Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Pe scurt, despre transformatoare sudura

Pe scurt, despre transformatoare sudura

🕔28.Dec 2015

Le folosim atat pentru a incarca telefonul mobil inteligent, dar sunt prezente aproape in orice aparat electronic. Tot acestea ne permit sa sudam doua bucati de metal folosind doar curentul de la priza. Suna interesant nu-i asa? Ei bine, sudura a doua suprafete metalice nu ar fi posibila fara a avea transformatoare sudura. Invertoare Sudura este locul de unde oricine poate sa isi procure cele mai bune echipamente si  transformatoare sudura ce ofera o serie larga posibilitati si mai ales beneficii ale calitatii. Daca despre utilizarea echipamentelor de sudura suntem siguri ca aveti seria necesara de cunostiinte, in cadrul acestui articol vom vedea pe scurt cum tensiunea de 220V de la priza poate fi folosita pentru a lipi metalele intre ele cu ajutorul temperaturii foarte mari.

Transformatoare sudura – structura

Spuneam la inceput ca aceste transformatoare sudura au un pricipiu de baza similar oarecum cu cel gasit in orice casetofon, combina audio, televizor smart etc. Mai exact, vorbim despre o componenta electrica ce are rolul de a cobora tensiunea, de la 220V la una de 12V, 5V, in functie de necesitati. Insa, la aparatele de sudura, procesul de transformare este unpic diferit. Exista doua tipuri de transformatoare sudura cele pe curent continuu axat pe curenti inalti si cele de curent alternativ. In cazul nostru vom continua scurta descriere asupra celui de curent continuu. Caracteristica de baza ce permite sudarea cu electrozi rutilici, bazici, inox sau alte tipuri este puterea foarte mare la iesirea acestui echipament.

Pentru a obtine curenti si de 500 Amperi in interiorul unor transformatoare sudura gasim cateva blocuri separate ce au roluri bine definite. Astfel, avem blocul de coborare a tensiunii, cel de putere si modulul de reglaj, sau panoul de control. In blocul de coborare a a curentului un transformator preia tensiunea de 220V sau mai mare si o aduce la o valoare de ordinul zecilor de Volti. Insa o tensiune mai joasa nu inseamna ca nu are putere. Aici intervine blocul de putere. Prin intermediul componentelor electronice active, mai exact tranzistori de putere, curentul este ridicat pana la valori de 500 de Amperi. Astfel, la aceasta valoare, arcul produs prin contactul electrodului (+) si a bornei (-) ce este conectata de obiectele ce urmeaza a fi sudate, are suficienta forta de a topi electrodul dar si suprafata celor doua piese metalice ce trebuiesc sudate.

Cand utilizati transformatoare sudura respectati normele de siguranta si protectie

Deoarece aceste transformatoare sudura genereaza curenti foarte puternici, luarea unor masuri de siguranta si protectie este esentiala. Fara respectarea acestor norme de protectie, pot aparea incidente ce duc la grave accidentari si chiar si la deces. Asadar, nu ignorati normele de protectie si mai ales, pentru a evita orbirea partiala sau totala, folositi masti de sudura adecvate. In final, nu va putem spune decat ca va asteptam pe siteul nostru, www.invertoaresudura.ro loc unde veti gasi intreaga gama de transformatoare sudura dar si de invertoare, precum si echipamente de protectie. Va asteptam sa profitati de ofertele noastre, dar si de cea mai buna calitate!

Similar Articles
Mobila la comanda exact asa cum iti doresti pentru bucataria ta numai de la Mobilasik!

Mobila la comanda exact asa cum iti doresti pentru bucataria ta numai de la Mobilasik!

  Cum ar fi sa pasesti intr-o dimineata in bucatarie si sa vezi ca planurile tale

Cum sa alegi cel mai performant TV Tuner pentru masina ta?

Cum sa alegi cel mai performant TV Tuner pentru masina ta?

  Performanta si caracteristicile tehnice deosebite sunt cele care primeaza atunci cand se alege orice tip

Totul despre inchirieri auto Bucuresti pentru a fi siguri pe alegerea facuta !

Totul despre inchirieri auto Bucuresti pentru a fi siguri pe alegerea facuta !

  Nu este nimic mai placut decat sa stii ca totul este pregatit pentru tine atunci

Din ce lemn se face parchetul si de ce?

Din ce lemn se face parchetul si de ce?

Parchetul vine din lemn masiv si din lemn. Podelele din lemn masiv au fost realizate

Cum sa alegi o firma contabilitate Arad? Sau, mai concret de ce sa apelezi la o firma si nu la un contabil autorizat?

Cum sa alegi o firma contabilitate Arad? Sau, mai concret de ce sa apelezi la o firma si nu la un contabil autorizat?

  Cu siguranta in momentul in care ati inceput o afacere noua sau ati ajuns intr-un