Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Modele de cositoare

Modele de cositoare

🕔20.May 2015

 

In ziua de azi, in secolul 21, cosirea ierbii de pe anumite suprafete de teren nu mai este o munca asa de obositoare precum era acuma cativa zeci de ani in urma cand bunicii nostrii trebuiau sa coseasca iarba cu coasa pentru a avea ce da de mancare la animale. O data cu trecerea timpului din ce in ce mai multe munci au fost mecanizate, printre care si cosirea ierbi, aparand astfel cositoarele.

Chiar daca suntem fermieri sau nu, o cositoare este intotdeauna folositoare in orice gospodarie. Datorita acesteia munca care presupune cosirea unei suprafate de teren nu va mai necesita atat de mult timp si nu va mai fi atat de obositoare precum era o data.

Aceste cositoare sunt si ele de mai multe modele, dintre care putem enumera: cositoare rotativa cu tambur, cositoare cu discuri, cositoare cu bara de cosire si cositoare cu discuri destinata activitatilor pomi – viticole. Inafara de modelul de cositoare cu bara de cosire, toate celelalte modele de cositori necesita prinderea lor de un tractor agricol.

Caracteristicile unei cositoare

In continuare o sa va prezint cateva caracteristici ale fiecarui model de cositoare prezentate mai sus.

Cositoarea cu bara de cosire nu necesita prinderea acesteia dupa un tractor deoarece aceasta poate fi actionata de om prin intermediul unui ghidon care este reglabil atat pe inaltime cat si pe latime. Acest model de cositoare este destinat in special celor care nu au o suprafara prea mare de cosit. Cositoare rotativa cu tambur necesita prinderea lor dupa un tractor agricol, pot fi utilizate pe terenuri cu o inclinatie de pana la 12 grade. Acestea sunt utilizate cel mai adesea la campii sau pajisti intinse.Are 2 pozitii, una de lucru si una de transport. Cositorile cu discuri sunt asemanatoare cositorilor rotative cu tambur. Cositorile cu discuri destinate activitatilor pomi – viticole sunt special create pentru tunderea ierbii dintre randurile plantatiei. Acestea de asemenea necesita prinderea lor in spatele unui tractor agricol mic care poate circula cu lejeritate printre randurile plantatiei.

Tuturor acestor modele prezentate mai sus, inaltimea de taiere a ierbi este reglabila si este cuprinsa intre 4 cm si 10 cm. De asemenea toate aceste modele prezentate mai sus au o latime de lucru cuprinsa intre 145 si 360 cm. De asemenea, viteza de deplasare al acestor cositoare este cuprinsa intre 8 si 10 km pe ora pentru o taiere uniforma.

Pretul acestor cositori difera foarte mult deoarece acesta este i functie de modelul de cositoare – www.Tractorul.ro ales dar si de caracteristicile pe care aceasta pe prezinta. Pretul unei astfel de utilaj cum este cositoarea poate incepe de la 950 euro si poate urca chiar si pana la 8300 euro.

Similar Articles
Sisteme irigatii de mai multe tipuri, pentru mai multe preferinte

Sisteme irigatii de mai multe tipuri, pentru mai multe preferinte

Daca nu stiati inca acest lucru, e bine sa il cunoasteti: cand ne referim la

Cultivare orez doar de la Danca International!

Cultivare orez doar de la Danca International!

  Orezul este folosit de catre majoritatea populatiei, datorita avantajelor pe care acesta le are asupra

Vital Best Nutrition va ofera pui de o zi diferite rase la cele mai bune preturi

Vital Best Nutrition va ofera pui de o zi diferite rase la cele mai bune preturi

  Fie ca va doriti pui de gaina, de curca, de rata sau de gasca, ori

Seminte legume pentru gradinari mici si mari

Seminte legume pentru gradinari mici si mari

  Ideea de a avea propria gradina de legume pleaca din multe motive, fie ca vorbim

Sisteme irigatii, o necesitate pentru gradina si un comfort in plus pentru dvs

Sisteme irigatii, o necesitate pentru gradina si un comfort in plus pentru dvs

In zilele noastre putem spune cu siguranta ca toata lumea isi doreste sa aiba o