sa arate impecabil (chiar si cu lentile de contact) trebuie sa utilizeze produse cosmetice de calitate (de preferat, fardurile solide si nu cele pulbere) precum si un mascara rezistent la apa. De regula, lentilele de contact se aplica inainte de make-up. Astfel se evita posibile lacrimari sau iritatii.

Similar Articles
Biciclete fitness de la Online Sport Shop: alege tot ce este la moda pentru tine si clientii tai!

Biciclete fitness de la Online Sport Shop: alege tot ce este la moda pentru tine si clientii tai! 0

Te gandesti tot mai serios sa iti deschizi o sala de fitness? Ai in vedere

LifePet.ro revolutioneaza alimentatia cainilor cu hrana uscata caini de cea mai buna calitate!

LifePet.ro revolutioneaza alimentatia cainilor cu hrana uscata caini de cea mai buna calitate!

Hrana uscata caini este de nelipsit din meniul animalutului tau si vrei sa te asiguri

Ecusoane de la Biroticus – produse fiabile care faciliteaza identificare persoanelor cu care intri in contact!

Ecusoane de la Biroticus – produse fiabile care faciliteaza identificare persoanelor cu care intri in contact!

Cauti niste specialisti in realizarea de ecusoane pentru conferinta pe care o organizezi? Iti doresti

Pune bazele fermei tale avicole cu pui de o zi de la Vital best nutrition!

Pune bazele fermei tale avicole cu pui de o zi de la Vital best nutrition!

Si tu cauti pui de o zi si vrei sa stii un loc de unde

Trening antrenament de la Champion – si antrenamentele tale vor da roade!

Trening antrenament de la Champion – si antrenamentele tale vor da roade!

Ai nevoie de un trening antrenament pentru atunci cand te duci la sala? Inca nu

About Author