Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Pe scurt, despre transformatoare sudura

Pe scurt, despre transformatoare sudura

🕔28.Dec 2015

Le folosim atat pentru a incarca telefonul mobil inteligent, dar sunt prezente aproape in orice aparat electronic. Tot acestea ne permit sa sudam doua bucati de metal folosind doar curentul de la priza. Suna interesant nu-i asa? Ei bine, sudura a doua suprafete metalice nu ar fi posibila fara a avea transformatoare sudura. Invertoare Sudura este locul de unde oricine poate sa isi procure cele mai bune echipamente si  transformatoare sudura ce ofera o serie larga posibilitati si mai ales beneficii ale calitatii. Daca despre utilizarea echipamentelor de sudura suntem siguri ca aveti seria necesara de cunostiinte, in cadrul acestui articol vom vedea pe scurt cum tensiunea de 220V de la priza poate fi folosita pentru a lipi metalele intre ele cu ajutorul temperaturii foarte mari.

Transformatoare sudura – structura

Spuneam la inceput ca aceste transformatoare sudura au un pricipiu de baza similar oarecum cu cel gasit in orice casetofon, combina audio, televizor smart etc. Mai exact, vorbim despre o componenta electrica ce are rolul de a cobora tensiunea, de la 220V la una de 12V, 5V, in functie de necesitati. Insa, la aparatele de sudura, procesul de transformare este unpic diferit. Exista doua tipuri de transformatoare sudura cele pe curent continuu axat pe curenti inalti si cele de curent alternativ. In cazul nostru vom continua scurta descriere asupra celui de curent continuu. Caracteristica de baza ce permite sudarea cu electrozi rutilici, bazici, inox sau alte tipuri este puterea foarte mare la iesirea acestui echipament.

Pentru a obtine curenti si de 500 Amperi in interiorul unor transformatoare sudura gasim cateva blocuri separate ce au roluri bine definite. Astfel, avem blocul de coborare a tensiunii, cel de putere si modulul de reglaj, sau panoul de control. In blocul de coborare a a curentului un transformator preia tensiunea de 220V sau mai mare si o aduce la o valoare de ordinul zecilor de Volti. Insa o tensiune mai joasa nu inseamna ca nu are putere. Aici intervine blocul de putere. Prin intermediul componentelor electronice active, mai exact tranzistori de putere, curentul este ridicat pana la valori de 500 de Amperi. Astfel, la aceasta valoare, arcul produs prin contactul electrodului (+) si a bornei (-) ce este conectata de obiectele ce urmeaza a fi sudate, are suficienta forta de a topi electrodul dar si suprafata celor doua piese metalice ce trebuiesc sudate.

Cand utilizati transformatoare sudura respectati normele de siguranta si protectie

Deoarece aceste transformatoare sudura genereaza curenti foarte puternici, luarea unor masuri de siguranta si protectie este esentiala. Fara respectarea acestor norme de protectie, pot aparea incidente ce duc la grave accidentari si chiar si la deces. Asadar, nu ignorati normele de protectie si mai ales, pentru a evita orbirea partiala sau totala, folositi masti de sudura adecvate. In final, nu va putem spune decat ca va asteptam pe siteul nostru, www.invertoaresudura.ro loc unde veti gasi intreaga gama de transformatoare sudura dar si de invertoare, precum si echipamente de protectie. Va asteptam sa profitati de ofertele noastre, dar si de cea mai buna calitate!

Similar Articles
Biciclete fitness de la Online Sport Shop: alege tot ce este la moda pentru tine si clientii tai!

Biciclete fitness de la Online Sport Shop: alege tot ce este la moda pentru tine si clientii tai! 0

Te gandesti tot mai serios sa iti deschizi o sala de fitness? Ai in vedere

LifePet.ro revolutioneaza alimentatia cainilor cu hrana uscata caini de cea mai buna calitate!

LifePet.ro revolutioneaza alimentatia cainilor cu hrana uscata caini de cea mai buna calitate!

Hrana uscata caini este de nelipsit din meniul animalutului tau si vrei sa te asiguri

Ecusoane de la Biroticus – produse fiabile care faciliteaza identificare persoanelor cu care intri in contact!

Ecusoane de la Biroticus – produse fiabile care faciliteaza identificare persoanelor cu care intri in contact!

Cauti niste specialisti in realizarea de ecusoane pentru conferinta pe care o organizezi? Iti doresti

Pune bazele fermei tale avicole cu pui de o zi de la Vital best nutrition!

Pune bazele fermei tale avicole cu pui de o zi de la Vital best nutrition!

Si tu cauti pui de o zi si vrei sa stii un loc de unde

Trening antrenament de la Champion – si antrenamentele tale vor da roade!

Trening antrenament de la Champion – si antrenamentele tale vor da roade!

Ai nevoie de un trening antrenament pentru atunci cand te duci la sala? Inca nu

About Author