Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Prelucrare CNC o metoda ultramoderna de prelucrare

Prelucrare CNC o metoda ultramoderna de prelucrare

🕔02.Jul 2015

CNC reprezinta prescurtarea de la expresia in limba engleza Computer Numerical Control, folosita inca din anii 1970, cand computerul a fost introdus in modul de lucru al unor masini unelte, extrem de performante, cum ar fi masinile de gaurit, strungul sau freza. Prin urmare, prelucrare CNC inseamna fabricarea diferitelor piese sau ansambluri cu aceste instrumente asistate de calculator. Aceasta tehnologie a revolutionat modul de desfasurare a activitatii din diferite domenii industriale. Daca inainte, pentru a gauri o piesa, sa zicem din metal, muncitorul fixa burghiul in freza, selecta manual viteza necesara, activa axul, apoi actiona maneta pentru a conduce burghiul spre locul care trebuia gaurit, acum toate aceste operatii sunt executate de catre masina care primeste comanda de la un computer in care exista instalat un software sofisticat si complex.

Prelucrare CNC cu asistenta computerizata

Toate operatiile pe care le facea muncitorul, acum sunt executate in mod automat, inclusiv fixarea burghiului, pozitionarea piesei, activarea masinii unelte, executarea gaurii si oprirea instrumentului. Tot ceea ce un operator ar trebui sa faca cu masini-unelte conventionale este executat in mod automat cu echipamentele CNC. Odata ce masina a fost configurata si pusa in functiune, ea va continua sa lucreze, fara ca operatorul sa aiba prea multe de facut, intr-un proces de prelucrare CNC.

Una din functiile programabile specifice ale unui astfel de instrument o reprezinta controlul miscarii, tinand cont ca masina poate avea doua sau mai multe directii programabile, numite si axe de miscare, care pot fi lineare, adica de-a lungul unei linii drepte, sau rotative, adica avand un traseu circular.

Criterii de complexitate a masinilor in prelucrare CNC

Unul dintre criteriile de complexitate a masinii CNC este cat de multe axe are. In general vorbind, cu cat sunt mai multe axe, cu atat masina este mai complexa. Axele sunt necesare pentru a provoca miscarile necesare in procesul de fabricatie. O astfel de instalatie nu ar fi foarte utila daca doar ar putea muta piesa pe doua sau mai multe axe, de aceea, in functie de specificul ei, tinand cont ca este programabila in mai multe feluri, este dotata si cu accesoriile corespunzatoare, care o ajuta sa faca toate operatiile cerute in procesul respectiv de fabricare. Un centru de prelucrare automata din cadrul masinii unelte poate avea mai multe instrumente sau unelte de lucru, fiecare din ele fiind utilizate atunci cand este necesar.

Software-ul folosit in prelucrare CNC

Programul instalat in computer nu este nimic altceva decat un set de instructiuni care sunt urmate de catre masina unealta pas cu pas, in ordine secventiala, intr-un proces de prelucrare CNC cu www.Mettem-cnc.ro . Sunt folosite cuvinte, cifre, propozitii, pentru ca masina sa comunice cu computerul, care, plasate intr-o anumita logica, face ca unealta sa recunoasca tipul de comanda primita. In mod regulat, sunt folosite 40-50 de cuvinte, prin urmare, invatarea utilizarii unei astfel de masini este comparabila cu invatarea unei limbi straine compuse doar din acest numar de cuvinte, ceea ce nu ar trebui sa para un lucru foarte greu.

Similar Articles
Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei

Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei 0

Unul dintre serviciile incluse in cele de reparatii de termopane in Bucuresti este cel al

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case 0

Ziarele care sunt specializate in publicarea de anunturi de vanzari si de cumparari de case

Cele mai bune servicii de hidroizolatii

Cele mai bune servicii de hidroizolatii

Firma noastra va ofera o gama diversa de servicii de hidroizolatii de cea mai buna

Parchet masiv  din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod

Parchet masiv din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod

Parchetul masiv  este realizat integral din lemn natural si creeaza imaginea unei pardoseli elegante si

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Ferestrele termopan au devenit foarte comune si la noi in tara. Insa va puteti imagina

スーパーコピーブランド ロレックススーパーコピー オメガスーパーコピー ブルガリスーパーコピー ブライトリングスーパーコピー カルティエスーパーコピー シャネル時計コピー IWCスーパーコピー フランクミュラースーパーコピー パネライスーパーコピー タグホイヤースーパーコピー ウブロスーパーコピー ガガミラノスーパーコピー ルイヴィトンスーパーコピー シャネルスーパーコピー エルメススーパーコピー グッチスーパーコピー ボッテガヴェネタスーパーコピー プラダスーパーコピー セリーヌスーパーコピー