Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Pacos Eco Colectare  Doze Aluminiu

Pacos Eco Colectare Doze Aluminiu

🕔02.Mar 2015

Reciclarea este necesara pentru o buna dezvoltare, ea permitand resurselor sa fie refolosite si cantitatea de deseuri sa fie redusa. Crearea si dezvoltarea pietei cu produse refolosite sunt fundamentale. Aluminiul este foarte valoros si este usor de reciclat fara mari pierderi de calitate, el avand o contributie unica pentru sustinerea si reciclarea produselor si pentru binele umanitatii.

Aluminiul in reciclare

Dozele de aluminiu sunt o resursa foarte importanta si valoroasa, din acest motiv aluminiul utilizat este foarte rar pierdut. Industria de aluminiu are tot interesul de a promova recuperarea materialului ca o strategie industriala unica. Aluminiul are calitati unice iar calitatea lui nu este scazuta prin reciclare, ceea ce il face reciclabil in mod repetat. Aluminiul reciclat salveaza energie deoarece retopirea lui foloseste pana la 95% din energia de productie din materie prima. De asemenea, reciclarea aluminiului este economica si foloseste foarte putina energie, acest proces autosustinandu-se datorita valorii ridicate a aluminiului folosit.

Metode de sortare si reciclare

Sunt diferite metode de colectare a aluminiului: una din ele este colectarea in centre speciale care este eficienta din punct de vedere al costurilor, dar care are un randament slab din cauza cantitatii reduse. O alta metoda este cea prin buy-back unde se platesc bani pentru obiectele reciclate si este nevoie de subventii de la stat. O a treia metoda este colectarea de la marginea drumului care poate fi mixta pentru ca de multe ori materialele reciclabile nu sunt depozitate pe categorii separate.

Beneficiile reciclarii

Sunt si beneficii de natura economica pe langa cele de salvare a mediului in care vietuim. Programele de reciclare care sunt bine puse la punct sunt mai ieftine decat colectarea sau depozitarea deseurilor. Cu cat reciclam mai mult, cu atat scad costurile de reciclare si a materialelor reciclate.

Scad costurile in locurile unde se ruleaza programe de colectarea a deseurilor in functie de cantitatea si tipul lor. De asemenea, reciclarea creeaza noi locuri de munca intr-o tara unde rata de somaj este foarte mare.

Sunt foarte multe beneficii asupra mediului in care traim. Reciclarea reduce cantitatea de gunoi care trebuie depozitata in pamant sau trebuie arsa, respectiv numarul de agenti poluanti din aer si din apa. Reciclarea reduce cantitatea de emisii de CO2 ce se face prin extragerea si prelucrarea minereurilor. Se foloseste cu peste 90% mai putina energie pentru reciclarea aluminiului fata de cea necesara producerii din materiile prime. Reciclarea reduce consumul de resurse naturale pentru producerea aluminiului sau a altor materiale si previne distrugerea habitatelor naturale ale animalelor si previne eroziunea.

Dozele de aluminiu si orice tip de produs realizat din acest material aruncat la intamplare va ramane acolo pentru o foarte lunga perioada de timp pana ajung sa fie descompuse. Atunci cand dispuneti de cantitati mari de deseuri din aluminiu cel mai simplu si mai ecologic este sa apelati la serviciile profesionale de colectare a deseurilor. Daca sunteti din Prahova, solutia vine de la Pacos Eco Colectare.

Similar Articles
Biciclete fitness de la Online Sport Shop: alege tot ce este la moda pentru tine si clientii tai!

Biciclete fitness de la Online Sport Shop: alege tot ce este la moda pentru tine si clientii tai!

Te gandesti tot mai serios sa iti deschizi o sala de fitness? Ai in vedere

LifePet.ro revolutioneaza alimentatia cainilor cu hrana uscata caini de cea mai buna calitate!

LifePet.ro revolutioneaza alimentatia cainilor cu hrana uscata caini de cea mai buna calitate!

Hrana uscata caini este de nelipsit din meniul animalutului tau si vrei sa te asiguri

Ecusoane de la Biroticus – produse fiabile care faciliteaza identificare persoanelor cu care intri in contact!

Ecusoane de la Biroticus – produse fiabile care faciliteaza identificare persoanelor cu care intri in contact!

Cauti niste specialisti in realizarea de ecusoane pentru conferinta pe care o organizezi? Iti doresti

Pune bazele fermei tale avicole cu pui de o zi de la Vital best nutrition!

Pune bazele fermei tale avicole cu pui de o zi de la Vital best nutrition!

Si tu cauti pui de o zi si vrei sa stii un loc de unde

Trening antrenament de la Champion – si antrenamentele tale vor da roade!

Trening antrenament de la Champion – si antrenamentele tale vor da roade!

Ai nevoie de un trening antrenament pentru atunci cand te duci la sala? Inca nu

About Author