Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Motocultoare, pentru munca calitativa a pamantului

Motocultoare, pentru munca calitativa a pamantului

🕔01.Jul 2015

 

Cultivarea pamantului a devenit in prezent o afacere profitabila deoarece din recoltele obtinute pot fi scoase sume importante de bani. De modul in care se realizeaza cultivarea depinde cantitatea si calitatea produselor obtinute. La ora actuala, chiar pe suprafete mici, cultivarea nu se mai poate face cu mainile goale de aceea sunt necesare diferite utilaje si unelte cu care sa fie realizata aceasta operatie.

Pentru a veni in sprijinul celor ce muncesc in domeniul agricol, au fost concepute si realizate aceste masini agricole, numite motocultoare, care sunt folosite pentru diverse operatii cum ar fi: afanarea, aratul, maruntirea si cultivarea solului pe suprafete mici sau in sere. Aparitia acestora a usurat munca agricultorilor de aceea numarul persoanelor care au achizitionat utilajele a crescut mult in ultimii ani.

Ce trebuie stiut despre motocultor?

Utilizarea acestei masini este relativ simpla.

Daca este bine intretinut, acest utilaj are o perioada mare de exploatare. Trebuie doar sa stii cum se intretine si ce trebuie facut atunci cand apar anumite defectiuni. O intretinere corespunzatoare presupune o ungere permanenta, un rezervor care sa nu ajunga pe zero niciodata, un filtru curatat la carburator, etc.

Motorul utilizat la motocultoare poate fi pe benzina sau pe motorina. Cand un motor alimentat cu benzina nu mai porneste trebuie verificat rezervorul (daca nu s-a golit), trebuie verificat robinetul de combustibil (acesta trebuie sa fie deschis) iar la carburator trebuie verificata si curatata sita filtrului.

In cazul in care masina este pe motor Diesel si nu porneste, trebuie verificat orificiul prin care se face aerisirea rezervorului si trebuie verificat rezervorul ca sa nu fie gol.

Daca este realizata o ungere corespunzatoare si daca este bine intretinut, un motocultor, indiferent de motorul pe care il are, va avea o viata mai lunga. Pentru lubrifiere se poate folosi doar uleiul de motor recomandat de specialisti pentru modelul respectiv.

Perioada de viata este influentata si de modul in care exploatati utilajul; o suprasolicitare a motorului poate duce la deteriorarea acestuia. O alta problema importanta o constituie spatiul de depozitare deoarece utilajul trebuie ferit de umiditate si de alte fenomene care il pot deteriora. Intotdeauna, dupa terminarea sezonului de lucru, utilajul trebuie curatat, uleiul trebuie schimbat iar cutitele trebuie ascutite sau inlocuite daca sunt prea uzate.

Avantajele folosirii unui motocultor

Munca agricultorilor va fi mult usurata iar lucrul pamantului va deveni o placere daca se foloseste un motocultor. Este mult mai simplu sa ari si sa cultivi pamantul cand ai un utilaj destinat acestor lucrari iar recoltele obtinute vor fi intotdeauna superioare din punct de vedere calitativ si cantitativ celor obtinute prin cultivare manuala.

Preturile acestor produse sunt acceptabile daca ne gandim ca prin achizitionarea unui astfel de utilaj este inlocuita in totalitatea munca executata manual.

Alt avantaj il constituie faptul ca poate fi folosit in spatii mici deci este util si pentru sere sau gradini cu suprafete medii sau mici

Similar Articles
Sisteme irigatii de mai multe tipuri, pentru mai multe preferinte

Sisteme irigatii de mai multe tipuri, pentru mai multe preferinte

Daca nu stiati inca acest lucru, e bine sa il cunoasteti: cand ne referim la

Cultivare orez doar de la Danca International!

Cultivare orez doar de la Danca International!

  Orezul este folosit de catre majoritatea populatiei, datorita avantajelor pe care acesta le are asupra

Vital Best Nutrition va ofera pui de o zi diferite rase la cele mai bune preturi

Vital Best Nutrition va ofera pui de o zi diferite rase la cele mai bune preturi

  Fie ca va doriti pui de gaina, de curca, de rata sau de gasca, ori

Seminte legume pentru gradinari mici si mari

Seminte legume pentru gradinari mici si mari

  Ideea de a avea propria gradina de legume pleaca din multe motive, fie ca vorbim

Sisteme irigatii, o necesitate pentru gradina si un comfort in plus pentru dvs

Sisteme irigatii, o necesitate pentru gradina si un comfort in plus pentru dvs

In zilele noastre putem spune cu siguranta ca toata lumea isi doreste sa aiba o