Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Necesitatea întocmirii documentației într-o misiune de audit intern

Necesitatea întocmirii documentației într-o misiune de audit intern

🕔08.Jul 2015

 

Conform standardului de audit ISA 230 ,,Documentația de audit”, auditorii interni trebuie să răspundă de respectarea tuturor standardelor de audit intern și a tuturor reglementărilor contabile specifice și generale.

Documentarea constă în consemnarea informațiilor colectate de auditorul intern sau obținute de la entitatea economică auditată, pe parcursul unui angajament de audit intern. Cam în acest mod s-ar putea defini necesitatea întocmirii documentației într-o misiune de audit intern.

Documentația înseamnă materialele, adică mai corect spus documentele de lucru, pregătite de auditorul intern precum și materialele primite de la client în cursul efectuării auditului intern pe diverse suporturi (hârtie, film, electronice etc.). Auditorul intern trebuie să documenteze aspecte care sunt importante pentru furnizarea de probe de audit intern care să susțină opinia auditului intern și probe care să arate că auditul a fost realizat în conformitate cu standardele internaționale de audit.

Pentru realizarea unei planificări adecvate a auditului intern al exercițiului financiar în curs auditorul intern trebuie să obținp informațiile de referință de care are nevoie iar locul acestora se regăsește în documentele de lucru. Documentația de audit intern se referă în principiu la reprezentarea principalelor dovezi ale muncii depuse de auditor precum și baza de date și informații necesare concluziilor, raportului și opiniei de audit intern. Un al doilea element la care se referă documentația de audit intern este materialul de bază pentru revizuirile necesare inclusiv pentru controlul calității  muncii echipei de audit intern. Principalele piese în dosarele de audit (dosarul permanent și dosarul curent) privind procedurile aplicate și probele obținute sunt un alt element la care se referă documentația de audit intern.

O dată cu finalizarea misiunii auditorului intern trebuie să se decidă asupra celui mai adecvat tip de raport pe care îl va emite, baza pentru această decizie rezultând din probele de audit intern colectate și concluziile consemnate în baza documentelor de lucru. Prin documentele de lucru se înțeleg lucrările realizate de auditor în care sunt consemnate procedurile de audit intern aplicate, testele efectuate, informațiile obținute și concluziile pertinente puse în evidență pe parcursul misiunii. Ele trebuie să cuprindă toate informațiile pe care auditorul le consideră necesare pentru realizarea procesului de audit intern de o manieră adecvată și pentru justificarea raportului de audit intern și a opiniei.

Calitatea documentelor de lucru determină calitatea auditului intern pentru furnizarea probelor asupra activității desfășurate și a concluziilor trase. Obiectivul principal al documentelor de lucru constă în a-l sprijini pe auditor să ofere o asigurare rezonabilă privind faptul că s-a realizat un audit intern adecvat în conformitate cu standardele internaționale de audit.

Documentele de lucru reprezintă o serioasă bază de planificare a auditului intern, o evidență a probelor acumulate și a rezultatelor testelor efectuate, o colecție a datelor necesare determinării tipului de raport adecvat precum și o bază pentru verificarea care se va realiza ulterior.

Așadar necesitatea întocmirii documentației de lucru este mai mult decât vitală pentru o misiune de audit intern întrucât prin intermediul lor auditorul poate să își exprime opinia fără a fi influențat de factorii externi.

Similar Articles
Pentru schimbare sediu social, apeleaza cu incredere la  Expert Advisor

Pentru schimbare sediu social, apeleaza cu incredere la Expert Advisor

Schimbare sediu social, precum si alte servicii utile afacerii si dezvoltare tale, toate acestea le

Certificat energetic

Certificat energetic

Vânzarea si in acelasi timp închirierea locuinţelor sau in cayul oricarei alte clădiri nu se

De ce ar trebui sa aleg un imprumut online

De ce ar trebui sa aleg un imprumut online

Cand se doreste a se face rost de bani se incearca orice mijloc posibil pentru

Credit IFN de la ConcordiaCapital

Credit IFN de la ConcordiaCapital

Concordia Capital este o institutie financiara nebancara, adica un IFN. IFN-urile sunt institutii nebancare financiare

Unde gasesti cadouri nunta deosebite? Gift Express este magazinul ideal!

Unde gasesti cadouri nunta deosebite? Gift Express este magazinul ideal!

Va pregatiti de nunta celor mai buni prieteni si nu stiti ce cadou sa le

About Author
スーパーコピーブランド ロレックススーパーコピー オメガスーパーコピー ブルガリスーパーコピー ブライトリングスーパーコピー カルティエスーパーコピー シャネル時計コピー IWCスーパーコピー フランクミュラースーパーコピー パネライスーパーコピー タグホイヤースーパーコピー ウブロスーパーコピー ガガミラノスーパーコピー ルイヴィトンスーパーコピー シャネルスーパーコピー エルメススーパーコピー グッチスーパーコピー ボッテガヴェネタスーパーコピー プラダスーパーコピー セリーヌスーパーコピー