Constanta este un oras vechi de la noi din tara dar care are o multime de puncte de atractie. Sute si sute de turisti vin aici an de an pentru a se bucura de frumusetea orasului, de mare dar si pentru a vizita cateva obiective turistice impresionante.In Constanta se afla cel mai mare port al bazinului Marii Negre, si se claseaza pe locul 5 ca dimensiune dupa Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.
Iata care sunt locurile pe mare merita sa le vezi daca ajungi in acest loc : Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Delfinariul, Planetariul, Edificiul roman cu mozaic, Moscheea Carol I, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Rezervatia Dunele Marine de la Agigea Podgoria Murfatlar, Techirghiol, Mangalia, Litoralul Marii Negre.
Cazinoul
Cazinoul este prima cladire ridicata dupa incheierea dominatiei otomane, in urma cu 130 de ani. In interior se aflau incaperi cu destinatii precise de recreere, dans, sali de lectura si sali de jocuri de noroc. Marinari din toate colturile lumii obisnuiau sa vina deseori in acest loc. Din 2020, cazinoul se afla intr-un amplu proces de restaurare.
Acvariul
Amplasat chiar in fata Cazinoului, reprezinta un obiectiv turistic impresionant. Aici se poate vedea o expozitie permanenta de fauna si flora acvatica impartita in 3 sectii: Marina, care cuprinde nenumarate exemplare de pesti si nevertebrate, Dulcicola si Pesti Exotici. Aici se pot admira si specii exotice de pesti dar si pisici de mare si sturioni.
Farul Genovez
Acesta se poate observa cu ochiul liber de pe faleza orasului, fiind amplasat intre Cazino si fostul Hotel Carol, azi Comandamentul Marinei. Acesta reprezinta emblema genovezilor care sunt considerati “stapanitori ai marilor”. Are o inaltime de 16 metri, forma octogonala si in varf o cupola metalica. Farul este construit din piatra naturala.
Delfinariul
Reprezinta principalul punct de atractie al orasului. Delfinariul este deschis din anul 1972, de la 1 iunie. Aici copiii au ocazia de a lua parte la spectacole fasciannte cu delfini, pinguini si lei de mare.
Planetariul
Acesta reprezinta locul ideal pentru cei care vor sa afle totul despre planetele din Sistemul solar, pentru a descoperi tainele universului. Planetariul are o cupola cu diametrul de 8 metri, poate gazdui 80 de persoane si proiecteaza un cer instelat pe o bolta artificiala oferind provitorilor o imagine spectaculoasa. Folosind un telescop cu oglinda tip Cassegrain, in cadrul Observatorului Astronomic vei putea vedea stelele din Calea Lactee.
Moscheea Carol I
A fost construita intre anii 1910 si 1913 la iniţiativa Regului Carol I, pentru comunitatea musulmana din Constanta. Inginerul Gogu Constantinescu a fost cel care a realizat proiectul acestei cladiri. O constructie similara din Anatolia (Turcia) a reprezentat sursa lui de inspiratie. Moscheea din Constanta reprezinta cel mai mare lacas de cult musulman de la noi din tara.
Podgoriile Dobrogei
Sunt renumite pentru soiurile parfumate de struguri si vinurile obtinute. Podgoriile se intind pe o suprafata de peste 3.000 de hectare iar aici se afla multe crame generoase unde se pastreaza vinurile cu aroma imbietoare.